| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους. Το ερώτημα μου κατά μια έννοια είναι συνέχεια του προηγούμενου ερωτήματος (συγνώμη και για την ασάφεια μου) που λύθηκε από τον Λευτέρη Η συνάρτηση MODE δυστυχώς δεν λειτουργεί σαν τη SUBTOTAL δηλαδή δε μετράει ότι βλέπει ( όταν φιλτράρουμε μια στήλη η MODE δεν υπολογίζει τη συχνότερη τιμή στις φιλτραρισμένες τιμές, αλλά σε όλο το εύρος της στήλης) Το ερώτημα λοιπόν είναι αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να βρίσκουμε τη συχνότερη τιμή σε μιά στήλη που θα υπολογίζει και θα μεταβάλλεται όταν φιλτράρεται η στήλη. Κι αν δε γίνεται με συναρτήσεις γίνεται με κώδικα; |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους Παντελή ανεβάζω αρχείο κοίτα αν σε εξυπηρετεί, διαφορετικά ανέβασε ολοκληρωμένο αρχείο για να δούμε και τις άλλε παραμέτρους που θα γίνουν τα φίλτρα Θανάσης |
|
| |||
| |||
|
Θανάση η λύση που μου έδωσες είναι όντως εντυπωσιακή και άψογη στην παρουσίαση, όμως αφορά το προηγούμενο θέμα ( ΣΥΧΝΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ). Αυτό που θέλω εγώ είναι το εξής: Εχουμε μιά στήλη την Α που στο Α1 κελί έχει την επικεφαλίδα ΗΛΙΚΙΕΣ από το Α2 κελί και κάτω έχουμε 10 κελιά με τιμή (18), 6 κελιά με τιμή (19) και 4 κελιά με τιμή (20) Στο Β1 κελί αν του βάζαμε την συνάρτηση =subtotal(2;Α2:Α21) θα μας έδινε τιμή 20 Στο C1 κελί αν του βάζαμε την συνάρτηση =mode(Α2:Α21) θα μας έδινε την τιμή 18 Τώρα αν φιλτράραμε την στήλη Α στην τιμή (19) το Β1 κελί θα μας έδειχνε 6 και το C1 κελί θα συνέχιζε να μας δείχνει 18. Αυτό που θα ήθελα είναι το C1 κελί να μας δείξει 19 ( να μετρήσει δηλαδή ότι βλέπει απο τη στήλη Α να λειτουργήσει όπως και η subtotal). Δεν ξέρω αν έιναι δυνατό αυτό να γίνει με τη συνάρτηση ΜODE ή με συνδυασμό κάποιων άλλων συναρτήσεων γι αυτό ανέφερα μήπως γίνεται με κώδικα |
|
|
|
Παντελή, δες το θέμα Αποτελέσματα Αυτότματου φίλτρου όπου δείχνω πως μπορούμε να ανακτήσουμε τα αποτελέσματα φίλτρου. Απλά λοιπόν κάνεις ανάκτηση των αποτελεσμάτων του φίλτρου σε ένα φύλλο και εκεί εφαρμόζεις την MODE ή ότι άλλο θέλεις. Ουσιαστικά τα προβλήματα δημιουργούνται από τα κένα και τις κρυμμένες γραμμές. Θανάσης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους Παντελή δες το συνημμένο |
|
| |||
| |||
|
Να ευχαριστήσω και τους δύο Θανάσηδες για τις λύσεις που μου έδωσαν Η λύση του Θανάση (gr8styl) είναι χρησιμότατη και κάνοντας αναγωγή θα με βοηθήσει και σε πολλά άλλα θέματα. Η λύση του Θανάση του (Thanosp ) είναι η λύση στό θέμα γιατί με την προσθήκη δύο στηλών ( ουσιαστικά μίας γιατί η πρώτη λειτουργεί και σαν αυτόματη αρίθμηση ) έκανε τη mode (χωρίς να τη χρησιμοποιεί ) να λειτουργεί και σε φιλτράρισμα. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] Συνάρτηση MODE (φίλτρο) | PANIK | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 33 | 13-02-21 12:47 |
Η ώρα είναι 14:32.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο