Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [VBA] Μετράω πλήθος κελιών με το ίδιο background color

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 01-09-13, 19:32
Όνομα: ΜΠΑΜΠΗΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή Μετράω πλήθος κελιών με το ίδιο background color

Καλησπέρα σε όλους, Θέλω να μετράω κελιά με το ίδιο background color.
Σε ένα αρχείο excel θέλω μόνος μου να επισημαίνω με κάποιο background color μια περιοχή κελιών και να μπορεί η συνάρτηση που θα φτιάξω σε VBA να πόσα σε πλήθος κελιά έχουν το ίδιο background color. Ψάχνωντας στο google βρήκα αυτό εδώ τον κώδικα:
Κώδικας:
Function ColorFunction(rColor As Range, rRange As Range, Optional SUM As Boolean)
Dim rCell As Range
Dim lCol As Long
Dim vResult
lCol = rColor.Interior.ColorIndex
If SUM = True Then
For Each rCell In rRange
If rCell.Interior.ColorIndex = lCol Then
vResult = WorksheetFunction.SUM(rCell, vResult)
End If
Next rCell
Else
For Each rCell In rRange
If rCell.Interior.ColorIndex = lCol Then
vResult = 1 + vResult
End If
Next rCell
End If
ColorFunction = vResult
End Function
. Δημιουργώ module μέσα στο αρχείο μου και επικολλώ τον παραπάνω κώδικα. Έπειτα χειροκίνητα πρασινίζω μια περιοχή κελιών που θέλω να μετρήσω το πλήθος τους και σε διπλανό κελί βάζω την παραπάνω formula,=colorfunction(A,B:C,FALSE), όπου Α το κελί που έχει το background color που με ενδιαφέρει, όπου Β:C η περιοχή κελιών που θέλω να εξετάσω και όπου FALSE δηλώνω ότι θέλω μόνο να μετρήσω πλήθος κελιών με ίδιο background color και όχι τα περιεχόμενα που μπορεί να έχουν αυτά τα κελιά, αλλά δεν παίρνω το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό που παίρνω φαίνεται στις παρακάτω συνημμένες εικόνες. Επίσης θέλω να μπορώ να χρησιμοποιώ την συνάρτηση που ορίστηκε στο module σε όλο το workbook γιατί θα δημιουργώ πολλά φύλλα εργασίας μέσα σε αυτό το βιβλίο εργασίας. Γίνεται να συμβαίνει αυτό όπως ορίστηκε η συνάρτηση ColorFunction μέσα στο module; Σε μια αναζήτηση που έκανα μέσα στο forum βρήκα το παρακάτω θέμα Άθροισμα κελιών με χρώμα,το διάβασα αλλά δεν με βοήθησε στην επίλυση του προβλήματος που έχω. Σας ευχαριστώ.
Συνημένες Εικόνες
Τύπος Αρχείου: jpg green cells at D6 to H6 range (the result must be 5).jpg (22,3 KB, 27 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: jpg orange cells at I6 to L6 range (the result must be 4).jpg (22,3 KB, 21 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Ερωτήματα ] Πλήθος ενός χαρακτήρα ggreg75 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 29-06-15 14:11
[VBA] ComboBox Πλήθος Εκτυπώσεων gfevran Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 09-11-14 22:13
[ Πίνακες ] ΠΛΗΘΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ gaz_manos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 12-06-14 19:57
[ Πίνακες ] Πλήθος Εγγραφών σε πίνακα. Free_Ghost Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 08-02-10 10:21

Η ώρα είναι 16:16.