| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα ακόμα μια φορά την βοήθειά σας σε ένα πρόβλημα που προσπαθώ να επιλύσω με την βοήθεια της VBA. Σέ ένα φύλλο εργασίας μέσω ενός UserForm και τριών ListBox δίνω στο κελλί Α1 τον αριθμό π.χ 3(είναι ημέρα μηνός), στο Β1 τον αριθμό π.χ. 9(είναι ο μήνας) και στο κελλί C1 τον αριθμό π.χ. 2012(είναι το έτος). Και τα τρία αυτά κελλιά έχουν μορφοποίηση "Γενική". Το ζητούμενο είναι αν με μία συνάρτηση μπορώ να δώσω σε ένα άλλο κελλί π.χ. στο D1 την τιμή 3/9/2012 (Α1/Β1C1) δηλαδή μια ημερομηνία της μορφής η/μ/εεεε. Σας ευχαριστώ |
|
|
|
Καλησπέρα Βάλε στο κελί D1 Κώδικας: =CONCATENATE(A1;"/";B1;"/";C1) ή ακόμα και =A1&"/"&B1&"/"&C1 |
|
|
|
Συνονόματε, για δοκίμασε και την =DATE(C1;B1;A1) την μορφοποίηση της ημερομηνίας την ορίζεις όπως θέλεις πριν ή μετά για το κελί που περιέχει τον τύπο. Θανάσης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους, Σας ευχαριστώ για την γρήγορη απάντησή σας. Θανάση, χρησιμοποιώντας τη DATE έχω την ημερομηνία όπως την θέλω δηλαδή να αναγνωρίζεται από το σύστημα σαν ημερομηνία και να εκτελώ πράξεις με αυτήν. Σπύρο, όπως θα δείς στο συνημμένο, ενώ έχω το αποτέλεσμα όπως το ζητούσα δηλ. 3/9/2012, παρ' όλα αυτά ακόμα και με μορφοποίηση ημερομηνίας δεν αναγνωρίζεται σαν τέτοια. Θανάσης |
|
|
|
Καλησπέρα Φίλε Θανάση φυσικά και δεν αναγνωρίζει την 30/2/2012 και την 35/15/2012 που έβαλες !!!!!!! |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα, Σπύρο, σ' ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Χρησιμοποιώντας το "ακραίο" παράδειγμα 35/15/2012 ήθελα να δείξω ότι (κατά τη γνώμη μου) δεν αναγνωρίζεται σαν ημερομηνία, διότι κανονικά, από τις λίγες γνώσεις που έχω, θα έπρεπε να εμφανίζει στο κελλί 4/4/2012. Αυτό κυρίως έχει να κάνει, όπως είναι γνωστό, με τον Φεβρουάριο και τα δίσεκτα έτη. Δηλαδή εαν κάποιος δώσει τις τιμές Α1=29, Β1=2,C1=2011 (μη γνωρίζοντας οτι το 2011 δεν είναι δίσεκτο) τότε θα εμφανιστεί η τιμή 29/2/2011 αντί της σωστής 1/3/2011. Διαπίστωσα όμως παρ' όλα αυτά, οτι εφ'όσον δοθούν στα κελλιά Α1,Β1,C1 τιμές εντός φυσιολογικών ορίων για την ημέρα, το μήνα και το έτος, τότε στην τιμή του D1 είναι δυνατόν να εκτελείς πράξεις όπως π.χ. αφαίρεση, πρόσθεση ημερών κλπ. Αντίθετα στο προηγούμενο παράδειγμα "29/2/2011" εαν προσθέσεις 2 ημέρες το αποτέλεσμα είναι #ΤΙΜΗ. Θανάσης |
|
|
|
Καλημέρα δες το φύλλο και βάλε τις 2 βοηθητικές στήλες με τους τύπους τους Κάνε validation στην Α στήλη όπως το παράδειγμα γράψε έτος και μήνα και προσπάθησε να βάλεις 30/2ου ή 31/4ου ή 29/2/2011 δες το αποτέλεσμα καλή συνέχεια! |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους, Σπύρο νάσε καλά για την απάντησή σου, η οποία με την επικύρωση δουλεύει μια χαρά. Θα ήθελα όμως να σας ρωτήσω κάτι επιπλέον, εφόσον δεν κάνω κατάχρηση της καλοσύνης σας (το αναφερω και στο αρχικό μήνυμα). Έχω γράψει μια απλή συνάρτηση VBA με την οποία παίρνουν τα κελλιά Α1,Β1,C1 τις τιμές. Δεν γνωρίζω πως να την συμπληρώσω ώστε να δίνει στο κελλί D1 την ημερομηνία. Σας παραθέτω την συνάρτηση: Sub GetDay() Worksheets("Φύλλο1").Select Range("A1").Value = UserForm1.ListBox1.Value Range("B1").Value = UserForm1.ListBox2.Value Range("C1").Value = UserForm1.ListBox3.Value 'Range("D1").Value=Date(A1;B1;C1) End Sub Παρά τις προσπάθειές μου (με διάφορες παραλλαγές) δεν μπόρεσα να δώσω την τιμή στο D1. Κάθε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη. Σας ευχαριστώ Θανάσης |
|
|
| Συνονόματε, βάλε Range("d1").Value = DateSerial(Range("c1"), Range("b1").Value, Range("a1").Value) αντί 'Range("D1").Value=Date(A1;B1;C1) Καλή συνέχεια Θανάσης. ΥΓ Εγώ δεν κατάλαβα σε τι χρειάζονται οι βοηθητικές στήλες κλπ όταν η δουλειά γίνεται με την DATE απλά |
|
|
|
Φίλε Θανάση (gr8styl) οι στήλες αυτές δεν έχουν να κάνουν με τον τύπο που θα χρησιμοποιηθεί μπορεί να βάλει την date άνετα και συμφωνώ μαζί σου οι στήλες αυτές βρίσκουν την 1η και την τελευταία μέρα του μήνα που γράφουμε ανάλογα με το έτος ώστε να μην ξεφεύγει από τα όρια κάποιος και γράψει κατά λάθος 29/2/2011 που δεν ισχύει. Χρησιμεύουν στην επικύρωση...και μόνο φιλικά Σπύρος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Δημιουργία φακέλου με επιλογή της διαδρομής στο δίσκο"C" από τον χρήστη. | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 26-05-16 18:27 |
| [Γράφημα] Εμανίζει "$" αντί "€" | gfevran | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 24-08-14 11:43 |
| Εμφανιση "Μηνός" και "Έτους" σε πίνακα και ερώτημα | antonib | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 24-09-12 20:58 |
| [ Πίνακες ] Εμφάνιση πίνακα "παρασκηνίου" στο "προσκήνιο" | PanosPan | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 12-10-10 15:33 |
| [ Εκθέσεις ] Άθροισμα "σε μεταφορά" στο υποσέλιδο και "από μεταφορά" στην κεφαλίδα | prokopino | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 25-06-10 16:24 |
Η ώρα είναι 10:45.

Υβριδικός τρόπος