| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους: Λευτέρη υπάρχει τρόπος με τη συνάρτηση σου (η με άλλο τρόπο) να βρίσκουμε την (2) δεύτερη και την (3) τρίτη κατά σειρά συχνότερη τιμη (με την προυπόθεση πάντα ότι θα μεταβάλλεται και θα λειτουργεί μετά απο φιλτράρισμα) |
|
|
|
Αγαπητέ Παντελή, σου είχα απαντήσει http://www.ms-office.gr/forum/10806-post4.html και είχες πει: "Η λύση του Θανάση (gr8styl) είναι χρησιμότατη και κάνοντας αναγωγή θα με βοηθήσει και σε πολλά άλλα θέματα." Όπως δείχνουν τα πράγματα όμως προτιμάς τα έτοιμα. Δες λοιπόν στο συνημμένο μελέτησέ το και κάνε τις αναγκαίες αλλαγές αν χρειαστεί. Θανάσης |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα σε όλους! Δείτε μια προσέγγιση με συνάρτηση VBA. Στο συνημμένο υπάρχει η συνάρτηση IsVisible() που επιστρέφει αληθές ή ψευδές αναλόγως του αν ένα κελί είναι κρυμμένο ή όχι. Κώδικας: Function IsVisible(xCell As Range) As Boolean
IsVisible = Not xCell.EntireRow.Hidden
End Function
Μπορούμε να αυξήσουμε το Top 5 των ηλικιών που υπάρχουν στο συνημμένο όσο χρειαστεί σέρνοντας τους τύπους προς τα κάτω. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 14-05-12 στις 23:58. |
|
| |||
| |||
|
Θανάση υπό μία έννοια έχεις δίκιο όμως: Αναγωγή δεν έκανα γιατί μιλάμε ακριβώς για το ίδιο θέμα. Δυστυχώς δεν έχω δικές μου λύσεις για να τις προτιμήσω και έτσι εκ των πραγμάτων επιλέγω τα έτοιμα. Και βέβαια ακόμα κι αν είχα κάποια λύση θα προτιμούσα και πάλι μιά καλύτερη (δηλαδή μιά έτοιμη). Προσπαθώ κάθε φορά τις λύσεις που μου δίνετε από έτοιμες να τις κάνω δικές μου (δηλαδή να τις κατανοήσω) ,με δεδομένο όμως ότι το επίπεδο των γνώσεων μου είναι χαμηλό στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν τα καταφέρνω στις πολύ λίγες περιπτώσεις που τα καταφέρνω είναι βέβαιο ότι τις κάνω δικές μου. |
|
| |||
| |||
|
Τάσο η λύση που έδωσες λειτουργεί όμως αν βγάλουμε από τη στήλη Ε την τιμή 12 μας δίνει σαν πρώτη τιμή το 0. Αυτό μόνο, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση βλέπω ότι δουλεύει.
|
|
| ||||
| ||||
|
Παντελή, στη στήλη Β πέρασε τον παρακάτω τύπο: =IF(OR(A11="";A11=0;COUNTIF(A12:A$1012;A11)>0);""; COUNTIF(A$11:A11;A11)-ROW()/10000) Επίσης στη στήλη D άλλαξε το ROW(A2) σε ROW(A1) (υπάρχει σε 2 σημεία στον τύπο). Τροποποίησα και το συνημμένο. Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Τάσο παρόλο που δεν καταλαβαίνω και πολλά από τη διαδικασία δημιουργίας σαν αποτέλεσμα κρίνοντας το και με τα δικα μου πάντα δεδομένα φαντάζει μαγικό. Έχω μόνο τρείς απορίες που το βράδυ θα έχω τον χρόνο να τις δουλέψω κι αν καταφέρω να τις λύσω μόνος μου έχει καλώς αν όχι (κι αν δε γίνομαι κουραστικός ) θα χρειαστώ μάλλον κι άλλη βοήθεια. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους. Τάσο όταν το φίλτρο μπαίνει με το χέρι όλα λειτουργούν άψογα. Στην δική μου περίπτωση το φίλτρο ενργοποιείται με check box από άλλο φύλλο εργασίας και με τον εξής κώδικα: Private Sub CheckBox75_Click() If CheckBox75 = True Then Sheets("Φύλλο4").Select Selection.AutoFilter Field:=22, Criteria1:="1" Sheets("Φύλλο5").Select Exit Sub Else Sheets("Φύλλο4").Select Selection.AutoFilter Field:=22 Sheets("Φύλλο5").Select Exit Sub End If End Sub Με το μόλις ενεργοποιείται το φίλτρο από το checkbox χαλάει η συνάρτηση και βγάζει σαν αποτέλεσμα ΤΙΜΗ. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται αυτό; |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα σε όλους! Αγαπητέ Παντελή, η προγραμματιστική εφαρμογή του αυτόματου φίλτρου δεν προκαλεί υπολογισμό σε συναρτήσεις που έχουν οριστεί από το χρήστη (όπως η IsVisible) με αποτέλεσμα να εμφανίζεται το σφάλμα #Value ( #Τιμή ). Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προκαλέσουμε τον υπολογισμό τους. Στο παράδειγμα που επισυνάπτω εξηγείται πως μπορεί να γίνει. Πρόσεξε σε παρακαλώ τα σχόλια στον κώδικα VBA. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 16-05-12 στις 08:48. Αιτία: Προσθήκη στήλης στατιστικών αποτελεσμάτων |
|
| |||
| |||
|
Τάσο χίλια ευχαριστώ θα το δοκιμάσω αύριο. Έχω να αλλάξω 130 check box. Ο κώδικας σου για (το check box) ελπίζω να κάνει το πρόγραμμα πιο γρήγορο. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν έκανα ένα πίνακα απο f2:g7 ακριβώς όπως είναι ο πίνακας d2:e7 (για να γίνεται σύγκριση) και το ζητούμενο ήταν δείξε μου τις πέντε συχνότερες τιμές για αυτούς που ξέρουν αγγλικά ( στήλη f11:f37) πως θα έπρεπε να γραφούν οι συναρτήσεις στα κελιά f3 και j3 ( αν βέβαια είναι εφικτό κάτι τέτοιο να γίνει ). Και πάλι σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Γενικά] Φίλτρο | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 20-03-16 13:53 |
| [Γενικά] Φίλτρο | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 15-09-12 16:30 |
| [Συναρτήσεις] Συνάρτηση MODE | PANIK | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 08-05-12 18:03 |
| [ Ερωτήματα ] Φίλτρο ΝΑΙ, ΟΧΙ, ΟΛΑ | devcon | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 29-03-11 16:19 |
| Φίλτρο | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 16-01-11 17:06 |
Η ώρα είναι 02:38.

Υβριδικός τρόπος