Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Λίστα εργάσιμων ημερών σε Μουσουλμανικές χώρες.

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-01-13, 19:00
Eleniath
Guest

Προεπιλογή Λίστα εργάσιμων ημερών σε Μουσουλμανικές χώρες.

Γειά σας.

Πάλι με ημερομηνίες, αλλά λίγο περίεργο το αποψινό μου ζητούμενο.

Στην Σαουδική Αραβία, οι μή εργάσιμες μέρες είναι οι Πέμπτη και Παρασκευή.

Στην Αίγυπτο και στο Κουβέιτ, είναι Παρασκευή και Σάββατο.

Από το Α1 και τραβώντας προς τα δεξιά, έχουμε τους μήνες του Χρόνου(Γενάρης του 13, Φλεβάρης του 13 κ.ο.κ....

Ξεκινώντας από την δεύτερη γραμμή, χρειάζομαι να συμπληρώνονται προς τα κάτω οι εργάσιμες μέρες για κάθε χώρα(Εννοώ σε ξεχωριστά φύλλα για κάθε χώρα)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε πρόταση.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-01-13, 22:58
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Καλησπέρα σας.

Αυτή τη φορά θα έλεγα ότι δεν νομίζω να βοηθήσει η WORKDAY αφού από όσο ξέρω αφαιρεί μόνο τα Σαββατοκύριακα. Από το 2010 και μετά έχουμε την WORKDAY.INTL που κάνει ακριβώς αυτό που ζητάει η Ελένη.
πχ για Σαουδική Αραβία, όπου όπως είπε η Ελένη οι μή εργάσιμες μέρες είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή, ο τύπος: =WORKDAY.INTL(start_date;days;6;holidays) δίνει την απάντηση.

Στο συνημμένο εγώ έχω μια πρόταση με ένα τύπο πίνακα πανομοιότυπο αυτού που πρότεινα στο προηγούμενο θέμα, απλά αντί ">5" ελέγχουμε με τις ημέρες που έχουμε επιλέξει, και δουλεύει με όλες τις εκδόσεις του Excel
Οι ημέρες που επιλέγουμε ανά εβδομάδα μπορεί να είναι και περισσότερες από 2.

Θανάσης
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls Eleni_y_work_1.xls (106,0 KB, 25 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-01-13, 10:24
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365

Περιοχή: Αθήνα
Lightbulb

Καλημέρα
Στο φύλλο που ακολουθεί υπάρχει μια Multi λύση για όλες τις αργίες, όλων των ετών,
όλων των χωρών ανεξάρτητα με πιο weekend υπάρχει σε κάθε χώρα
Αφού βάλουμε ένα κουμπί επιλογής των ετών και συνδέσουμε το Α1
Δημιουργούμε τον πίνακα και για επικεφαλίδες έχουμε τύπο (βλέπε στο φύλλο) με μορφοποίηση ώστε να εμφανίζετε μόνο το όνομα του μήνα
Δημιουργούμε τον πίνακα Holidays με τις αργίες της κάθε χώρας (εδώ για Ελλάδα) και ονομάζουμε την στήλη με τις ημερομηνίες
Ο πίνακας περιέχει τις αργίες με τύπους καθώς και τον τύπο για το Πάσχα
Υπάρχει στο Module 1 ο κώδικας που μας εμφανίζει τις εργάσιμες και βασίζεται σε 2 πράγματα
1) τον πίνακα Holidays και
2) μία λέξη που αντικαθιστούμε ανάλογα με τις ανάγκες μας για το ποιες μέρες θα εξαιρεθούν ως Weekend
Ο πίνακας table Α' μας καθοδηγεί για την αλλαγή αυτή και υπάρχει και οδηγία μέσα στον κώδικα στη συγκεκριμένη γραμμή
Αφού τελειώσουμε με όλες τις εργασίες μας συνδέουμε τον κώδικα σε ένα κουμπί (βλέπε φύλλο)
Χρήση
Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε την επικεφαλίδα με τον μήνα που μας ενδιαφέρει να δούμε τις εργάσιμες (επιλέξτε όποιον μήνα θέλετε να δείτε ή και όλους αλλά ένα ένα κάθε φορά) και κλικ στο κουμπί
Θα εμφανιστούν οι εργάσιμες στην στήλη χωρίς το επιλεγμένο Weekend και χωρίς τυχόν ημερομηνίες που περιλαμβάνονται στο Holidays
Καλή συνέχεια!
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm Argies_inAll_Countries.xlsm (28,3 KB, 26 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Spirosgr : 29-01-13 στις 11:36. Αιτία: Ορθογραφία
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-01-13, 20:04
Eleniath
Guest

Προεπιλογή

Γειά σας.

Ομολογώ ότι σας ζηλεύω για την διάθεση να προσφέρετε-δείξετε τις γνώσεις σας σε αυτό που αγαπάτε στην ελεύθερο χρόνο σας. Θα το ήθελα πολύ να το κάνω, κάποτε...

Γνωρίζω πολύ καλά το αίσθημα αυτού που προσφέρει με κόπο και με χρόνο αλλά ο άλλος δεν ανταποκρίνεται. Για αυτό στεναχωριέμαι που θα πώ ότι Σπύρο την πολύ καλή δουλειά που έκανες δεν μπορώ να την χρησιμοποιήσω για 2 λόγους.

1) Στην δουλειά δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε μακροεντολές-κώδικα.
2) Σαν αρχή έχω ότι αν δεν μπορώ να υποστηρίξω αυτό που φτιάχνω ή μου προσφέρεται, απλά δεν το χρησιμοποιώ. Είμαι παντελώς άσχετη με κώδικα-μάκρο.
Σε ευχαριστώ πολύ.

Θανάση με έχεις υιοθετήσει μου φαίνεται.

Φυσικά και δουλεύει άψογα ο τρόπος που προτείνεις. Σε ευχαριστώ και πάλι.

Το παλεύω μήπως μπορέσω χωρίς Array τύπο αλλά προς το παρόν με νικάει...

Θα το παλέψω λίγο ακόμα απόψε(αν προλάβω...) και αύριο το πρωί και θα σας πω ξανά.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-01-13, 21:28
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καλησπέρα
Ελένη δεν πειράζει που δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στην δουλειά σου
Αυτά που ανεβάζουμε όμως αφορούν και άλλο κόσμο που μας διαβάζει πέραν του οποιουδήποτε φίλου μας ζητά κάτι...
Το forum είναι και εγκυκλοπαιδικό ...
Ίσως σε κάποιον άλλο φανεί χρήσιμο ...
Ίσως είναι χρήσιμο και σε σένα αργότερα...
Παράκληση
Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω ότι αν κάποιος φίλος ζητάει κάτι αλλά έχει παρόμοιους ή άλλου είδους περιορισμούς όπως η Ελένη καλό είναι να το αναφαίρει εξ αρχής
Καλή συνέχεια!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-01-13, 16:48
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010

Προεπιλογή

Καλησπέρα στην παρέα

Ελένη, στο αρχείο που επισυνάπτω υπάρχει μια λύση για το ζητούμενο που στηρίζεται στη λογική της λύσης που έδωσα με τη συνάρτηση WorkDay.

Συγκεκριμένα στη θέση της WorkDay χρησιμοποιώ τον τύπο πίνακα:

=D2+MATCH(1;ISNA(MATCH(D2+ROW($1:$10);Eortes;0))*I SERR(FIND(WEEKDAY(D2+ROW($1:$10));$B$5));0)

, που αποτελεί μία προσομοίωσή της.

Ο τύπος αφού εισαχθεί στο κατάλληλο κελί σύρεται προς τα κάτω και δεξιά μέχρι να πάρουμε το ζητούμενο.

Μπορούμε να εξαιρέσουμε οποιεσδήποτε μέρες της εβδομάδας συνεχόμενες ή μη.

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls Eleni_ergasimes_3.xls (70,5 KB, 22 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-01-13, 23:37
Eleniath
Guest

Προεπιλογή

Γειά σας.

Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για την πρότασή σου.Σίγουρα δουλεύει.

Νομίζω ότι το κατάφερα όμως με "κανονικό" τύπο.

Η λύση μου(χρησιμοποιώντας την workday), είναι η εξής:

Στο Α1, 01/01/2013 με μορφοποίηση "μμμ/εεε". Σε συνέχεια Β1 κλπ οι επόμενοι μήνες..

Στο Α2 και αντίστοιχα στις υπόλοιπες στήλες, αυτός ο τύπος.

=IF(WORKDAY(A$1-1+2;ROWS(A$2:A2);INDEX(Holidays+2;0))-2>eomonth(A$1;0);"";WORKDAY(A$1-1+2;ROWS(A$2:A2);INDEX(Holidays+2;0))-2)

Συνεχίζω να προσπαθώ να το βελτιώσω.

Σπύρο

.
Παράθεση:
.Αυτά που ανεβάζουμε όμως αφορούν και άλλο κόσμο που μας διαβάζει πέραν του οποιουδήποτε φίλου μας ζητά κάτι...
Το forum είναι και εγκυκλοπαιδικό ...
Ίσως σε κάποιον άλλο φανεί χρήσιμο ...
Ίσως είναι χρήσιμο και σε σένα αργότερα...
Συμφωνώ...

.
Παράθεση:
.Παράκληση
Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω ότι αν κάποιος φίλος ζητάει κάτι αλλά έχει παρόμοιους ή άλλου είδους περιορισμούς όπως η Ελένη καλό είναι να το αναφαίρει εξ αρχής
Καλή συνέχεια!
Διαφωνώ απόλυτα, όσον αφορά την Ελένη.

Τους περιορισμούς μου τους δήλωσα, όταν έκανα επιλογή προθέματος ξεκινώντας το θέμα μου.

Ανοίγοντας νέο θέμα, υπάρχει(απο τις επιλογές του φόρουμ) η επιλογή προθέματος. Εκεί επιλέγεις σε ποιά ενότητα θέλεις να ανοίξεις το θέμα σου.Εγώ επέλεξατην ενότητα ¨Συναρτήσεις".

Δεν επέλεξα VBA. Άρα αυτόματα, "είπα" ότι δεν με ενδιαφέρουν οι λύσεις με κώδικα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-01-13, 14:52
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Ελένη βρίσκω την ιδέα σου, της μετακίνησης των ημερών και των εορτών κατά 2 μέρες, ώστε το διήμερο Πέμπτη/Παρασκευή να γίνει Σάββατο/Κυριακή, για να μπορεί να εφαρμοστεί η συνάρτηση WorkDay, καταπληκτική.

Συγχαρητήρια.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-01-13, 22:34
Eleniath
Guest

Προεπιλογή

Γιώργο.

Τιμή μου.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Συναρτήσεις] Υπολογισμός ημερών μήνα 30 ημερών Σπύρος -psp Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 20 16-04-16 19:12
[Συναρτήσεις] Λίστα εργάσιμων ημερών Eleniath Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 9 28-01-13 22:09
[Συναρτήσεις] Αναφορά συνόλου δεδομένων μέχρι τώρα εργάσιμων ημερών τρέχοντος μήνα girapas Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 13-01-13 20:22
[ Ερωτήματα ] Άθροισμα ημερών xristos0718 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 16-01-12 23:00
Υπολογισμός Ημερών πλήν Σ/Κ Ghost_carp Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 07-10-09 18:36

Η ώρα είναι 09:19.