| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σας. Έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα αν είναι δυνατόν τη βοήθεια σας. Έχω ένα αρχείο .xls. Αυτό περιέχει δύο tabs. Το πρώτο tab έχει πληροφορίες για χιλιομέτρηση 50 φορτηγών. Δηλαδή ότι το πρώτο φορτηγό είναι του τάδε τύπου και χιλιομετρήθηκε την τάδε ημερομηνία. Το δεύτερο tab έχει πληροφορίες για τα λίτρα πετρελαίου που πήρε το κάθε φορτηγό. Δηλαδή ότι ένα φορτηγό με αυτό τον τύπο πήρε τόσα λίτρα την τάδε ημερομηνία. Όπως καταλαβαίνετε θέλω κάπως να φτιάξω ένα τρίτο tab που θα έχει την εξής ιδιότητα. Θα ξεχωρίζει ένα συγκεκριμένο τύπο φορτηγού και θα ταξινομεί χρονολογικά πότε αυτό χιλιομετρήθηκε και πότε έβαλε λίτρα. Μπορείτε να μου πείτε ένα τρόπο να το λύσω αυτό? Ευχαριστώ πολύ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη teachertza : 24-03-13 στις 22:18. |
|
| |||
| |||
|
Μόλις ανέβασα ένα σχετικό excel. Στο πρώτο sheet έχει τη χιλιομέτρηση και στο δεύτερο τη λιτρομέτρηση. Θέλω μετά να κάνω sheets που υπάρχουν οι κωδικοί των φορτηγών και αυτόματα να αντιγράφει από τα δύο πρώτα sheet τα δεδομένα και να τα ταξινομεί όπως στο χειροκίνητο παράδειγμα μου. Ευχαριστώ. |
|
| |||
| |||
|
Γειά σας. Αλέξανδρε, εάν επιμένεις σε αυτή την διάταξη των αποτελεσμάτων σου, γίνεται αρκετά περίπλοκο το θέμα και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο(Με την έννοια ότι για 50 φορτηγά, θα "φορτώσει" πάρα πολύ το πρόγραμμά σου..) Όμως χρησιμοποιώντας αυτή την διάταξη που δείχνω, θα μπορούσε να γίνει σχετικά εύκολα. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Ώρα Χιλιομέτρηση Τιμή Ώρα Λιτρομέτρηση Τιμή Τι λές; |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Αλέξανδρε κοίτα το συνημμένο Είναι διαμορφωμένο με πίνακες Θανάσης |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια σας!!! Το αποτέλεσμα μου αρέσει. Θα ήθελα όμως τα λίτρα και τα χιλιόμετρα να είναι σε διαφορετικό πίνακα. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα?Τί πρέπει να αλλάξω? |
|
|
|
Δείτε μια πρόταση στο συνημμένο. Στο φύλλο Total στις στήλες A:D έχεις όλες τις εγγραφές από τα φύλλα Χιλιόμετρα και Λίτρα, και στις K:M, έχεις τις εγγραφές που αφορούν το επιλεγμένο φορτηγό και μάλιστα ταξινομημένες χρονολογικά. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτιάξεις μια καρτέλα ανά φορτηγό, που νομίζω όμως ότι δεν χρειάζεται αφού μπορείς να φιλτράρεις όπως θέλεις στο φύλλο Total. Στο φύλλο Pivot έχουμε μια διαφορετική διάταξη αποτελεσμάτων με συγκεντρωτικό πίνακα που ίσως σου φανεί χρήσιμη. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να είσαι σαφής στο τι ακριβώς καταχωρείς σαν χιλιόμετρα (διανυθέντα ή ένδειξη κοντέρ) και τι σαν λίτρα. |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ πολύ! Όμως το βασικό μου πρόβλημα είναι οτι θέλω να έχω δύο διαφορετικά sheet τα οποία θα ενώνονται σε ένα με κάποιο αυτοματοποιημένο τρόπο. |
|
| |||
| |||
|
Αλέξανδρε. Σε ρώτησα κάτι στο post#3. Σε ενδιαφέρει; |
|
| |||
| |||
| Το βασικό πρόβλημα μου είναι ότι έχω δύο sheet. Το ένα έχει λιτρομέτρηση και το άλλο χιλιομέτρηση σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Ο τρόπος που προτείνεις είναι καλός και απλός αν ενώσω τα δύο sheet. Αυτό όμως είναι δύσκολο γιατί οι μετρήσεις είναι πάρα πολλές. Παρότι λοιπόν μου ανεβάσατε κάποια αρχεία, και ευχαριστώ γι αυτό, αυτά προυποθέτουν ότι στο ίδιο sheet δεδομένων υπάρχουν data από λιτρομέτρηση και από χιλιομέτρηση. |
|
| |||
| |||
|
Απλά δίνω μία πρόταση με δεδομένη την ζήτησή σου. Πιστεύω όμως ότι οι προηγούμενες προτάσεις, θέτουν το θέμα καλύτερα.. Δουλέυοντας στο σπίτι σε Excel 2003, ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΏ ΤΗΝ if(iserror, για να μην βγάζει τα διάφορα λάθη. Καθώς δουλεύεις σε 2010, χρησιμοποίησε μπροστά από όλες τις φόρμουλες την IFERROR, για να παίρνεις κενά κελιά, όταν δεν υπάρχει αντίστοιχη αξία, κάπως έτσι. =IFERROR(FORMULA);"") |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Πίνακες ] Ευρετήριο από δυο πίνακες | ευη79 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 03-11-14 12:14 |
| [Συναρτήσεις] Αντιγραφή τιμής σε ίδια σειρά μετά από αναζήτηση Lookup | pm4698 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 15-10-14 10:30 |
| [Συναρτήσεις] Ταξινόμηση Κατά Αλφαβητική Σειρά (Αποτελέσματος και όχι Τύπου) | mdragon | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 11-02-13 14:27 |
| [Γενικά] Δημιουργία pivot table για χρονολογική σειρά | girapas | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 21-03-12 23:56 |
Η ώρα είναι 10:22.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο