
27-03-13, 07:29
|
 | Super Moderator Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική | | Εγγραφή: 18-10-2009 Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Μηνύματα: 758
| |
Καλημέρα σας Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από teachertza Ευχαριστώ πολύ!
Όμως το βασικό μου πρόβλημα είναι οτι θέλω να έχω δύο διαφορετικά sheet τα οποία θα ενώνονται σε ένα με κάποιο αυτοματοποιημένο τρόπο. | Αγαπητέ Αλέξανδρε,
δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το πρόβλημα σου αφού η προηγούμενη απάντηση μου με το συνημμένο fortigo_01.xlsx κάνει αυτό ακριβώς που ζητάς: από δύο φύλλα ( Χιλιομέτρηση και Λίτρα) μαζεύει τα περιεχόμενα σε ένα (το φύλλο Total)
Μήπως δεν καταλαβαίνω κάτι; Αν ναι, προσπάθησε να μας εξηγήσεις καλύτερα το ζητούμενο σου, με συγκεκριμένο παράδειγμα.
Εναλλακτικά ο παρακάτω τύπος σε κάποιο τυχαίο κελί, τον αντιγράφεις προς τα δεξιά και προς τα κάτω όσο χρειάζεται και σου μαζεύει τα δεδομένα από τα φύλλα Sheet1 και Sheet2 του ίδιου βιβλίου.
=IF(ROW($A1)>COUNTA(Sheet1!$A:$A)+COUNTA(Sheet2!$A :$A); ""; IF(ROW($A1)>COUNTA(Sheet1!$A:$A); INDEX(Sheet2!A:A;ROW($A1)-COUNTA(Sheet1!$A:$A)); INDEX(Sheet1!A:A;ROW($A1))))
Φιλικά
Θανάσης
|