| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Φίλοι μου γειά σας. Όπως θα δείτε και στο συνημμένο έχω το εξής πρόβλημα Μετά από επικόλληση σύνδεσης (γι' αυτό υπάρχουν τα πολλά κόμματα) έχω τα αποτελέσματα που φαίνονται στο συνημμένο. Αυτό που θέλω είναι να προστεθούν τα αριθμητικά με την ίδια ημερομηνία (ίδιο χρώμα) δηλ. από 2/15-2-13, 3/15-2-13, 1/15-2-13 να γίνει 6/15-2-13 Πιστεύω αν έγινα κατανοητός Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ιδιαίτερα τέτοιες μέρες Καλή Πρωτομαγιά....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα! Χρήστο, δες μια λύση με χρήση VBA στο επισυναπτόμενο αρχείο. Η συνάρτηση που χρησιμοποιείται στο κελί/κελιά που θα εμφανίζουν το αποτέλεσμα είναι η GroupValues(). Η χρήση της εξηγείται στο συνημμένο. Κώδικας: Option Explicit
Function GroupValues(ByVal strNumbers As String, _
Optional ByVal JoinValues As Boolean) As Variant
Dim strReplaced As Variant, i As Integer, x As Integer
Dim iPos As Integer, ItemCount As Integer, strTemp As String
strReplaced = Split( _
Replace( _
Application.Trim( _
Replace(Replace( _
strNumbers, ";", vbNullString), ",", " ")), "/", ";"))
If UBound(strReplaced) > -1 Then
ReDim ValuesArray(0 To UBound(strReplaced), 0 To 1)
For i = 0 To UBound(strReplaced)
iPos = InStr(1, strReplaced(i), ";")
If iPos Then
ValuesArray(i, 0) = Left(strReplaced(i), iPos - 1)
ValuesArray(i, 1) = Mid(strReplaced(i), iPos + 1)
End If
Next
ItemCount = UBound(strReplaced)
ReDim NewArray(0 To 1000) As String
For i = 0 To ItemCount
strTemp = GroupxValues(ValuesArray, ValuesArray(i, 1), ItemCount)
If strTemp <> vbNullString Then
NewArray(x) = strTemp
x = x + 1
End If
Next
If NewArray(0) <> vbNullString Then
If JoinValues Then
ReDim Preserve NewArray(x - 1)
GroupValues = Join(NewArray, ",")
Else
GroupValues = NewArray
End If
Else
GroupValues = vbNullString
End If
Else
GroupValues = vbNullString
End If
End Function
Function GroupxValues(ByRef ValuesArray As Variant, _
ByVal strItem As String, _
ByVal ItemCount As Integer) As String
Dim i As Integer, SumValue As Integer
If strItem = vbNullString Then Exit Function
For i = 0 To ItemCount
If ValuesArray(i, 1) = strItem Then
SumValue = SumValue + ValuesArray(i, 0)
ValuesArray(i, 1) = vbNullString
End If
Next
If SumValue Then GroupxValues = SumValue & "/" & strItem
End Function
Με εκτίμηση Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
|
|
Καλημέρα Αγαπητέ Χρήστο Παρά τις εξαιρετικές συναρτήσεις μέσω κώδικα του Τάσου εγώ θα σου πρότεινα χωρίς να γνωρίζω από που προέρχονται τα δεδομένα σου πριν την επικόλληση να πας στην "πηγή, αφετηρία"των δεδομένων και να τα φτιάξεις με κάποιο άλλο τρόπο απλά σε 2 στήλες με ημερομηνία και τιμή και με μία SUMIF(S) με κριτήριο ημερομηνία ή εύρος ημερομηνιών να πάρεις τα αποτελέσματα που θέλεις Δεν είναι ότι καλύτερο σε ένα κελί με τιμές ημερομηνίες και πολλά!!! κόμματα να ψάχνεις να βρεις σύνολα Και πάλι λέω δεν ξέρω την πηγή των δεδομένων σου και το στήσιμο τους (για να μην παρεξηγηθώ) Καλή συνέχεια! |
|
| |||
| |||
|
Φίλοι του φόρουμ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ Φίλοι μου Τάσσο & Σπύρο σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας. Άργησα να σας απαντήσω γιατί ήμουν στο εξωτερικό (μινι διακοπές) και γύρισα χθες και σήμερα άνοιξα το email μου. Σπύρο δεν μπορώ να κάνω αυτό που μου λες γιατί έρχονται από πολλές πηγές. Τάσσο είναι ακριβώς αυτό που ζήταγα και σε υπερευχαριστώ. Θέλω όμως μια εξυπηρέτηση. Εμένα μου κάνει η μέθοδος Νο1 Θα ήθελα αν γίνεται εκεί που χωρίζονται τα νούμερα με (,) να έχει ένα διάστημα για να μην είναι κολλητά. Σας υπερευχαριστώ για την βοήθειά σας. |
|
| |||
| |||
|
Φίλοι μου γειά σας. Όσο αφορά το πρόβλημά μου, βρήκα μια ¨λύση¨ έκανα ειδική επικόλληση και επέλεξα να επικολληθούν οι τιμές έτσι επικολλήθηκαν οι τιμές και επάνω σε αυτές μπορώ να βάλω διάστημα μεταξύ του (,) και της επόμενης τιμής. Αν κάποιος φίλος μπορεί να το κάνει αυτόματα μέσα στην VBA θα είναι τέλειο. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] Στατιστικά από επικόληση σύνδεσης | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 18-12-13 09:40 |
| [Συναρτήσεις] Στατιστικά από επικόληση σύνδεσης | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 30-09-13 20:17 |
| [Συναρτήσεις] Επικόληση σύνδεσης | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 11-12-12 11:27 |
| [Γενικά] Επικόλληση σύνδεσης | Iceland | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 22-01-11 14:14 |
| [ Πίνακες ] Επιβεβαίωση σύνδεσης πινάκων | Jim | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 31-03-10 22:13 |
Η ώρα είναι 19:00.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο