Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Προσθήκη συναρτήσεων

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-07-12, 00:22
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
Προεπιλογή Προσθήκη συναρτήσεων

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του φόρουμ.

Θα ήθελα την βοήθεια και τις γνώσεις σας στο πρόβλημα μου.

Στο φύλλο πληροφορίες θα ήθελα να συγκεντρώσω κάποια στατιστικά στοιχεία
Προσπάθησα με τις συναρτήσεις sumproduct και subtotal αλλά οι γνώσεις μου
δεν με βοήθησαν να ολοκληρώσω το σκεπτικό μου

Ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Γιώργος

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nakosg : 26-09-18 στις 13:42.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-12, 08:30
Lefteris
Guest

Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους.

Γιώργο στο συνημμένο θα δείς την προσέγγισή μου στο θέμα σου.

Στόχος μου η αποφυγή περίπλοκων Array Formulas, που θα επιβαρύνουν το βιβλίο σου και με την πάροδο του χρόνου, θα το κάνουν "βαρύ" και αργό.Προτίμησα τις βοηθητικές και κρυφές(αν θέλεις) στήλες.

Στο C7 και αντέγραψε(σύρε) προς τα δεξιά.

Κώδικας:
=COUNTIFS(KATAXVRISIS!$B:$B;Πληροφορίες!C$5;KATAXVRISIS!$J:$J;Πληροφορίες!C$4)
Στο φύλλο "Καταχωρήσεις" Στη στήλη Q, "δανείστηκα"την λίστα των Πελατών σου, ξεκινώντας απο το Q5.

Στο R5 και αντιγράφεις προς τα δεξιά και μετά προς τα κάτω, αυτόν τον τύπο.

Κώδικας:
=SUMIFS($I:$I;$B:$B;R$4;$G:$G;$Q5)
Από το R4, έως το Ζ4(ή όσο εσύ θέλεις) γράφεις τις χρονιές, ξεκινώντας από το 2006.

Τώρα στις Πληροφορίες στο C9, βάλε αυτόν τον τύπο και σύρε προς τα δεξιά.

=
Κώδικας:
INDEX(KATAXVRISIS!$Q$5:$Q$500;MATCH(MAX(KATAXVRISIS!R$5:R$500);KATAXVRISIS!R$5:R$500;0))
Πες μας, αν έγινε.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx 0AA_Forum_EXCEL1.xlsx (257,2 KB, 24 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-12, 12:58
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καλησπέρα
Παρ' όλο που θα μπορούσαν να βγουν πολύ πιο εύκολα τα ζητούμενα με διαφορετικό και πιο οργανωμένο στήσιμο δεδομένων προσπάθησα να απαντήσω σ όλα τα ζητούμενα του Γιώργου με τον καλύτερο κατά την γνώμη μου τρόπο βάση των δεδομένων
Υπάρχει κάποιο όνομα ΜΑΙΤΟΣ που ενώ είναι πελάτης το 2010 στο πελατολόγιο
υπάρχουν καταχωρήσεις στο KATAXVRISIS (και εδώ πρέπει να φτιάξεις λίγο τις ονομασίες σου) από το 2006
Αν αυτό ισχύει και στο ''καλό'' φύλλο πρέπει να διορθωθεί γιατί θα έχεις λάθος αποτελέσματα και γενικά κι άλλα πραγματάκια πρέπει να διορθωθούν ...
Για να πάρεις το ερώτημα
Πόσοι Πελάτες έκαναν σέρβις το: Ο τύπος που χρησιμοποίησα βασικά δεν απαντά στο ερώτημα αυτό αλλά τον έβαλα σκόπιμα μήπως τον χρειαστείς και το τι πρέπει να γίνει υπάρχει στο φύλλο ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ
Αυτός ο τύπος απαντά σε ερώτημα εργασίες ανά έτος και το ίδιο λάθος έχει στην πρόταση του κι ο Λευτέρης καθώς τα κριτήρια του είναι έτη και εργασίες και όχι και πελάτες όπως θα έπρεπε
Γενικά η προσέγγιση δίνει το τι πρέπει να γίνει για να έχουμε το ζητούμενο και απαντά σε όλα τα ερωτήματα
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx EXCEL1.xlsx (245,3 KB, 17 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-12, 13:50
Lefteris
Guest

Προεπιλογή

Παράθεση:
...Για να πάρεις το ερώτημα
Πόσοι Πελάτες έκαναν σέρβις το: Ο τύπος που χρησιμοποίησα βασικά δεν απαντά στο ερώτημα αυτό αλλά τον έβαλα σκόπιμα μήπως τον χρειαστείς και το τι πρέπει να γίνει υπάρχει στο φύλλο ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ
Αυτός ο τύπος απαντά σε ερώτημα εργασίες ανά έτος και το ίδιο λάθος έχει στην πρόταση του κι ο Λευτέρης καθώς τα κριτήρια του είναι έτη και εργασίες και όχι και πελάτες όπως θα έπρεπε
Το "όπως θα έπρεπε" από που προκύπτει;

Δεν θεωρώ πως υπάρχει λάθος στην σκέψη.

Με το φίλτρο στο C4(Που έχει ο Γιώργος στο δείγμα του), επιλέγουμε εκτός από το πόσοι Πελάτες έκαναν Σέρβις=Συντήρηση(Απαντώντα ς στο ερώτημα του Σπύρου στο συνημμένο του στο Φύλλο Καταχωρήσεις), μπορούμε να επιλέξουμε και Βλάβη ή Καθαρισμός και να δούμε και πόσοι πελάτες έκαναν και αυτές τις δουλειές.
Η λογική μου λέει πώς για να καταχωρηθεί ένα αυτοκίνητο στο βιβλίο του Συνεργείου, μπήκε μέσα για να κάνει κάποια δουλειά. Μετράμε δουλειές-άρα και πελάτες, ΜΙΑ μόνο φορά..

Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει θέμα, αν ο ίδιος πελάτης μπει στο συνεργείο την ίδια μέρα και κάνει 2 ή και περισσότερες διαφορετικές δουλειές και γίνονταν 2 ή περισσότερες καταχωρήσεις με τι ίδιο όνομα και για κάποιο λόγο θέλαμε να τον μετρήσουμε σαν Διαφορετικό Πελάτη. Τώρα ακόμα και αν γίνει τέτοια καταχώρηση, τον μετράμε σαν έναν Πελάτη..

Στο ότι μπορεί εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος να "έστηνα" διαφορετικά την δομή του έργου, είναι κάτι διαφορετικό και για μία φορά ακόμα, θα πω πώς απαντάω σε ότι με ρωτάνε. Αν κάποιος με ρωτήσει για το στήσιμο του έργου του, ευχαρίστως να του πω την γνώμη μου. Εδώ δεν μας ρώτησε ο Φίλος ο Γιώργος.

Κατά τα υπόλοιπα, η διαφορετικότητα της άποψης είναι ότι αντί ο τζίρος των πελατών να μπει στο ίδιο φύλλο, δημιουργήσαμε ένα νέο φύλλο. Προσωπικά δεν μου αρέσει η ιδέα να φορτώνω φύλλα στα έργα μου, την στιγμή μάλιστα που οι πληροφορίες του είναι καθαρά συμπληρωματικές.

Το άλλο φύλλο που προστέθηκε(αν και δεν ζητήθηκε), θα μπορούσε να γίνει προσθέτοντας κάποια(ες) γραμμές στο Συγκεντρωτικό Φύλλο, όπως και διάφορες άλλες πληροφορίες-αναλύσεις.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-12, 14:28
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Δεν χρειάζεται καμία αντιπαράθεση μεταξύ μας Λευτέρη
Αν εσύ απαντάς σε ότι ζητάει ο χρήστης εγώ είμαι υποχρεωμένος αν μου ζητήσει να χτίσει ουρανοξύστη σε παραλία να του επισημάνω το λάθος να του πω την γνώμη μου και μετά ας κάνει ότι τον φωτίσει ο Θεός
Συνέχισε εσύ με τον τρόπο σου κι εγώ με τον δικό μου
Το τι εννοώ και πόσα κριτήρια χρειάζονται είναι γραμμένα στο φύλλο μου
Ο χρήστης θα δει θα αποφασίσει και θα επιλέξει
Αν το ζητούμενο του χρήστη είναι λάθος διατυπωμένο και ζητάει Πόσοι Πελάτες έκαναν σέρβις το:
αλλά εννοούσε Εργασίες ανά έτος μαζικά: και τελικά του κάνει ο τύπος από εμένα καλώς
Το ζητούμενο όμως είναι διατυπωμένο σαφώς διαφορετικά και θα πρέπει να λάβω υπ όψιν μου και όνομα πελάτη πάντα κατά την δική μου άποψη
Κι αν θέλετε την άποψη μου για όλο το έργο ώστε να μην κουράζετε ο Γιώργος με τύπους παρατύπους κλπ δείτε το φύλλο που ακολουθεί τι θα έκανα εγώ αν έπρεπε να στήσω αυτό το έργο από την αρχή απλά με ελάχιστα δεδομένα και μηδέν υπολογισμούς
ΥΓ ακόμα επέλεξα να προσθέσω το φύλλο ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ και για έναν άλλο λόγο για να υπολογισθεί το ζητούμενο του Γιώργου Πόσοι από τους πελάτες του έκαναν πχ σέρβις ΠΟΣΟΙ έκαναν σέρβις και όχι ΠΟΣΑ σέρβις έγιναν και το οποίο δεν είχε απαντηθεί
Καλή συνέχεια!
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm Διαχείρηση_Πελατών_Υπηρεσιων.xlsm (30,5 KB, 24 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Spirosgr : 14-07-12 στις 14:44.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-12, 14:40
Lefteris
Guest

Προεπιλογή

Διαφορά απόψεων και τρόπου σκέψης,Σπύρο.

ΌΧΙ αντιπαράθεση.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους. Τα λέμε από Δευτέρα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-12, 15:17
Όνομα: Θανάσης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007

Προεπιλογή

Καλησπέρα σε όλους..
Γιώργο κοίτα το συνημμένο με τη διαφορά ότι μερικές συναρτήσεις είναι πινάκων F2 Ctrl+shift+enter
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx EXCEL1.xlsx (221,8 KB, 32 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-07-12, 12:08
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007

Περιοχή: ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
Προεπιλογή

Καλησπέρα σε όλο το Φόρουμ

Θερμά ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις σας.

Πάντα βρίσκεται λύσεις στις απορίες μας άμεσα 24 ώρες το 24ώρο

Η μικρή εφαρμογή που προσπαθώ να φτιάξω είναι για έναν ξαδερφό μου που είναι καυστηρατζής και θα ήθελε να μπορεί να παρακολουθεί το πελατολόγιο του

Επειδή όμως δεν γνωρίζει καθόλου απο excel θα ήθελα να του φτιάξω έτσι την διαδικασία ώστε απλώς να καταχωρεί σε συγκεκριμένα κελιά και τα υπόλοιπα να είναι κλειδωμένα
Τα δεδομένα που είχα δώσει ήταν τυχαία και όντως σε κάποια στιγμή δεν υπήρχε λογική
Θα μελετήσω τις απαντήσεις σας για να τα προσαρμόσω στα πραγματικά δεδομένα

Ευχαριστώ και πάλι όλους σας

Με εκτίμηση
Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Συναρτήσεις] συνχωνευση 2 συναρτησεων Quenya Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 30-08-15 16:43
[Γενικά] Γρήγορη αντιγραφή συναρτήσεων. Πώς; Skakinen Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 02-01-14 09:19
[Συναρτήσεις] Συνδυασμός συναρτήσεων; psammotettix Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 19-06-13 11:27
[Συναρτήσεις] Συνδυασμός συναρτήσεων αναζήτησης και αναφοράς Flashgordon61 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 01-06-13 18:07
[Συναρτήσεις] Ταχύτερος υπολογισμός συναρτήσεων manolis Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 13-05-11 20:19

Η ώρα είναι 09:57.