| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλη την παρέα Εχω ένα αρχειο το οποίο έχει περίπου 5000 εγγραφές Κάνω ευρεση στην στήλη περιγραφή γράφοντας μια λέξη πχ φίλτρο . Με την εύρεση μου βγάζει ότι η λέξη αυτή υπάρχει σε 2 γραμμές . Πώς μπορώ αυτές τις 2 γραμμές να τις αντιγράψω σε νέο φύλλο Σας επισυνάπτω ένα δείγμα του αρχείου Ευχαριστώ |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους. Μανώλη, ένας τρόπος(ένας άλλος θα μπορούσε να είναι χωρίς Array Formula, με 2 βοηθητικές στήλες_και σίγουρα τα παιδιά που γνωρίζουν VBA, θα έχουν έναν τρόπο) θα μπορούσε να είναι ο ακόλουθος χρησιμοποιώντας έναν τύπο Πίνακα(Array Formula)--Control+Shift+Enter_όχι απλά Enter. Σε ένα κελί στο Φύλλο 1(ή αν θέλεις σε άλλο φύλλο-δεν έχει σημασία), ας πούμε στο F2,πληκτρολογείς τα 3 πρώτα γράμματα της περιγραφής του είδους(ειδών) που αναζητάς και θέλεις να σου μεταφερθούν στο άλλο φύλλο. Στο φύλλο 2, ξεκινώντας από την γραμμή 2(Ή γραμμή 1 είναι οι επικεφαλίδες), βάλε αυτόν τον τύπο. Κώδικας: =IFERROR(INDEX(Φύλλο1!A$2:A$1000;SMALL(IF(LEFT(Φύλλο1!$B$2:$B$1000;3)=Φύλλο1!$F$2;ROW(Φύλλο1!$A$2:$A$1000)-1);ROW(Φύλλο1!A1)));"") Σε καλύπτει; |
|
| |||
| |||
|
Λευτέρη σε ευχαριστώ για την απαντηση σου αλλα δεν με καλύπτει. Ξέχασα : να πω οτι η λέξη που μπορεί να ψάχνω θα βρίσκεται σε οποιοδήποτε θέση στην περιγραφή και όχι μόνο στην αρχή
|
|
|
|
Για δες το συνημμένο Μανώλη Χρησιμοποιούμε Φίλτρο για προχωρημένους (Advanced Filter) Ελπίζω να σου κάνει. Μπορείς να το καταγράψεις σε μακροεντολή και να βάλεις κουμπάκι αν θέλεις. Φιλικά Θανάσης |
|
| |||
| |||
|
Δεν πειράζει Μανώλη. Όπως είχε πει και ο ένας από τους 2 δασκάλους μου(gr8styl__Καλώς ήρθες Φίλε), μου αρέσουν τα δύσκολα. Με κάνουν να βελτιώνομαι. Συνεχίζοντας την λογική μου, μη θέλοντας να επιβαρύνουμε την Array Formula, ενσωματώνοντας μια Search σε αυτή, δημιούργησα μία βοηθητική και κρυφή στήλη με μία απλή Search συνάρτηση. Κώδικας: IF(ISNUMBER(SEARCH($F$2;B2;1));$F$2;"") |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα σε όλους! Μανώλη καιρούς και ζαμάνια... ![]() Δοκίμασε το παρακάτω συνημμένο (χωρίς VBA). Ελπίζω να σε καλύπτει. Στο Φύλλο1 μπορείς να συμπληρώσεις τα κελιά μέχρι τη γραμμή 50000. Αν κάποιος χρειαστεί παραπάνω από 50.000 γραμμές μπορεί να αλλάξει την αναφορά στον τύπο της στήλης Α του φύλλου "Αποτέλεσμα". Στο φύλλο "Αποτέλεσμα" μπορείς να επεκτείνεις τον πίνακα Αποτελεσμάτων όσο χρειαστεί. Καλή συνέχεια. Φιλικά Τάσος Θανάση, Λευτέρη με προλάβατε!
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 11-09-12 στις 12:57. Αιτία: Νέο συνημμένο (υπήρχε τυπογραφικό λάθος σε τύπο) |
|
| |||
| |||
| Ευχαριστώ σας φίλοι μου , για την βοήθεια σας εύχομαι υγεία και χαρά σε σας και την οικογένεια σας Οι λύσεις ειναι η μια καλύτερη απο την άλλη πότε θα χρησιμοποιω την μια και πότε την άλλη |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] SUMPRODUCT ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ | maras00 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 08-04-16 16:23 |
| ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΥΡΕΣΗΣ ΚΕΝΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 27-09-13 09:30 |
| [Συναρτήσεις] Σύγκριση τιμών και επιστροφή αποτελέσματος | Free_Ghost | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 02-03-12 11:04 |
| Εμφάνιση αποτελέσματος | Αντώνης | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-09-10 11:28 |
| Μη εμφάνιση αποτελέσματος τύπων σε πίνακες | mdragon | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 20 | 29-05-10 09:54 |
Η ώρα είναι 10:12.

: να πω οτι η λέξη που μπορεί να ψάχνω θα βρίσκεται σε οποιοδήποτε θέση στην περιγραφή και όχι μόνο στην αρχή

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο