| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα, εχω ένα προβλημα με την συνάρτηση , θέλω να προσθέτει τα ποσά ανα μήνα χρησιμοποιώ αυτην =SUMIFS(DATABASE!P3:P2000;DATABASE!A3:A2000;">=01/05/16";DATABASE!A3:A2000;"<=31/05/16") αλλα όταν η ημερομήνια είναι πχ 11/05/16 δεν το υπολογίζει... που είναι το λάθος..? Ευχαριστώ |
|
|
|
Καλησπέρα Κατ' αρχήν, δεν μας είπες, αν το ζητούμενό σου, στον κώδικα που ζήτησες σε βοήθησε. Τώρα: Τα είπαμε ήδη, δύο φορές... Για να μην επαναλαμβανόμαστε, ρύθμισε το office ή και τα Windows. Το 11/05/16 το διαβάζει 5 Νοεμβ 2016, κατά το Αμερικάνικο σύστημα. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Σπύρο, ναι ο κώδικας βοήθησε. Το πρόβλημα όμως δεν είναι η κωδικοποίηση. η ημερομηνια μπαίνει με userform στην στήλη κανω μορφοποίηση κελιών ημερομηνία μορφής 14/01/2016.. μετά έχω τον τυπο: =SUMIFS(DATABASE!P3:P2000;DATABASE!A3:A2000;">=1/5/2016";DATABASE!A3:A2000;"<=31/5/2016") και δεν βγαίνει.. Ευχαριστώ |
|
|
|
Αν συνδυάσω το ερώτημα αυτό με το άλλο, η μορφοποίηση πρέπει να γίνει και στον κώδικα, μέσα στην φόρμα. Χωρίς να ξέρω το τι έχεις κάνει, με κάθε επιφύλαξη... κάτι σαν format(me.textbox1, "dd/mm/yyyy") ή ακόμα και k.NumberFormat = "dd/mm/yyyy" k.Value = Date όπου k το τελευταίο κελί... |
|
| |||
| |||
|
Δεν το βγάζει και πάλι,, Θα βαλω συναρτηση month και year σε μια στηλη και μετα θα κάνω την sumifs... Tτι λες?? |
|
|
|
Δεν υπάρχει περίπτωση λάθους, σε αυτά που σου έχω πει. Ανέβασε ένα αρχείο, να δούμε τι έχεις κάνει... |
|
| |||
| |||
|
Τελικά δούλεψε έτσι¨ Private Sub Textbox1_BeforeUpdate(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean) On Error Resume Next Me.Textbox1 = CDate(Me.Textbox1) End Sub Ευχάριστώ Σπύρο |
|
|
|
Η εικόνα, αποδεικνύει, ότι αν δεν κάνεις κάτι από αυτά που σου είπα δεν υπάρχει σωστό αποτέλεσμα με τον κώδικα που εσύ λες ότι αποτελεί λύση. Δεν είναι λύση. |
|
|
|
Δεν θα ήθελα, να μπώ σε καμία αντιπαράθεση, με λύσεις από άλλα sites ή γιατί δεν ανεβάζεις ένα αρχείο, να δούμε το πρόβλημα επί πραγματικού. Για όσους ενδιαφέρονται, η πραγματική λύση είναι: Κώδικας: Private Sub CommandButton1_Click()
Dim Lrow As Long
Lrow = Sheet1.Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row + 1
Sheet1.Cells(Lrow, 1).NumberFormat = "dd/mm/yyyy"
Sheet1.Cells(Lrow, 1).Value = DateValue(Me.TextBox1.Text)
End Sub
Ο κώδικας απ'ευθείας στο κουμπί που εισάγει την τιμή (ημερομηνία) στο τελευταίο κενό κελί της Α στήλης και όχι σε BeforeUpdate Μορφοποίηση ημερομηνίας πχ 02/05/2015 Όπου Sheet1 το κωδικό όνομα του φύλλου. |
|
| |||
| |||
|
Δεν μπαίνω σε αντιπαράθεση,, απλα εγώ έψαχνα λύση για να γίνεται το άθροισμα με το sumifs.. αυτο που έγραψα όντως δουλεύει,απλά στην φόρμα η ημερομηνία είναι αμερ.μορφής στο κελί όμως την βγάζει μια χαρά. ο κώδικας που έγραψες μου έβγαζε error.. απλά εψαξα και βρήκα αυτον και δουλεύει..Δεν είμαι τέλειος στην vba ..απλά αυτό που ήθελα να κάνει το sumifs το κάνει.. φιλικά Μανώλης |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] sumproduct και sumifs | George Nestor | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 14-12-16 19:32 |
| [Συναρτήσεις] Συνάρτηση SUMIFS | serafeim | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 03-11-15 18:11 |
| [Συναρτήσεις] Βοήθεια για SUMIFS | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 08-06-14 18:49 |
| [Συναρτήσεις] Συνάρτηση Sumifs | nakosg | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-01-13 12:41 |
| [Συναρτήσεις] Συνάρτηση Sumifs | anestaki | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 10-09-12 18:13 |
Η ώρα είναι 05:21.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο