Ανανέωση ιστοσελίδας

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 01-08-13, 11:12
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Ναι Ok μπορεί να γίνει αλλά έχω την εξής απορία...
Οι τύποι αυτοί δεν θα επηρεαστούν αν μπει μια σειρά κελιών στον "πίνακά" σου ?
Έχει προβλεφθεί κάτι τέτοιο στην κατασκευή τους αν περιέχουν πχ Row(), Column(), Index(), Match() κλπ
Είναι δυναμικές οι περιοχές στις οποίες αναφέρονται ?
Και ακόμα....
γιατί βρε παιδιά αφού έχετε 2007+ (όσοι έχετε) δεν χρησιμοποιείτε κανονικούς πίνακες να είναι όλα απλούστερα και καλύτερα ?
Και γιατί χρησιμοποιείτε συγχωνευμένα κελιά ?
Ξέρω ότι μερικές φορές μπορεί να επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα αλλά δεν είναι απλό να επέμβει κανείς σε κάποιο φύλλο που ήδη χρησιμοποιείται για μια δουλειά χωρίς να αλλάξουν "πράγματα" εκ βάθρων μερικές φορές
Αυτός είναι και ο λόγος που σου είπα να το πάμε τμηματικά
Αν δεν έχω εικόνα αυτών των τύπων τι κάνουν και που αναφέρονται μπορεί όσα κάναμε μέχρι τώρα να είναι λάθος ή οι τύποι πλέον μετά την αλλαγή γραμμής να αποδίδουν λάθος....
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι περιγράφω και που μπορεί να οδηγήσει αυτό αν υπάρχουν ελλιπείς πληροφορίες
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-08-13, 11:37
Συντονιστής
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365

Προεπιλογή

κατ αρχήν άλλαξε το c με c+3 στο δεύτερο if
If Cells(c + 3, 6).Value < Range("rngWallNewMeasure").Value Then
για να λειτουργεί σε όλους τους τοίχους
(γίνονται και λάθη)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-08-13, 12:53
Όνομα: Μπάμπης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Εφτιαξα το excel οπως είναι και πέρασα τις αλλαγές σου.
Οπως βλέπεις το πρόβλημα με την κενή σειρά είναι στον δεξιά πίνακα.
Αν μεταφερθούν οι εγγραφές μια σειρά κάτω τότε θεωρώ το πρόβλημα λύνεται
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm example3.xlsm (89,3 KB, 6 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-08-13, 14:07
Συντονιστής

Προεπιλογή

Όπως είναι τώρα το φύλλο έχουμε 2 "πίνακες"
Ο αριστερά που επεξεργαζόμαστε και ο δεξιά που "παίρνει" από αυτόν κάποια στοιχεία και κάνει και άλλους υπολογισμούς
1. Αν ο α/α στον πράσινο πίνακα δεν πρέπει είναι τύπος και είναι απλή αρίθμηση όπως την έχεις εσύ τότε πρέπει να το βγάλω από τον κώδικα
αλλά αν γίνει αυτό και
2. Αν δεν εισαχθεί ολόκληρη γραμμή όπως είναι τώρα ο κώδικας αλλά εισάγουμε μόνο κελιά στην περιοχή
στηλών A:U του πράσινου πίνακα δεν θα επηρεαστούν τα αποτελέσματα του λευκού πίνακα αφού "παίρνει" από τον πράσινο με συνέπεια να δίνει λάθος αποτελέσματα?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-08-13, 14:46

Προεπιλογή

Ο τρόπος που μπορεί να λειτουργήσει χειροκίνητα είναι αν επιλέξεις την περιοχή πχ B12:U18 και κάνεις copy paste μια σειρά κάτω... Μετά απλά κανεις απαλοιφή τιμών στο B12:U12. Δεν ξέρω πόσο μπακαλίστικο είναι αυτό αλλα λειτουργεί γιατι ο πινακας δίπλα δεν "χαλάει". Ετσι μετά "απλά" τροφοδοτούμε με τιμές την σειρά Β12... Τι λες?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dalavouras : 01-08-13 στις 15:00. Αιτία: Λαθος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-08-13, 15:06

Προεπιλογή

Η καταγραφή της μακροεντολής είναι:

Range("B12:U18").Select
Selection.Copy
Range("B13").Select
ActiveSheet.Paste
Range("B12:U12").Select
Selection.ClearContents
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-08-13, 19:20
Συντονιστής

Προεπιλογή

Ναι όλα αυτά όμως πρέπει να αλλάξουν γιατί η καταγραφή είναι σε συγκεκριμένη Range ενώ πρέπει να δουλεύει παντού (πρέπει να γίνει μεταβλητή)
Παρατήρησα ότι στον δεξιά πίνακα όλοι οι τύποι είναι ίδιοι και μόνο ένας διαφέρει στην 1 σειρά αυτός με την indirect
Τον έχω αντικαταστήσει με index & count που κάνει την ίδια δουλειά και έχω κάνει το αποτέλεσμα με link κελιών
Αν παντρευτεί αυτό με τον από κάτω που διαφέρει και γίνουν όλοι οι τύπο ίδιοι τότε λύνεται πολύ απλά το θέμα των τύπων του πίνακα χωρίς Copy Paste και Clear κλπ
Σου ανεβάζω ένα δείγμα να το δεις μήπως μιας και γνωρίζεις τον τρόπο λειτουργίας έχεις κάποια ιδέα να υπάρχει κάτι που να τα καλύπτει όλα (όλοι οι τύποι ίδιοι)
Προς το παρών το σύστημα δεν δουλεύει για τον τοίχο 1
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm example3.xlsm (94,1 KB, 7 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-08-13, 09:08

Προεπιλογή

Καλημέρα,

εννοείται οτι αυτό που έγραψα είναι για την συγκεκριμένη γραμμή και πρέπει να γίνει μεταβλητή. Το έγραψα για δεις ακριβως τι λεω. Με το copy paste νομίζω οτι είναι η πιο καλή λύση γιατι δεν μας αλλάζει τίποτα. Η λύση που προτείνεις είναι πολύ καλή αλλά με 3 μειονεκτήματα.
1ο δεν μπορω να σκεφτώ τρόπο να είναι όλοι οι τύποι ίδιοι
2ο σε περίπτωση που θελω κάποιο άλλο αρχείο να τραβάει δεδομένα από τον πίνακα θα έχει πρόβλημα
3ο Προσθέτει μια σειρά στο τέλος (καλά αυτό δεν είναι και τόσο θέμα)

Θα προτιμούσα (δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι) να εφαρμόσουμε την λύση copy paste γιατι νομίζω οτι είναι γενική λύση που θα μας λύσει τα χέρια σε πολύ περισσότερες περιπτώσεις και όχι μονο στην δική μου. Βεβαίως οποιαδήποτε λύση αποδεκτή!!! :)
Επίσης το copy paste μας βάζει τι τιμές του αρχικού τοίχου και στον νέο, οπότε άλλαζουμε ότι χρειάζεται και αφήνουμε τα άλλα.

Σε ευχαριστώ πολύ που έχεις ασχοληθεί τόσο!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-08-13, 10:15
Συντονιστής

Προεπιλογή

Δεν είναι δύσκολο να γίνει copy paste
Αρκεί να δημιουργηθεί μια δυναμική περιοχή που να αντιγράφεται από την σειρά επιλογής +1 μέχρι την last row (...xlUp...) αλλά...
η μέθοδος copy paste δεν είναι και η πλέον ενδεδειγμένη για κώδικα για διάφορους λόγους
άσε λίγο να το δω το θέμα και τα λέμε
Βασικό μου θέμα που θα ήθελα απάντηση είναι το εξής
Στα παραδείγματά σου ο νέος τοίχος που θα δημιουργηθεί δεν έχει όνομα
επειδή χρησιμοποιείται α/α χωρίς τύπο
1. Τί όνομα έχει ο νέος τοίχος που προκύπτει από την διαίρεση του 8 πχ 9, 8α ?.....
2. Μας ενοχλεί σε κάτι η μέθοδος του τύπου στον α/α ? ώστε να ονομάζεται αυτόματα ο νέος τοίχος πχ ο 8 να διαιρεθεί σε 8 και 9 και οι υπόλοιποι 9+1......?
3.Σε περίπτωση διαίρεσης του τοίχου 1 ο δεξιά πίνακας στην 2η γραμμή του θα έχει τύπους όπως στην 1η σειρά δηλ. με indirect ή όπως όλες οι υπόλοιπες σειρές (όλα ίδια)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-08-13, 10:23

Προεπιλογή

1) Το όνομα του 2ου κοματιου θα είναι 9 και των άλλων 10+
2) >>
3) Αν διαιρεθεί ο 1 τοτέ ο νέος 2 θα έχει τύπους όπως ο 3,4 κτλ.. Ο 1 θα διατηρήσει τους τύπους του.

Δεν ξέρω Vba αλλα η περιοχη στο excel οριζεται σχετικά εύκολα.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Διαίρεση βάσης kellis Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 04-03-14 22:41
[Excel07] ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΕΝΟΣ ΚΕΛΙΟΥ filanthi Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 11-11-13 03:35
Διαίρεση κειμένου ενός πεδίου gmax Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 26-10-13 08:42
Διαίρεση τιμής ενός πεδίου gmax Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 23-09-13 16:25
[Γενικά] Διαίρεση αριθμού με λεπτά της ώρας. Lefteris Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 17-05-11 15:10

Η ώρα είναι 14:15.