| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Γεια σας, καλές απόκριες σε όλους!!! Έχω μια λίστα με λέξεις σε μία στήλη (A1...A500) Μερικές τιμές επαναλαμβάνονται. Θέλω να πάρω σε μια στήλη πιο δίπλα ή σε άλλο φύλλο τις μοναδικές τιμές δλδ να αποκλείσω όσες υπάρχουν ήδη. Θα ήθελα επίσης να καταλαβαίνει ως ίδιες αυτές που έχουν ίδια γράμματα ανεξάρτητα από πεζά - κεφαλαία και τονισμό. Δεν ξέρω αν γίνεται κάτι τέτοιο. Θα με βοηθούσε πολύ όμως |
|
|
|
Καλησπέρα σας. Δημήτρη ακολούθησε τα επόμενα 4 βήματα και πες μας αν έγινε: 1) φρόντισε η λίστα των λέξεών σου να αρχίζει στο Α2 2) βάλε στο Β2 τον τύπο (για να απαλλαγείς από τόνους, διαλυτικά και διάκριση πεζών/κεφαλαίων) =SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(UPPER(LOWER(A2));"Ϋ";"Υ") ;"Ϊ";"Ι") 3) βάλε στο C2 τον τύπο (για να πάρεις τα αποτελέσματα με μια φορά μόνο την κάθε λέξη) =IF(ISERROR(MATCH(0;INDEX(COUNTIF(C$1:C1;B$2:B$500 );0;0);0));" ";INDEX(B$2:B$500;MATCH(0;INDEX(COUNTIF(C$1:C1;B$2 :B$500);0;0);0))) 4) αντέγραψε προς τα κάτω το Β2 και το C2 μέχρι την γραμμή 500 (για να καλύψεις όλες τις λέξεις της στήλης Α) Πες μας αν έγινε. Θανάσης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους Ναι δουλεύει ευχαριστώ πολύ. Είχα ένα μικρό προβληματάκι με εγγραφές που ενώ ήταν ίδιες τιμές τις εμφάνιζε 2 φορές (πχ είχα τη λέξη "και" 6 φορές και την εμφάνιζε 2). Σκέφτηκα το γράψιμό της ότι κάτι δεν πάει καλά και δοκίμασα να την ξαναγράψω με το χέρι και τις 6 φορές. Πάλι 2 φορές την εμφάνισε. Το ίδιο με μια υποτιθέμενη λέξη ααα. Τελικά εκτός από αυτές τις λέξεις δουλεύει τέλεια. Ίσως δεν μάθω ποτέ τι φταίει. Στο ίδιο πρόγραμμα θα πρέπει να βρίσκω το μέγεθος της λίστας μου για να μην βάζω ένα αυθαίρετο νούμερο (πχ 500) στη συνάρτηση που μου έστειλες. Αν έχεις καμιά καλή ιδέα πάνω σε αυτό... Προς το παρόν άλλαξα λίγο τον τύπο σε: =IF(ISERROR(MATCH(0;INDEX(COUNTIF(D$1:D1;C$2:INDIR ECT("c"&$P$2) );0;0);0));" ";INDEX(C$2:INDIRECT("c"&$P$2);MATCH(0;INDEX(COUNT IF(D$1:D1;C$2:INDIRECT("c"&$P$2));0;0);0))) και όπου INDIRECT("c"&$P$2) αναφέρομαι σε ένα κελί P2 στο οποίο γράφω το μέγεθος της λίστας μου και γίνεται C1000 (το P2 έχει τιμή 1000). Όταν βρω τον τρόπο να το υπολογίζω θα το καταχωρίσω εκεί. Ευχαριστώ πολύ. |
|
|
|
Καλημέρα. Δημήτρη δες το Φύλλο1 στο συνημμένο που απαντάει τα ερωτήματά σου. Καλή συνέχεια Θανάσης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα, όπως λέει και ο τίτλος μου, χρησιμοποιώ έναν τύπο για να απομονώσω τις μοναδικές τιμές μιας λίστας λέξεων. Στο συνημμένο φαίνεται ο τύπος που επιμελήθηκε ο Θανάσης gr8styl τον οποίο ευχαριστώ πολύ. Ίσως δεν έχω μεταφέρει τον τύπο σωστά - δεν ξέρω σίγουρα. Το λάθος είναι ότι ενώ δείχνει να δουλεύει σωστά, μια λέξη "επιμένει" να εμφανίζεται 2 φορές. Φυσικά ίσως υπάρχουν περισσότερα λάθη που δεν έχω εντοπίσει.. Επίσης δεν είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένο τύπο. Κάθε βοήθεια δεκτή. |
|
|
|
Δημήτρη για μια ακόμη φορά έχεις κρυμμένα διπλά. Το Β2 δεν είναι ίδιο με το Β10 παρόλο που εμφανίζουν και τα δύο την λέξη Ούκ. Το "Οὐκ" υπάρχει μόνο στο κελί Β2 και το κρυμμένο διπλό "<αλλαγή γραμμής>Οὐκ" είναι σε όλα τα υπόλοιπα κελιά της στήλης Β που εμφανίζουν την λέξη Ούκ Για το αποφύγεις θα πρέπει να εξαλείψεις την αλλαγή γραμμής με την substitute Δες το συνημμένο. |
|
| |||
| |||
|
Αν κατάλαβα καλά η αλλαγή γραμμής είναι χαρακτήρας μη ορατός που κάνει όμως τη διαφορά; Ήθελα να αποφύγω ενδιάμεσες στήλες γιατί έχει βαρύνει πολύ το φύλλο και αργούν οι υπολογισμοί. Ευχαριστώ πολύ, ελπίζω να κατάλαβα σωστά. Το εφάρμοσα σε προηγούμενο φύλλο του αρχείου μου και λειτουργεί σωστά τώρα. Υπάρχουν και άλλοι χαρακτήρες που θα μπορούσαν να επηρεάζουν έτσι το πρόγραμμα; Μήπως θα μπορούσες να ρίξεις μια ματιά σε αυτό που έχω φτιάξει να μου πεις; Σίγουρα θα εντόπιζες λάθη. Αν έχεις χρόνο μπορώ να στο στείλω. |
|
|
|
Καλημέρα Πολύ σωστά κατάλαβες Δημήτρη. Και βέβαια υπάρχουν και άλλοι χαρακτήρες που μπορεί να δημιουργήσουν κρυμμένα διπλά. Χρησιμοποιώντας την εντολή CLEAR μπορείς να αφαιρέσεις τους περισσότερους από αυτούς. Η CLEAR βασικά αφαιρεί τους μη εκτυπώσιμους χαρακτήρες. Κατά την γνώμη μου μετά την CLEAR στό σύνολο των 256 ANSI χαρακτήρων μένουν οι CHAR(32) και CHAR(160) που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κρυφά διπλά. Ο παρακάτω συνδυασμός SUBSTITUTE και CLEAR κατά την γνώμη μου θα σου καλύψει αν όχι το 100% ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αποφυγής κρυφών διπλών. Αφαίρεση κενών και μη εκτυπώσιμων χαρακτήρων από το κελί Β2: =SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(CLEAR(B2);CHAR(32);"");CHAR (160);"") Καλή συνέχεια. Θανάσης |
|
| |||
| |||
|
Θανάση χίλια ευχαριστώ, δεν έχω λόγια. Ξέρεις από πόσα λάθη με γλίτωσες μόνο από αυτό που έγραψες. Θα ήθελα να σου δείξω το πρόγραμμα να προτείνεις ότι ακόμα πιστεύεις να διορθωθεί. Μακάρι να μπορούσες. Ευχαριστώ και πάλι
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Αυτόματες τιμές | ptridimas | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 02-05-17 10:33 |
| Τιμές από τιμοκατάλογο | sakis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 01-05-17 10:34 |
| [Γενικά] Τριπλότυπες τιμές | k700akis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 03-01-14 16:34 |
| [Συναρτήσεις] MAX MIN ίδιες και μοναδικές τιμές | PANIK | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 12-05-12 13:07 |
| [Συναρτήσεις] Μοναδικές εγγραφές λίστας. | gr8styl | Excel - Tips & Tricks | 0 | 13-04-11 00:54 |
Η ώρα είναι 11:21.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο