Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα και πάλι! Θα ήθελα τη βοήθεια σας για τη συνάρτηση SUMPRODUCT. Αυτό που θέλω είναι να μου φέρνει το απότελεσμα του μήνα με βάση τις συνθήκες που θα του ορίσω. Υπάρχει συνημμένο αρχείο για την κατανόηση του θέματος. Ευχαριστώ πολύ |
| |||
| |||
![]()
Καθώε δεν υπάρχει μόνο του, το όνομα Κώστας, το αποτέλεσμα θα είναι μηδέν. ...Στο παράδειγμα είναι το όνομα Νίκος... =SUMPRODUCT((MONTH(B2:B17)=1)*(A2:A17="ΛΑΧΑΝ ΚΑ")*(C2:C17="ΝΙΚΟΣ")*(E2:E17="ΟΚ")*(D2:D17)) |
|
![]()
Καλησπέρα σας. Σεραφείμ, αυτό που ζητάς γίνεται με τον τύπο: Κώδικας: =SUMPRODUCT((MONTH($B$2:$B$17)=1)*($A$2:$A$17="ΛΑΧΑΝΙΚΑ")*NOT(ISERROR(SEARCH("ΚΩΣΤΑΣ";$C$2:$C$17)))*($E$2:$E$17="ΟΚ")*($D$2:$D$17)) Θα ήθελα να σου πω ότι τόσο αυτό το θέμα όσο και το προηγούμενο για την SUMIFS, εγώ θα τα προσέγγιζα με Συγκεντρωτικό πίνακα (Pivot Table). Καλή συνέχεια Θανάσης. |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα, Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα προσπαθήσω και με Συγκεντρωτικό Πίνακα, αλλά ακόμα δεν είμαι και τόσο καλός. Ευχαριστώ και πάλι. |
|
![]()
Καλησπέρα Στο φύλλο που ακολουθεί μπορεί να δεις πως γίνετε η εύρεση του αθροίσματος με βάση τα κριτήρια που θα επιλέξεις με την SUMIFS Δώσε προσοχή στο πως μπαίνει το κριτήριο Ημερομηνία (ένας τρόπος) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές εφαρμογές Αυτό θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ένα υποκατάστατο Συγκεντρωτικού Πίνακα Ενώ στο 2ο φύλλο υπάρχει Pivot Table με τα ίδια κριτήρια αναζήτησης Το πλεονέκτημα του Pivot Table είναι η εύρεση στοιχείων με πολλαπλά κριτήρια και όχι μόνο Ακόμα υπάρχουν links με πληροφορίες για την χρήση των πινάκων Καλή συνέχεια! |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] sumproduct και sumifs | George Nestor | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 14-12-16 19:32 |
[Συναρτήσεις] SUMPRODUCT ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ | maras00 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 08-04-16 16:23 |
[Excel07] Χρήση της SUMPRODUCT() | George R | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 15-09-15 07:36 |
[Excel07] Χρήση της Sumproduct() | George R | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 20-05-15 08:09 |
[Συναρτήσεις] excel2003 sumproduct | shotcon | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-02-12 19:59 |
Η ώρα είναι 13:44.