| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα, Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με τη συνάρτηση SUMIFS (αν αυτή χρειάζομαι τελικά). Έχω ένα πινάκα και θέλω το άθροισμα των ποσών της στήλης Βάρος όταν: 1) τα κελιά στη στήλη Είδος (κριτήριο 1) έχουν τη λέξη ΦΡΟΥΤΑ. 2) τα κελιά στη στήλη ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (κριτήριο 2) έχουν τη λέξη ΑΝΑΜΟΝΗ. 3) τα κελιά στη στήλη ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (κριτήριο 3) έχουν τη λέξη ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ. 4) τα κελιά στη στήλη ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (κριτήριο 4) έχουν τη λέξη ΕΝΤΟΛΗ. Στο συνημμένο έχω τη SUMIFS και μέχρι το κριτήριο 2 όλα πηγαίνουν καλά. Μόλις γράφω και το τρίτο και το τέταρτο μου βγάζει 0. Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
|
|
|
Αγαπητέ Σεραφείμ Παρ' όλο που βλέπω ότι είσαι παλιό μέλος αυτό είναι το 1ο σου μήνυμα άρα καλώς όρισες και επίσημα στην παρέα μας Επί του θέματος τώρα έτσι όπως βλέπω τα δεδομένα σου και να βρούμε κάτι που θα αθροίζει τα κριτήρια σου το αποτέλεσμα δεν μου κάνει για σωστό Αν δούλευε η συνάρτηση θα σου έδινε αποτέλεσμα πχ 150 κιλά φρούτα σε αναμονή συν 100 κιλά λαχανικά σε παραγγελία συν 50 κιλά ποτά σε εντολή δηλαδή .... Νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά στο στήσιμο των δεδομένων ή ζητάς κάτι που δεν γίνετε Πες μας τι θέλεις σαν αποτέλεσμα για να σε βοηθήσουμε Μήπως θα σε διευκόλυνε ένα στήσιμο σαν αυτό της φωτογραφίας; |
|
| |||
| |||
|
Σε ευχαριστώ καταρχήν για το καλωσόρισμα. Θα ήθελα το άθροισμα των καταστάσεων (Αναμονή, Παραγγελία, Εντολή). Το αποτέλεσμα στην περίπτωση του παραδείγματος έπρεπε να είναι 300. Όχι δεν διευκολύνει το στήσιμο της φωτογραφίας σου. |
|
|
|
Σεραφείμ, όπως σου είπε και ο Σπύρος υπάρχει ένα πρόβλημα λογικής. Επόμενο είναι η SUMIFS να σου δίνει αποτέλεσμα 0 αφού δεν μπορεί μια γραμμή να είναι ταυτόχρονα Αναμονή, Παραγγελία, Εντολή Δοκίμασε Κώδικας: =SUMIF(B2:B5;"ΑΝΑΜΟΝΗ";C2:C5)+SUMIF(B2:B5;" ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ";C2:C5)+SUMIF(B2:B5;"ΕΝΤΟΛΗ";C2:C5) ή αν θέλεις μόνο για τα Φρούτα Κώδικας: =SUMIFS(C2:C5;A2:A5;"ΦΡΟΥΤΑ";B2:B5;"ΑΝΑΜΟΝΗ")+SUMIFS(C2:C5;A2:A5;"ΦΡΟΥΤΑ";B2:B5;"ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ")+SUMIFS(C2:C5;A2:A5;"ΦΡΟΥΤΑ";B2:B5;"ΕΝΤΟΛΗ") Θανάσης |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου Θανάση. Συγγνώμη για το μπέρδεμα. Ήθελα η στήλη να είναι μόνο με φρούτα (χωρίς τα ποτά, αλλαντικά και λαχανικά) και μου κάνει η δεύτερη συνάρτηση που μου έδωσες. Σε ευχαριστώ και πάλι |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα Σεραφείμ, θα σου πρότεινα τους παρακάτω τύπους: 1) =SUMIFS(C2:C5;A2:A5;"ΦΡΟΥΤΑ";B2:B5;"<>ΟΚ") Δίνει το άθροισμα για φρούτα εφόσον βρίσκονται σε κατάσταση «ΑΝΑΜΟΝΗ»; ή «ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ», ή «ΕΝΤΟΛΗ», δηλαδή σε κατάσταση διαφορετική της «ΟΚ». Ο τύπος αυτός είναι ισοδύναμος με το δεύτερο τύπο που πρότεινε ο Θανάσης. 2) =SUMIF(A2:A5;"ΦΡΟΥΤΑ";C2:C5). Δίνει το άθροισμα για φρούτα για οποιαδήποτε κατάσταση (δεν την περιλαμβάνει στα κριτήρια). Φιλικά/Γιώργος |
|
|
|
Καλησπέρα Με βάση τον πίνακα της πιο πάνω φωτογραφίας στο φύλλο που ακολουθεί υπάρχει ολοκληρωμένο το πως μπορεί ο χρήστης με βάση την κατηγορία προϊόντος που θα επιλέξει και την επιλογή ενός ή περισσοτέρων κριτηρίων να έχει το άθροισμα που επιθυμεί με χρήση INDEX, MATCH και SUM |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα! Για όσους ενδιαφερθούν υπάρχει η λύση της συνάρτησης DSUM() στο συνημμένο που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι κατά τη γνώμη μου η πιο ελαστική ως προς χρήση κριτηρίων. Σχετικές πληροφορίες για την DSUM() αλλά και για τις υπόλοιπες Συναρτήσεις βάσης δεδομένων της Excel υπάρχουν εδώ: DSUM - Excel - Office.com Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια σας. Πραγματικά βρήκα απαντήσεις που με βοήθησαν και για άλλους υπολογισμούς που ήθελα να κάνω. Χίλια ευχαριστώ.. |
|
| |||
| |||
|
Γειά σας. Tο ζητούμενο μου είναι παραπλήσιο στο θέμα, οπότε δεν ήμουν σίγουρη εάν έπρεπε να ανοίξω καινούριο. Με το παράδειγμα ως έχει, και με το αρχείο sum_under_conditions που προτείνει ο Σπύρος ως λύση, πώς θα μπορούσαμε να έχουμε και μία δεύτερη στήλη με υποπροϊόντα; |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] sumproduct και sumifs | George Nestor | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 14-12-16 19:32 |
| [Συναρτήσεις] sumifs | akaliptex | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 12-02-16 19:27 |
| [Συναρτήσεις] Βοήθεια για SUMIFS | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 08-06-14 18:49 |
| [Συναρτήσεις] Συνάρτηση Sumifs | nakosg | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-01-13 12:41 |
| [Συναρτήσεις] Συνάρτηση Sumifs | anestaki | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 10-09-12 18:13 |
Η ώρα είναι 11:44.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο