| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|
Καλημέρα σας. Παραθέτω ένα θέμα που με απασχόλησε φέτος το καλοκαίρι και νομίζω ότι είναι ενδιαφέρον για όσους θέλουν να ασχοληθούν. Έχω Χ (από 2 έως 26) τυχαίους αριθμούς και θέλω να τους ομαδοποιήσω σε συστάδες (clusters), ώστε η απόσταση του μικρότερου από το μεγαλύτερο κάθε συστάδας να είναι το ελάχιστο δυνατό. Ο αριθμός των πιθανών συστάδων μπορεί να κυμαίνεται από 1 έως Χ. Προφανώς η "ιδανική" λύση είναι τόσες συστάδες όσοι και αριθμοί. Δηλαδή κάθε αριθμός να αποτελεί μια συστάδα. Η χειρότερη λύση προφανώς είναι μία συστάδα που να περιέχει όλους τους Χ αριθμούς. Το ζητούμενο είναι να βρούμε όλες τις ενδιάμεσες λύσεις, και ποια είναι η καλύτερη λύση για 2 η 3 ή ... ή Χ-1 συστάδες. Για να γίνει κατανοητό το ζητούμενο δείτε το συνημμένο παράδειγμα για 5 τυχαίους αριθμούς. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Θανάσης ΥΓ. Λόγω περιορισμών που ισχύουν στο εργασιακό περιβάλλον που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί, η λύση πρέπει να είναι συμβατή με Excel2003 και να μην κάνει χρήση VBA. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] Χαρακτήρες σε συναρτήσεις | gianast | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 04-10-13 09:09 |
| [ Συναρτήσεις ] Οι συνάρτησεις Switch και iif | eratosthenis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 23-12-11 09:44 |
| [Συναρτήσεις] Αυτόματη ταξινόμηση με συναρτήσεις. | gr8styl | Excel - Tips & Tricks | 0 | 18-02-11 00:16 |
| [Συναρτήσεις] Συναρτησεις IF & AND | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 14-11-10 10:16 |
Η ώρα είναι 18:57.

Θεματικός Τρόπος