| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Φίλοι του Φόρουμ Καλησπέρα. Όπως θα είτε και στο συνημμένο θέλω να βρω μια συνάρτηση που να μου δίνει πόσες δικασίμους έχει κάθε Δικαστής |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα! Χρήστο, αρχικά πρόσθεσε στο τέλος των τύπων της στήλης D αυτό: &"" Αυτό χρειάζεται όχι μόνο για να μην εμφανίζονται τα μηδενικά αλλά και την καλύτερη απόδοση των τύπων που εξαρτώνται από τη στήλη D. Στο κελί H1 πληκτρολόγησε: Ημερομηνία από: Στο κελί H2 πληκτρολόγησε: Ημερομηνία έως: Δώσε στο κελί I1 το όνομα Datefrom Δώσε στο κελί I2 το όνομα Dateto Πληκτρολόγησε στα κελιά αυτά τις ημερομηνίες από - έως που επιθυμείς. Στο κελί H4 πέρασε τον τύπο: =D1 Στο κελί I4 πληκτρολόγησε: Δικάσιμες Στο κελί H5 πέρασε τον παρακάτω τύπο πίνακα (CSE) που θα σου επιστρέψει τα μοναδικά ονόματα της στήλης D: =IF(SUM(COUNTIF(D$1:D$999;H$4:H4))>=COUNTA(D$1:D$9 99);"";INDEX(D:D;MATCH(1;(COUNTIF(H$4:H4;D$1:D$999 )=0)*(D$1:D$999<>"");0))) Κλείσε τον τύπο με CTRL+SHIFT+ENTER και σύρε το κελί H5 προς τα κάτω μέχρι το H10 ή και πιο κάτω αν χρειαστεί. Στο κελί Ι5 πέρασε τον τύπο που θα σου επιστρέψει το πλήθος των Δικασίμων ανά δικαστή και σύμφωνα με τις ημερομηνίες που υπάρχουν στα κελιά Datefrom και Dateto : =IF(H5="";"";SUMPRODUCT(($C$2:$C$999>=Datefrom)*($ C$2:$C$999<=DateTo)*($D$2:$D$999=H5)*($D$2:$D$999< >""))) Σύρε το κελί Ι5 προς τα κάτω μέχρι το Ι10 ή και πιο κάτω αν χρειαστεί. Μπορείς με Αποκοπή - Επικόλληση να μεταφέρεις την περιοχή H1:H10 σε όποιο σημείο του βιβλίου σε βολεύει καλύτερα. Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Φίλοι του Φόρουμ Καλημέρα Τάσο σε ευχαριστώ για την άμεση και πολύτιμη βοήθειά σου. 1. Κώδικας: πρόσθεσε στο τέλος των τύπων της στήλης D αυτό: &"" επειδή τα στοιχεία έρχονται από επικόλληση σύνδεσης;;; 2. Για τους φίλους που θα χρειαστούν τους τύπους του Τάσου υπάρχει η εξής τροποποίηση την οποία την κατάλαβα μετά από ώρα ενώ υπάρχει αυτό Κώδικας: Δώσε στο κελί I2 το όνομα Dateto Κώδικας: =IF(H5="";"";SUMPRODUCT(($C$2:$C$999>=Datefrom)*($ C$2:$C$999<=DateTo)*($D$2:$D$999=H5)*($D$2:$D$999< >""))) 3. Τάσο όπως θα δεις και στο συνημμένο υπάρχουν μερικά λάθη στο αποτέλεσμα που πιστεύω στο αναφέρω αναλυτικά στην σημείωση. Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και την αμέριστη βοήθειά σου |
|
| ||||
| ||||
|
Χρήστο, δεν υπάρχουν λάθη. Απλά το ζητούμενο σου είναι διαφορετικό από αυτό που κατάλαβα εγώ. Το Dateto θα μετατραπεί από την εφαρμογή από πεζό σε κεφαλαίο αν χρειαστεί. Στο επισυναπτόμενο αρχείο έγιναν τροποποιήσεις στους τύπους ώστε να μην παρουσιάζονται τα σφάλματα #ΔΥ! σε χρησιμοποιημένα κελιά με τιμή "". Επίσης Έγιναν τροποποιήσεις για να λαμβάνονται υπόψη οι διπλότυπες ημερομηνίες ανά δικαστή και να έχεις έτσι το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού όμως ταξινομήσεις τα δεδομένα όπως φαίνεται στην εικόνα μέσα στο επισυναπτόμενο αρχείο). Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Φίλοι μου γειά σας. Τάσο σε ευχαριστώ για την αμεσότητά σου και για τις διορθώσεις. Επειδή θέλω να το προσαρμόσω στα δικά μου δεδομένα τα οποία είναι μέχρι 12000 πάω στους τύπους και όπου είναι 999 βάζω το 12000 και μου βγάζει το λάθος #Δ/Υ τι κάνω λάθος;;;; |
|
| ||||
| ||||
|
Ο τύπος στη στήλη I είναι: =IF(H5="";"";SUMPRODUCT(($C$2:$C$12000>=Datefrom)* ($C$2:$C$12000<=DateTo)*($D$2:$D$12000=H5)*($D$2:$ D$12000<>"")*($C$3:$C$12001<>$C$2:$C$12000))) Τάσος
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Τάσο θαυμαστή η τεχνική υπολογισμού, Χρήστο κάπως έτσι πρέπει να βάλεις την συνάρτηση =IF(H5="";"";SUMPRODUCT(($C$2:$C$12000>=Datefrom)* ($C$2:$C$12000<=DateTo)*($D$2:$D$12000=H5)*($D$2:$ D$12000<>"")*($C$3:$C$12001<>$C$2:$C$12000))) Θανάσης |
|
| ||||
| ||||
|
Θανάση μαζί γράφαμε
|
| |||
| |||
|
Τάσο & Θανάση σας ευχαριστώ Στην στήλη Ι λύθηκε το πρόβλημα πήγα να κάνω το ίδιο και στην στήλη Η αλλά δεν κατάφερα τίποτα δώστε τα φώτα σας Σας ευχαριστώ |
|
| ||||
| ||||
|
Χρήστο δες το συνημμένο. Αν διαφέρουν οι τύποι δεδομένων μιας στήλης που χρησιμοποιείται από τις συναρτήσεις στις στήλες Η και Ι τότε ενδέχεται να έχεις πρόβλημα. Αφού ασχολείσαι αρκετά με απόδοση στατιστικών, θα σου πρότεινα να μελετήσεις το κεφάλαιο "Συγκεντρωτικός πίνακας". Καλή συνέχεια! Τάσος
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Γενικά] Ειδική Επικόληση | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 26-05-15 15:06 |
| [Συναρτήσεις] Στατιστικά από επικόληση σύνδεσης | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 30-09-13 20:17 |
| [Συναρτήσεις] Στατιστικά αποτελέσματα από πίνακα επικόλλησης σύνδεσης | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 27-05-13 17:35 |
| [Συναρτήσεις] Επικόληση σύνδεσης | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 11-12-12 11:27 |
| [VBA] Αντιγραφή & Επικόληση | Flashgordon61 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 01-12-10 00:45 |
Η ώρα είναι 06:19.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο