| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το έργο που προσφέρετe. Είμαι νέος στο excel και ένω μαθαίνω γρήγορα δε μπορώ να βρώ λύση στο παρακάτω ζήτημα γι αυτό ζητάω τη βοήθεια σας. Θέλω το excel να μου αποσπάσει από την πρόταση μόνο το "f7890567". Παράδειγμα προτασης join under controls and more over the news feed f7890567 and then fox trot Συνθήκες δυσκολίας: 1) οι προτάσεις είναι πολλαπλές 2) το f δεν έχει τα ιδια νούμερα άπλα έχει πάντα 7 3) η θέση του δέν είναι σταθερή οπότε οι κλάσικες left , right , mid δεν δουλέυουν Σκέψεις Συνδυασμός mid + find και σαν f θα βάλω το f******* (δηλαδή 7 αστερισκους, στην vlookup δουλεύουν οι αστερίσκοι) Το πρόβλημα είναι οτι αν η πρόταση έχει μία λέξη που αρχίζει απο f και έχει 8 γράμματα θα μου φέρει αυτή ίσως, θά θέλα να μπορούσα να του πώ ότι οι αστερίσκοι έιναι αριθμοί. Συμβιβασμός άν αυτό δε γίνεται παρακαλώ να με βοηθήσετε να χτίσω αυτήν την =mid(find) |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους Πέτρο στην στήλη Α μεταφέρεις το κείμενο, οι τύποι στις κολόνες b,c είναι συναρτήσεις πινάκων δηλ με άγκιστρα γίνονται με F2 εισαγωγή στην μπάρα και Ctrl+shift+Enter.. Θανάσης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σ ευχαριστώ πάρα πολύ , προφανώς και δεν έχω τις γνώσεις για να το έκανα μόνος αλλά θα το μελετήσω. Με μια γρήγορη νυσταγμένη ματιά που έριξα κατάλαβα ότι οι B,C,D προσπαθούν να καθορίσουν τις συντεταγμένες και μετα η if mid τραβάει. Χίλια ευχαριστώ! |
|
|
|
Καλησπέρα Γρηγόρη καλώς ήλθες στην παρέα Επειδή πρέπει να πάρουμε υπ' όψιν όλες τις παραμέτρους θα ήθελα να μας πεις αν το ζητούμενο πχ "f7890567" (ανεξάρτητα της θέσης του f μέσα σ' αυτό) <<3) η θέση του δέν είναι σταθερή οπότε οι κλάσικες left , right , mid δεν δουλεύουν >> εννοείς δεν είναι σταθερή μέσα στην πρόταση ή μπορεί να βρίσκεται στην αρχή ή στο τέλος της πρότασης σου Αν είναι έτσι υπάρχουν προβλήματα και πρέπει να το ξαναδούμε... |
|
|
|
Καλησπέρα Στο παραπάνω ζητούμενο έχουμε να επιλύσουμε το θέμα Εξαγωγή αριθμού σταθερού μήκους από ΚΕΙΜΕΝΟ Με βάση το ότι το ζητούμενο έχει μήκος 7 αριθμούς + 1 γραμμα =8 ΜΗΚΟΣ (LEN) με 3 βήματα (λίγο σύνθετα) δημιουργούμε μία συνάρτηση χωρίς βοηθητικές στήλες Η Συνάρτηση δουλεύει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες κι αν βρίσκεται το ζητούμενο μας ή η πρόταση αναζήτησης. Δουλεύει σε κάθε ξενόγλωσσο κείμενο ,ακόμα και σε Ελληνικό , ανεξάρτητα αν το ζητούμενο είναι στην αρχή ή το τέλος της πρότασης και αν το f είναι στην αρχή, το μέσον ή το τέλος του ζητούμενου. Δεν επηρεάζουν την συνάρτηση λέξεις που αρχίζουν περιέχουν ή τελειώνουν σε f όσες κι αν είναι, ούτε επηρεάζεται από τυχόν σκόπιμα ή κατά λάθος κενά στο κείμενο ή μεμονωμένα γράμματα f από τυχόν τυπογραφικά λάθη. Η συνάρτηση εισάγεται με CSE ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ Αποδίδει "κενό" αν υπάρξει δεύτερος αριθμός στο κείμενό μας Καλή Συνέχεια και καλή μελέτη! |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα! Υποθέτω ότι θέλουμε έναν τύπο που να μας επιστρέφει τη συμβολοσειρά "f" & 7 αριθμητικά ψηφία και ότι η "οκτάδα" αυτή μπορεί να βρίσκεται σε οποιοδήποτε σημείο στα περιεχόμενα ενός κελιού. Αν λοιπόν έχω υποθέσει σωστά τότε ο τύπος θα είναι: Για Excel < 2007 (Επικολλήστε τον παρακάτω τύπο μέσα στη γραμμή τύπων) Κώδικας: =IF(ISERROR(SEARCH("f"&LOOKUP(9^9;1*MID(SUBSTITUTE(A1;" ";"#")&"#";COLUMN($1:$1);7));A1));"";
MID(A1;SEARCH("f"&LOOKUP(9^9;1*MID(SUBSTITUTE(A1;" ";"#")&"#";COLUMN($1:$1);7));A1);8))
Κώδικας: =IFERROR(MID(A1;SEARCH("f"&LOOKUP(9^9;1*MID(SUBSTITUTE(A1;" ";"#")&"#";COLUMN($1:$1);7));A1);8);"")
Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 22-09-12 στις 21:26. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Γράφημα] Γράφημα στηλών με ανά έτος Σύνολο, επί μέρους τιμές και ποσοστά | Skakinen | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 06-07-16 10:32 |
| [Excel07] ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΦΥΛΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ CVS ΜΕ BUTTON | smasak | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 01-12-15 12:13 |
| [ Φόρμες ] Αναγραφή μέρους της τρέχουσας ημερομηνίας [Now()] και, ταυτόχρονα, μορφοποίηση | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 06-11-15 13:27 |
| [Γενικά] Λίστα ονοματεπωνύμων: εντοπισμός ονομάτων, επωνύμων ή μέρους των και ενημέρωση κελιών | Skakinen | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 14-02-15 23:19 |
| Διαγραφή μέρους πεδίου σε πίνακα | sakis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 17-04-11 10:36 |
Η ώρα είναι 04:23.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο