| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα Φίλε Θανάση, συγχαρητήρια .Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα. Respect και από εμένα Θανάση, για τον τύπο. Παρόλο την κούρασή μου(ξύπνιος και εργαζόμενος από τις 7 το πρωί), συγχωρήστε με αν κάνω λάθος αλλά δεν καταλαβαίνω!!! Θανάση, πως Ο Νοέμβρης(γιά παράδειγμα) βγάζει Μ/Ο, 5.95?? 11/11--03/12. Έχει και μέρες του Δεκέμβρη μέσα..... @Γιώργο(Ο αρχικά ερωτών) Για το Ιανουάριο, υπάρχουν 3 αξίες. 8.22-----10.5-------και 8. Σύνολο =26.72 Διά(/) 3 φορές=8.906667 Αν μειώσεις τα δεκαδικά ψηφία, σε 0, τότε το αποτέλεσμα είναι 9! Δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το ζητούμενό σου.... @Όλους τους φίλους. Εγώ από αυτό το φόρουμ, έμαθα τα περισσότερα πράγματα πού ξέρω γιά το excel, από φίλους όπως ο Θανάσης και ο Τάσος και φυσικά δεν διανοούμε ότι οι Excel γνώσεις μου, μπορούν να συγκριθούν με τις δικές τους. Προσπαθώ, ομως, να απαντάω σε ότι ρωτάνε και να μεταδώσω τα λίγα πού ήξερα και αυτά πού έμαθα και σε άλλους φίλους. Δεν θα προσπαθώ να καταλάβω αν αυτό πού ρωτάνε είναι λάθος ή σωστό! Αυτή είναι η ερώτηση, γιά αυτή την ερώτηση δίνω απάντηση.Αυτό θα κάνω συνέχεια! Πραγματικά, θα ήθελα την άποψή σας γιά το άν η απάντησή μου, είναι σωστή, σύμφωνα με την ερώτηση πού έκανε ο Γιώργος. |
|
|
|
Συμφωνώ μαζί σου Λευτέρη στο ότι υπάρχουν άτομα στο φόρουμ που είναι πραγματικοί δάσκαλοι για πολλούς από μας ... Σαν νεώτερος στην παρέα έμαθα πάρα πολλά πράγματα από τον Τάσο τον Θανάση και από εσένα Σαφώς και το ζητούμενο είναι να δίνετε μια απάντηση στον κάθε φίλο που ρωτάει με βάση αυτό ακριβώς που ρωτάει... Όμως μερικές φορές η λογική των πραγμάτων και μιας που το παιδεύουμε λίγο (έως πολύ) το πράγμα υπαγορεύει να εμβαθύνουμε στο αν αυτό που ζητείτε είναι και σωστό Όπως γνωρίζετε κάθε πρόβλημα έχει πολλές προσεγγίσεις για να λυθεί Και εδώ χρειάζεται αν μη τι άλλο η συνδρομή του κάθε ατόμου που θέτει ένα θέμα Σ' αυτό το σημείο θα καταθέσω ένα παράπονο μου. Σήμερα για παράδειγμα ο φίλος Γιώργος που έθεσε το θέμα κατά την γνώμη μου ψάχνει λάθος δρόμο στο ερώτημα του ή δεν το διατυπώνει όπως θα έπρεπε Δεν είναι κακό αυτό ! Όλοι κάνουμε λάθη 'η δεν διατυπώνουμε κάτι σωστά ! Το κακό είναι και μιλάω μόνο για μένα ότι έθεσα δύο φορές ερωτήματα στον Γιώργο ( ερωτώντα ) και δεν πήρα απάντηση Αν μη τι άλλο είναι θέμα σεβασμού σε κάποιον άνθρωπο που προσπαθεί να βοηθήσει να δίνουμε την ανάλογη προσοχή σε κάτι που μας ζητάει και να μην τον αγνοούμε Φίλε Γιώργο αν και δεν γνωριζόμαστε σου λέω το εξής Για να δημιουργηθεί το πρότυπο που σου ανέβασα με το κουμπί θέλοντας να κάνω την εργασία σου ευκολότερη και καλύτερη χρειάστηκα 3 ώρες Δεν παραπονιέμαι για αυτό Το ήθελα και το έκανα Με πειράζει όμως που δεν απαντάς στις ερωτήσεις μου Αυτό δεν είναι σωστό κατά την ταπεινή μου άποψη Κάποιες φορές πρέπει να βλέπουμε το μέλλον και όχι το παρών Το παρών είναι να βρεις μια γρήγορη λύση στο πρόβλημα σου Το μέλλον όμως ...κανείς δεν ξέρει! Συγνώμη αν το μήνυμα αυτό δεν έχει να κάνει με το ύφος του φόρουμ άλλα έπρεπε να εξωτερικεύσω το "μέσα" μου για να είμαι καλά με τον εαυτό μου και την παρέα Καλό βράδυ σ' όλους |
|
| |||
| |||
|
Σπύρο το ύφος του φόρουμ είναι μία χαρά με το δικό σου ύφος. Σοβαρά και με αξιοπρέπεια, εξηγείς το θέμα σου. Μία χαρά. Έχω πεί και εγώ αυτά πού λές και ώς εκ τούτου συμφωνά απόλυτα μαζί σου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πώ αυτά πού νοιώθω και ας"στραπατσάρει" την εικόνα μου. "My image", που λένε και στα Ελληνικά...! Τα έχω πεί και στο Τάσο αυτά τα πράγματα και σεβόμενος απόλυτα την προσπάθεια που έκανε συνεπικουρούμενος από ανθρώπους σαν τον Θανάση, τον Νίκο και όλα τα αρχικά μέλη του φόρουμ, να στήσει και να λειτουργήσει ενα πρότυπο(τουλάχιστον γιά τα Ελληνικά δεδομένα φόρουμ), συμμετάσχω με όλες μου τις δυνάμεις προσπαθώντας να στηρίξω, αυτή την τόσο αξιόλογη προσπάθεια. Αυτό όμως δεν αφαιρεί το δικαίωμά μου να λέω την γνώμη μου και υποστηρίζω την απόψή μου. Άκου, Σπύρο μου. Τρόπος διαφυγής γιά όλους μας από την καθημερινότητα (δημιουργικός), είναι αυτό το φόρουμ. Ας εκφραζόμαστε τουλάχιστον ελεύθερα. Αυτά.....Για τώρα. Καλό βράδυ και από εμένα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gr8styl : 24-02-12 στις 22:32. Αιτία: διόρθωση για την πλήρη εμφάνιση του μηνύματος. |
|
|
|
Φίλοι μου, η κούραση είναι κακιά παρέα. Αγαπητέ Λευτέρη, για το Νοέμβρη έχουμε 19 ημερες κατανάλωσης με 5,95 κ.μ. ανά ημερα άρα ο Μ.Ο είναι 19*5,95/19=5,95 κ.μ. Το ότι έχουμε 5,95 κ.μ. ανα ημέρα το βρίσκουμε από το γεγονός ότι από 11/11 μέχρι 3/12 δηλαδή 22 ημέρες, καταναλώσαμε 131 κ.μ. Δηλαδή Μ.Ο. 131/22=5,95 κ.μ. ανά ημέρα. Αντίστοιχα για το Γενάρη έχουμε μεν 3 αξίες αλλά όχι με την ίδια βαρύτητα. Δηλαδή έχουμε ημερήσια κατανάλωση 8,22 κ.μ. για 17 ημέρες (1/1 έως 17/1) ημερήσια κατανάλωση 10,50 κ.μ. για 4 ημέρες (18/1 έως 21/1) και ημερήσια κατανάλωση 8,00 κ.μ. για 10 ημέρες (22/1 έως 31/1) Ο μέσος όρος λοιπόν είναι (17*8,22+4*10,50+10*8)/(17+4+10)=261,74/31=8,44 Τα 8,22 10,50 και 8,00 υπολογίζονται με τον ίδιο τρόπο όπως για τον Νοέμβρη 31/12 μέχρι 17/1 δηλ 18 ημέρες και κατανάλωση 148 μας δίνει 148/18=8,22 18/1 μέχρι 21/1 δηλ 4 ημέρες και κατανάλωση 42 μας δίνει 42/4=10,50 και 22/1 μέχρι 31/1 δηλ 10 ημέρες και κατανάλωση 80 μας δίνει 80/10=8,00 κ.μ. Δεν είναι απίθανο ένα ερώτημα να μην γίνει αντιληπτό με τον ίδιο τρόπο από όλους. Ο Γιώργος ζητούσε τον "Μ.Ο. κατανάλωσης ανά μήνα" και όχι τον "Μ.Ο. κατανάλωσης των μετρήσεων του μήνα" Ίσως να φταίει η κούραση και βλέποντάς το με καθαρό μυαλό να γίνει καλύτερα κατανοητό και το ερώτημα και η απάντηση. Αγαπητέ Σπύρο, θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι το να υπάρχει ανταπόκριση από τον ερωτούντα είναι πολύ σημαντικό. Για σκέψου όμως μήπως αυτό που είπε ο Γιώργος αποτελεί και απάντηση στο ερώτημά σου. "Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να αφαιρείς το ποσό της ένδειξης στην αρχή και στο τέλος κάθε μήνα και να το διαιρείς με τις μέρες του μήνα. Μπορεί όμως και η λογική μου να είναι λάθος. Θα ήθελα μια γνώμη" Δεν νομίζω οτι χρειάζεται παραπέρα σχολιασμό και θα έλεγα ας κλείσουμε τα παράπονα εδώ. Καλή ξεκούραση και καλά κούλουμα σε όλους. Θανάσης ΥΓ. ... ελπίζοντας ότι ο Γιώργος (ικεατη) θα μας πει αν καλύφθηκε το ζητούμενο. |
|
| |||
| |||
|
. Παράθεση:
Τέτοια ώρα, συνηθέστατα κοιμάμαι. Απόψε 'ομως βλέπω τον τελευταίο Σαμουράι και ξενύχτησα...! Καλό ξημέρωμα! |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα και καλημέρα στην παρέα. Επειδή δημιουργήθηκε θέμα για το ζητούμενο από τοΓιώργο, ύστερα και από την προτροπή του Λευτέρη, πιστεύω τα εξής: 1. Το αρχικό μήνυμα δεν ήταν σαφές. 2. Το ζητούμενο ξεκαθάρισε στο #16 μήνυμα του Γιώργου: «Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να αφαιρείς το ποσό της ένδειξης στην αρχή και στο τέλος κάθε μήνα και να το διαιρείς με τις μέρες του μήνα. Μπορεί όμως και η λογική μου να είναι λάθος. Θα ήθελα μια γνώμη». 3. Για να υπολογιστεί με ακρίβεια η μέση ημερήσια κατανάλωση για κάθε μήνα πρέπει να έχουμε μέτρηση στην αρχή και στο τέλος κάθε μήνα. Αυτό το στοιχείο όμως δεν υπάρχει στα δεδομένα. 4. Ο Σπύρος δίνει απάντηση στο ζητούμενο (μέση ημερήσια κατανάλωση για κάθε μήνα), και πολλά άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Επειδή όμως στα δεδομένα δεν υπάρχουν μετρήσεις για την αρχή και το τέλος κάθε μήνα, η μέθοδος δε λειτουργεί σωστά. 5. Με τα δεδομένα που υπάρχουν η λύση που έδωσε ο Θανάσης, αποτελεί την καλύτερη προσέγγιση του ζητούμενου (της μέσης ημερήσιας κατανάλωσης ανά μήνα). Ο Θανάσης υπολογίζει για τα χρονικά διαστήματα, που ορίζουν οι ημερομηνίες που έχουμε μέτρηση, τη μέση ημερήσια κατανάλωση και μετά προσδιορίζει σε πιο διάστημα εμπίπτει κάθε μέρα του μήνα και παίρνει ως κατανάλωση για τη μέρα αυτή τη μέση ημερήσια της περιόδου. Έχοντας την ημερήσια κατανάλωση για όλες τις μέρες του μήνα τις αθροίζει και τις διαιρεί με τις μέρες του μήνα για να βρει το ζητούμενο. Φιλικά/Γιώργος ΥΓ Όταν έγγραφα το μήνυμα, μεσολάβησαν τα μηνύματα του Θανάση και του Λευτέρη, που δεν τα πρόσεξα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 25-02-12 στις 08:39. Αιτία: Προσθήκη ΥΓ |
|
|
|
Καλημέρα σας. Δείτε και μια δεύτερη προσέγγιση με Συγκεντρωτικό πίνακα. Οι οδηγίες στο συνημμένο με κόκκινα γράμματα. ![]() Θανάσης ΥΓ Μπορεί να γίνει και σε 2003 χωρίς πρόβλημα. Μόνο οι μορφοποιήσεις δεν είναι συμβατές. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους. Αν και το αρχικό λάθος (ότι δεν υπήρχαν καθημερινά μετρήσεις για να βγεί ένα πιο αξιόπιστο αποτέλεσμα είναι δικό μου σε καμμία περίπτωση δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν με το ότι δεν απάντησα στα μυνήματά τους. Αναγκάστηκα να λείψω 2 ημέρες. Και τώρα που τα είδα σας ευχαριστώ όλους για τις προσπάθειες. Οι ιδέες ήταν πολύ καλές και εμπλούτισα τις λίγες γνώσεις μου σε συναρτήσεις. Και πάλι ευχαριστώ και αν στεναχώρισα κάποιον δεν το έκανα από έλλειψη σεβασμού. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Ερωτήματα ] Εμφάνιση τρέχοντος μήνα | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 12-09-16 09:11 |
| [VBA] Επιλογή μήνα από Userform | gfevran | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 07-04-15 15:17 |
| [VBA] Λίστα ανά μήνα | Flashgordon61 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 23-02-12 11:38 |
| [Συναρτήσεις] DATEDIF ανά μήνα | shotcon | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 23 | 21-02-12 15:56 |
| [Γενικά] Συγκεντρωτικό για όλο τον μήνα. | misirlis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 10-06-11 10:20 |
Η ώρα είναι 13:07.

.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο