| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα σας Σε κελί φύλλου Excel υπάρχει η έκφραση : Κώδικας: =IF(AND(E17=11;AP17=23,58%);ROUND(Z17*2%;2);0) Έχω μια αμφιβολία για το αν ερμηνεύω σωστά το AND. Ευχαριστώ Νίκος Δ. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Νίκο, την ερμηνεύεις σωστά. Η AND είναι μια συνάρτηση που επιστρέφει μία λογική (Boolean) τιμή (True=1 ή False=0). Τα ορίσματά της είναι λογικές εκφράσεις που χωρίζονται, στην ελληνική έκδοση, με ελληνικό ερωτηματικό. Τιμή TRUE επιστρέφει μόνο όταν όλα τα ορίσματά της αποτιμώνται σε True. Η ROUND εδώ στρογγυλεύει το αποτέλεσμα Z17*2% στον πλησιέστερο δεκαδικό που έχει 2 δεκαδικά. Φιλικά/Γιώργος |
|
|
|
Καλησπέρα Θα πρόσθετα μία λέξη στην ερμηνεία του Νίκου "Αν στο Ε17 έχει τιμή 11 και ταυτόχρονα στο ΑΡ17 έχει τιμή 23,58, τότε βρες το 2% της τιμής του Ζ17 και τοποθέτησε αυτή την τιμή σε 'μένα' ( δηλ. στο κελί που περιέχει την έκφραση) |
|
| ||||
| ||||
|
Θερμά σας ευχαριστώ... Έχω στα χέρια μου ένα Excel με αρκετά φύλλα το οποίο υπολογίζει τα οικονομικά στοιχεία των Λυκειακών Επιτροπών, Επιτηρητών,... Ταυτόχρονα υπολογίζει -για άλλες περιπτώσεις- υπερωρίες, οδοιπορικά,... Επειδή υπάρχει αρκετό 'μπέρδεμα' και επιπλέον θα βγει στη σύνταξη ο συνάδελφος που το υποστηρίζει, σκέφτηκα να δω το θέμα μέσω από την Access. Διαβάζω λοιπόν τις κρατήσεις και τις περνώ με VBA σε ρουτίνες. Για να δούμε ...τι θα δούμε στη συνέχεια Και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την προσφορά των γνώσεών σας. Φιλικά Νίκος Δ. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Διόρθωση έκφρασης σε ερώτημα | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 14-02-15 18:05 |
| ΔΟΜΗΣΗ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ | leopet | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 31-01-11 11:33 |
Η ώρα είναι 13:07.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο