Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Κύριοι τα φώτα σας. Τα δικά μου τα έκαψα. Χρησιμοποιώ την συνάρτηση: sumproduct(--(b4:b225="podilato");--(d4:d225=1)) Εδώ λαμβάνω πόσα "1" και μου τα αθροίζει βρήκε με το όνομα "podilato" μέσα από άλλες ονομασίες. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν ψάχνω μόνο από μία στήλη πλέον να βρω το "1" αλλά από πολλές. Δηλαδή (d4:aj225). Αυτή την δυνατότητα δεν μου την προσφέρει από μόνη της η sumproduct. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πληκτρολογήσω ένα-ένα τα κελιά. Δηλαδή: (d4:d225=1)+(e4:e225=1)+(f4:f225=1)+ και πάει μέχρι το τέλος. Αυτό θα με σκοτώσει, διότι χρησιμοποιώ δύο φύλλα εργασίας χωρισμένα σε 6 μήνες για ένα χρόνο στατιστική. Υπάρχει δυνατότητα να μετρήσω όλο αυτό τον όγκο χωρίς να με σκοτώσει στο γράψιμο; Πρώτιστα χρησιμοποιούσα την countblanc για να μετρήσω τα κενά κελιά αλλά είχα πρόβλημα στις προσθέσεις και αφαιρέσεις νέων δεδομένων. Δέσμευα κελιά έτσι στους υπολογισμούς μου και γενικά αντιμετώπισα προβλήματα. Υπάρχει λύση σε αυτό τον προβληματισμό μου; Ευχαριστώ. |
|
![]()
Φίλε Κώστα καλώς όρισες στην παρέα μας. μια σκέψη είναι να βάλεις στην πρώτη γραμμή κάθε στήλης την SUMPRODUCT σου και μετά απλά να να κάνεις SUM Δηλαδή 1) στο d1 γράφεις =sumproduct(--($b4:$b225="podilato");--(d4:d225=1)) 2) αντιγράφεις το d1 σέρνοντας προς τα δεξιά μέχρι το aj1 και 3) βάζεις στο b1=sum(d1:aj1) Πες μας αν σε βοήθησε ή αν δεν σε βολεύει ανέβασέ μας ένα δείγμα να βοηθήσουμε παραπέρα. Θανάσης |
| |||
| |||
![]()
Μου άνοιξες τα μάτια και σε ευχαριστώ πολύ. Η ιδέα σου ήταν τόσο απλή, μα τόσο απλή. Το έφτιαξα και δουλεύει όπως θα ήθελα. Σας επισυνάπτω ένα παράδειγμα. Το αρχείο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε χρειαζόμαστε να κρατήσουμε στατιστικά στοιχεία διαθεσιμότητας υλικών, μέσων, αγαθών. Το κανονικό πρόγραμμα διαχειρίζεται περισσότερες από 700 εγγραφές για ένα χρόνο σε περισσότερες από 35 διαφορετικές κατηγορίες. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] sumproduct και sumifs | George Nestor | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 14-12-16 19:32 |
[Συναρτήσεις] SUMPRODUCT ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ | maras00 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 08-04-16 16:23 |
[Excel07] Χρήση της SUMPRODUCT() | George R | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 15-09-15 07:36 |
[Excel07] Χρήση της Sumproduct() | George R | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 20-05-15 08:09 |
[Συναρτήσεις] SUMPRODUCT σε πίνακα | serafeim | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 09-03-13 17:38 |
Η ώρα είναι 13:49.