Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] excel2003 sumproduct

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 08-02-12, 23:21
Όνομα: Κώστας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή excel2003 sumproduct

Κύριοι τα φώτα σας. Τα δικά μου τα έκαψα.

Χρησιμοποιώ την συνάρτηση: sumproduct(--(b4:b225="podilato");--(d4:d225=1))

Εδώ λαμβάνω πόσα "1" και μου τα αθροίζει βρήκε με το όνομα "podilato" μέσα από άλλες ονομασίες.
Το πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν ψάχνω μόνο από μία στήλη πλέον να βρω το "1" αλλά από πολλές. Δηλαδή (d4:aj225). Αυτή την δυνατότητα δεν μου την προσφέρει από μόνη της η sumproduct. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πληκτρολογήσω ένα-ένα τα κελιά. Δηλαδή: (d4:d225=1)+(e4:e225=1)+(f4:f225=1)+ και πάει μέχρι το τέλος.
Αυτό θα με σκοτώσει, διότι χρησιμοποιώ δύο φύλλα εργασίας χωρισμένα σε 6 μήνες για ένα χρόνο στατιστική.
Υπάρχει δυνατότητα να μετρήσω όλο αυτό τον όγκο χωρίς να με σκοτώσει στο γράψιμο;
Πρώτιστα χρησιμοποιούσα την countblanc για να μετρήσω τα κενά κελιά αλλά είχα πρόβλημα στις προσθέσεις και αφαιρέσεις νέων δεδομένων. Δέσμευα κελιά έτσι στους υπολογισμούς μου και γενικά αντιμετώπισα προβλήματα.

Υπάρχει λύση σε αυτό τον προβληματισμό μου;
Ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-02-12, 00:31
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Φίλε Κώστα καλώς όρισες στην παρέα μας.

μια σκέψη είναι να βάλεις στην πρώτη γραμμή κάθε στήλης την SUMPRODUCT σου και μετά απλά να να κάνεις SUM

Δηλαδή
1) στο d1 γράφεις =sumproduct(--($b4:$b225="podilato");--(d4:d225=1))
2) αντιγράφεις το d1 σέρνοντας προς τα δεξιά μέχρι το aj1 και
3) βάζεις στο b1=sum(d1:aj1)

Πες μας αν σε βοήθησε ή αν δεν σε βολεύει ανέβασέ μας ένα δείγμα να βοηθήσουμε παραπέρα.

Θανάσης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-02-12, 19:59
Όνομα: Κώστας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003

Προεπιλογή Τελική πρόταση μετά από βοήθεια

Μου άνοιξες τα μάτια και σε ευχαριστώ πολύ. Η ιδέα σου ήταν τόσο απλή, μα τόσο απλή.

Το έφτιαξα και δουλεύει όπως θα ήθελα.
Σας επισυνάπτω ένα παράδειγμα.
Το αρχείο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε χρειαζόμαστε να κρατήσουμε στατιστικά στοιχεία διαθεσιμότητας υλικών, μέσων, αγαθών.

Το κανονικό πρόγραμμα διαχειρίζεται περισσότερες από 700 εγγραφές για ένα χρόνο σε περισσότερες από 35 διαφορετικές κατηγορίες.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ 2012 ΤΕΣΤ.xls (109,5 KB, 35 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Συναρτήσεις] sumproduct και sumifs George Nestor Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 14-12-16 19:32
[Συναρτήσεις] SUMPRODUCT ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ maras00 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 08-04-16 16:23
[Excel07] Χρήση της SUMPRODUCT() George R Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 15-09-15 07:36
[Excel07] Χρήση της Sumproduct() George R Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 8 20-05-15 08:09
[Συναρτήσεις] SUMPRODUCT σε πίνακα serafeim Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 09-03-13 17:38

Η ώρα είναι 13:49.