Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Συνάρτηση MODE (φίλτρο)

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-05-12, 22:19
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Αγαπητέ Παντελή ξαναδές πιο προσεκτικά το τελευταίο μου παράδειγμα χωρίς VBA
Αυτό που ζητάς γίνεται απλά είτε φιλτράροντας την στήλη Αγγλικά για ίσον με 1 ή απλά τσεκάροντας το Check Box στο Φύλλο 2 που εσύ είχες ζητήσει να είναι σε άλλο φύλλο.

Καλή συνέχεια.
Θανάσης

ΥΓ οι τύποι που λες ότι προσάρμοσες δεν νομίζω ότι θα σου δώσουν το σωστό αποτέλεσμα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-05-12, 23:26
Όνομα: ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2016

Περιοχή: ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Προεπιλογή

Θανάση έχεις δίκιο κι όπως σου είπα η λύση σου είναι ιδανική και βέβαια γίνεται έτσι όπως μου γράφεις
Απλά αν υπήρχε τρόπος να εμφανίζονται δίπλα δίπλα οι στήλες με τις 1) Συχνότερες τιμές συνολικά και
2) Με τις συχνότερες τιμές με το κριτήριο ( στη συγκεκριμένη περίπτωση όσοι ξέρουν Αγγλικά) ή σύγκριση (γιά το μάτι) για να δούμε ποιές τιμές επιβεβαιώνονται είναι νομίζω πολύ πιο εύκολη. Είναι καθαρά θέμα πρακτικό. Εγώ όπως σου είπα κρίνοντας καθαρά και μόνο το αποτέλεσμα ( δεν έχω τη γνώση να κρίνω κάτι άλλο ) η λύση σου είναι άψογη και με καλύπτει 100% . Με έχετε βοηθήσει τόσο πολύ και συ και ο Λευτέρης και ο Τάσος και ό έτερος Θανάσης και ο Σπύρος που το τραπέζι που θα σας κάνω είναι το λιγότερο. Δεν ξέρω αν έχετε βρεθεί ποτέ από κοντά. Αν όχι ετοιμαστείτε
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-05-12, 08:29
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Παντελή,
Δες το συνημμένο, όπου οι βοηθητικές στήλες έγιναν 7 για να μην δυσκολέψουμε την ζωή μας.
Στο συνημμένο έχω φιλτράρει για όνομα ίσο με Γιώργος ή Νίκος. Έχω διατηρήσει το Check Box στο φύλλο2 αν και νομίζω ότι είναι περιττό.
Τα αποτελέσματα διαβάζονται ως ακολούθως:
Υπάρχουν συνολικά 3 άτομα με ηλικία 20 ετών, όπου 2 από αυτούς ονομάζονται Γιώργος ή Νίκος και 1 από τους Γιώργους και τους Νίκους που είναι 20 ετών ξέρει Αγγλικά.

Καλή συνέχεια.
Θανάσης
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls Freq_TotFltEng_noVBA.xls (60,5 KB, 28 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-02-21, 12:47
Όνομα: Γιωργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Καλησπερα σε ολους ευχομαι να σας βρισκω καλα.Ειναι αμετρητες οι φορες που βρηκα λυσεις χαρη στις γνωσεις κ πραγματικα εχω μεγαλη βοηθεια στην εργασια μου .
Συναντω ενα προβλημα που μεχρι τωρα δεν μπορω να βρω τη λυση του κ ανησυχω μηπως ειναι παρα πολυ απλο κ ξοδεψω τον χρονο σας αδικα.Εχω ομως καταληξει πως η συναρτηση που θα με βοηθουσε ειναι η MODE κ γι'αυτο το λογο ζητω τη βοηθεια σας. Σε ενα αρχειο εχω μονο στην στηλη Α , 429 κελια με διαφορους κωδικους.
Σε αυτη τη στηλη εχει μοναδικες τιμες κ αλλες φορες επανεμφανιζεται μια τιμη μεχρι κ 5 φορες + .Πως λοιπον μπορω να ξερω οτι η τιμη πχ 11427512300 εμφανιζεται 5 φορες κ η αμεσως συχνοτερη 51337020659 εμφανιζεται 4 φορες? Οσες φορες κ αν προσπαθησα μου εφερνε αποτελεσμα το #Δ/Υ ενω σε αλλη στηλη με λιγοτερα δεδομενα μου φερνει τη συχνοτερη τιμη .Αν εχετε ηδη δημοσιευσει τη λυση κ απλα δεν το καταλαβα λογω τον περιορισμενων γνωσεων μου να με δικαιολογησετε παρακαλω. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Γενικά] Φίλτρο xristos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 20-03-16 13:53
[Γενικά] Φίλτρο xristos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 15-09-12 16:30
[Συναρτήσεις] Συνάρτηση MODE PANIK Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 08-05-12 18:03
[ Ερωτήματα ] Φίλτρο ΝΑΙ, ΟΧΙ, ΟΛΑ devcon Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 29-03-11 16:19
Φίλτρο Χρήστος Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 9 16-01-11 17:06

Η ώρα είναι 01:10.