| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλημερα ειμαι νεος στο forum και αρχαριος στο excel θα ηθελα αν μπορει καποιος να με βοηθησει στο εξης, εχω βαλει σε ενα φυλλο απογραφης μια γραμμη αναζητησης που βρηκα στο forum απο μια απαντηση σε σχετικο θεμα και δουλευει αψογα κανοντας αναζητηση με barcode scanner, αυτο που θελω αν γινεται σε μια γραμμη ακριβως απο κατω να βγαινει η γραμμη που βρεθηκε απο πανω αλλα να εχω την δυνατοτητα να την επεξεργαστω προσθετοντας νεα στοιχεια απο την απογραφη χωρις να χρειαστει να κατεβω εκει που βρισκεται .Σας επισυναπτω ενα δειγμα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα σε όλους! Νίκο, Το ζητούμενο σου μπορεί να γίνει μόνο με χρήση VBA, κάτι που ενδείκνυται σε προχωρημένους χρήστες α) της Excel και β) της VB. Μια λίγο διαφορετική ιδέα είναι να δημιουργήσεις με βοήθεια τύπου έναν δυναμικό υπερσύνδεσμο (Hyperlink) στο κελί που θα επιστρέφει το αποτέλεσμα αναζήτησης (πχ. το όνομα του προϊόντος). Όταν λοιπόν κάνεις κλικ πάνω στο κελί με τον υπεσύνδεσμο, η εφαρμογή θα σε μεταφέρει στη γραμμή που υπάρχει το προϊόν στην οποία έχει εφαρμοστεί και μορφοποίηση υπό όρους για να ξεχωρίζει από τις άλλες. Δες το συνημμένο παράδειγμα και πρόσεξε τους τύπους στα κελιά: A1, C3 καθώς και τη μορφοποίηση υπό όρους που έχει εφαρμοστεί στην περιοχή των δεδομένων. Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
|
|
Καλησπέρα Το ζητούμενο δεν είναι σαφές για το τι θα πρέπει να φαίνεται στην κίτρινη γραμμή παρ όλα αυτά το συνημμένο δείχνει το αποτέλεσμα της πράσινης γραμμής αθροίζοντας την αντίστοιχη τελευταία απογραφή του συγκεκριμένου προϊόντος (μπλε γραμμή) που θα εμφανίζετε πάντα χρωματισμένη ανάλογα τον αριθμό σειράς στο Α3 με την μορφοποίηση που έχει γίνει σε όλο τον πίνακα για να φαίνεται εύκολα το προϊόν που επεξεργαζόμαστε Αν ζητάς κάτι διαφορετικό δώσε μια πιο πλήρη περιγραφή Πάντως η εργασία θα είναι με το ίδιο σκεπτικό μάλλον .... ΥΓ προσοχή στην μορφοποίηση να μην επιλεγεί το "κουτάκι" στοπ αν αληθές γιατί θα χαλάσει την μορφοποίηση της Q στήλης |
|
|
|
Φίλε Τάσο μαζί γράφαμε και μάλιστα με ταύτιση απόψεων
|
|
| |||
| |||
|
Καλησπερα συγνωμη αν δεν εγινα κατανοητος. Ανεβαζω νεο παραδειγμα. Απο οτι καταλαβαινω μαλλον θα πρεπει να γινεται με υπερσυνδεση οπως περιπου στο παραδειγμα του Τασου εν ολιγης το ζητουμενο ειναι να ανεβαζει προσωρινα την γραμμη για αλλαγες η συμπληρωση στοιχειων και με το κλεισιμο η νεα αναζητηση να επιστρεφει στην κανονικη της σειρα πλεον ενημερωμενη Σας ευχαριστω και τους δυο για την βοηθεια |
|
| |||
| |||
|
Επισης να σας αναφερω οτι αν η λυση ειναι με κωδικα VBA εχω πληρη αγνοια και αν γινεται φυσικα και αν μπορειτε να μου πειτε πως θα μπορεσω να εισαγω τον κωδικα στο φυλλο μου ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα! Νίκο το καλύτερο που μπορούσε να γίνει με χρήση τύπων ήταν αυτό που προτάθηκε στα προηγούμενα μηνύματα. Καταλαβαίνω ότι θέλεις να απλοποιήσεις τη διαδικασία ενημέρωσης τιμών στον πίνακα σουκαι (πολύ καλά κάνεις). Ωστόσο ο τρόπος που σκέφτηκες να το κάνεις.. Παράθεση:
Γιατί να μη σου φέρνει απλά τη γραμμή του ζητούμενου σε σημείο της οθόνης που να μπορείς να την επεξεργαστείς; Θα ήθελα στο σημείο αυτό να επισημάνω ότι οι απλές λύσεις είναι οι πάντα οι καλύτερες. Θα ήταν ακόμα πιο απλό να εφαρμόσεις αυτόματο φίλτρο στα δεδομένα σου από όπου θα μπορείς με μεγάλη ευκολία να πληκτρολογείς τον κωδικό στο πεδίο αναζήτησης (αφού ανοίξεις το DropDown της κεφαλίδας του φίλτρου) και να εμφανίζεις μόνο τη γραμμή που σε ενδιαφέρει. Μ' αυτό τον τρόπο δεν χρειάζονται καν τύποι. Σου επισυνάπτω ένα αρχείο όπου γίνεται χρήση VBA. Θα ήθελα να συγκρίνεις το αρχείο του συνημμένου με ένα άλλο αρχείο όπου απλά θα κάνεις την αναζήτηση σου χρησιμοποιώντας αυτόματο φίλτρο όπως περιγράφτηκε παραπάνω. Λάβε υπόψη σου ότι όταν χρησιμοποιείται κώδικας που προκαλεί αλλαγές τιμών πάνω σε ένα φύλλο, το ιστορικό Αναίρεσης (Undo) διαγράφεται από την Excel. Αν αποφασίσεις ότι αξίζει τον κόπο να χρησιμοποιήσεις κώδικες κτλ. τότε ευχαρίστως να να βοηθήσουμε να συνεχίσεις. Για να λειτουργήσει ένα αρχείο Office (Excel, Word, Access κτλ.) που περιέχει έργο VBA θα πρέπει Στις ρυθμίσεις κέντρου αξιοπιστίας:
Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 31-08-12 στις 10:23. |
|
| |||
| |||
|
Τασο ευχαριστω πολυ απλα τελειο οπως το ηθελα, βλεπεις καθ΄οτι ασχετος το μυαλο μου σκαρφιζοταν διαφορα. Τωρα Τασο μου θα ηθελα αν εχεις χρονο φυσικα να μου πεις πως θα βαλω το αυτοματο φιλτρο και τις ημερομηνιες ολα ακριβως οπως τα εχεις με τι τυπους και κανονες σε ενα νεο φυλλο και μετα εγω να μεταφερω τις λιστες μου.Επισης θα ηθελα να σε ρωτησω 1) αν κανω επικυρωση στις λιστες μου (ευτυχως ξερω) για να εχουν απαγορευση διπλοεγγραφων,θα δουλευει σωστα το φιλτρο 2) πως γινεται αν σε περιπτωση γινει μια ταξινομηση στα ειδη λογω ας πουμε μιας νεας εισαγωγης ειδους και με την ταξινομηση την βαλω στη σειρα της πως θα διασφαλιστει οτι δεν θα αλλαξουν οι σειρες και οι γραμμες και πανε απο το ειδος που ηταν σε ενα αλλο ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Ανοιγμα και επεξεργασια κρυφων πινακων | sakis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 05-10-15 21:22 |
| [ Ασφάλεια] Προστασία αντικειμένων βάσης δεδομένων από επεξεργασία | ΤΙΜΟΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 28-07-15 08:35 |
| [Συναρτήσεις] Επεξεργασία δεδομένων και συγχώνευση κελιών | treliaris | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 28-09-12 23:13 |
Η ώρα είναι 10:45.

Υβριδικός τρόπος