| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σας. Έχω ένα αρχείο Excel με 3 φύλλα εργασίας και θέλω να δημιουργήσω και ένα τέταρτο που θα το ονομάσω Συγκεντρωτικός Τιμοκατάλογος και θα έχει 5 στήλες. Πληκτρολογώντας τον κωδικό του είδους στην πρώτη στήλη να μου φέρνει: Στην 2η στήλη ( χονδρική Ελλάς ) το ποσό που θα βρίσκει στο φύλλο εργασίας με ονομασία Τιμοκατάλογος Ελλάς 04-2013 και στην στήλη 3 ( χονδρική ) Στην 3η στήλη (λιανική Ελλάς ) το ποσό που θα βρίσκει στο φύλλο εργασίας με ονομασία Τιμοκατάλογος Ελλάς 04-2013 και στην στήλη 4 ( λιανική ) Στην 4η στήλη ( λιανική Γερμανίας ) το ποσό που θα βρίσκει στο φύλλο εργασίας με ονομασία Τιμοκατάλογος Γερμανίας 04-2013 και στην στήλη 2 ( retail price ) Στην 5η στήλη ( discount code ) το ποσό που θα βρίσκει στο φύλλο εργασίας με ονομασία Τιμοκατάλογος Γερμανίας 04-2013 και στην στήλη 4 (discount code) Το φύλλο εργασίας με ονομασία Τιμοκατάλογος Ελλάς 04-2013 έχει 4 στήλες και 105028 γραμμές Το φύλλο εργασίας με ονομασία Τιμοκατάλογος Γερμανίας 04-2013 έχει 7 στήλες και 354405 γραμμές Με την συνάρτηση VLOOKAP που το προσπάθησα μου έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά έχει βαρύνει πολύ (48010 ΚΒ) με αποτέλεσμα να μην ανοίγει γρήγορα. Ποια άλλη συνάρτηση θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να κάνω το αρχείο ποιο ελαφρύ ;;;; Ευχαριστώ εκ΄των προτέρων για την βοήθεια σας. |
|
|
|
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους Σωτήρη καλώς ήρθες στην παρέα μας. Το πρόβλημα σου κατά την γνώμη μου δεν έχει να κάνει 100% με το είδος της συνάρτησης. Χρησιμοποίησα 172000 και 450000 σειρές αντίστοιχα και άλλαξα τους τύπους σε INDEX, MATCH αλλά και σε OFFSET. Το πρόβλημα είναι ο όγκος των δεδομένων. Στο συνημμένο δεν υπάρχουν καθόλου υπολογισμοί κατά το άνοιγμα ή κλείσιμο του βιβλίου και όλα γίνονται ενώ το βιβλίο είναι ανοιχτό πλέον με κώδικα σε μία module που αφού υπολογίσει με τύπους τα ζητούμενα στο τέλος αντιγράφει τους τύπους σε απλά κελιά (χωρίς τον τύπο δηλαδή). Θα πρότεινα την εκ νέου "αποθήκευση ως" του βιβλίου σε μορφή .xlsb ( δυαδικό ) όπως αυτό που ανέβασα που δεν υπάρχει κάτι γρηγορότερο απ' αυτό και την ρύθμιση από τις επιλογές της excel όλων των επεξεργαστών αν δεν έχει γίνει (βλέπε εικόνα). Σημείωση 1: Ο κώδικας δεν έχει σημασία ποιος θα είναι (θα μπορούσε να ήταν και κάπως αλλιώς) αφού δεν παίζει κανένα ρόλο στο χρόνο ανοίγματος ή κλεισίματος του βιβλίου και οι υπολογισμοί τουλάχιστον γίνονται ακαριαία Σημείωση 2: Θα πρέπει να κρατάς πάντα αντίγραφο του βιβλίου σου γιατί αν "σπάσει" το .xlsb δεν υπάρχει αποκατάσταση και θα χαθούν όλα |
|
| |||
| |||
|
Σπύρο ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου. Εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου καλό μήνα και καλή συνέχεια στο έργο σας. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] Αρχείο τιμών στο excel | mantarinia | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 14-12-15 18:48 |
| [Excel07] Βοήθεια με πρόβλημα σε αρχείο Excel | sotisanis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 29-11-13 10:32 |
| [Excel07] Βοήθεια με αρχείο Excel | sotisanis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 13-10-13 21:45 |
| [Excel07] Αρχείο Excel με απενεργοποιημένο Μενού | Free_Ghost | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 25-09-12 06:44 |
| ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ EXCEL | ΤΖΙΜΗΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 01-04-11 15:42 |
Η ώρα είναι 20:39.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο