| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σας, Έχω π.χ. 2 φύλλα εργασίας. Στο πρώτο έχω μια συνάρτηση που εισάγω κάποια δεδομένα, μου δίνει ένα αποτέλεσμα και το μεταφέρω στο 2ο φυλλο για να το αθροίσω με την αρχική τιμή μιας μεταβλητής (μέχρι εδώ τα έχω καταφέρει). Θέλω όμως το άθροισμα αυτο που προκύπτει να το "κρατάει στη μνήμη" και όταν επαναλαμβάνω τη διαδικασία σαν αρχική τιμή να λαμβάνει το προηγούμενο άθροισμα. Πως μπορώ? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gr8styl : 06-02-12 στις 15:41. Αιτία: add prefix |
|
|
|
Καλημέρα Αυτό μπορεί να εξαρτηθεί και από τον τρόπο με τον οποίο το μεταφέρεις παράδειγμα μπορεί να προσθέσεις μια βοηθητική στήλη με ημερομηνία καταχώρησης και να το μεταφέρεις με SUMIF/IFS αν μιλάμε για αθροίσματα Ανέβασε κάποιο παράδειγμα για να είναι πιο κατανοητό του τι ακριβώς θέλεις... |
|
| |||
| |||
|
Στο φύλλο "1" έχω τα δεδομένα που αλλάζουν (επιλέγεις όνομα, νικητή, και βγαίνει κάποια βαθμολογία). Οι βαθμοί αυτοί μεταφέρονται στο φύλλο "RankingListNew" στη στήλη Ε (με τους αντίστοιχους ελέγχους) και στη στήλη D υπάρχει η αρχική βαθμολογία. Η D μεταβάλλεται ανάλογα με την Ε. Οταν όμως στο φύλλο 1 επίλεξω 2ο, 3ο, κλπ συνδυασμό και προκύψουν νέες βαθμολογίες θέλω να προστίθενται στα προηγούμενα. Δηλαδή η D στο τέλος των ενεργειών μου (πολλαπλές εισαγωγές) να έχει τελικές τιμές που προκύπτουν από τις επιμέρους πράξεις. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
|
|
|
|
Φίλε Θόδωρε καλώς όρισες στην παρέα μας. Δες το συνημμένο που περιγράφω τι έκανα για να πετύχω το ζητούμενο με βάσει το παράδειγμά σου. 3 πολύ απλά πράγματα. Συγνώμη που διέγραψα κάποια πράγματα που θεώρησα περιττά, αλλά το έκανα για να είναι πιο σαφές το τι κάνουμε. Αν κατι δεν είναι κατανοητό ρώτα στο φόρουμ. Φιλικά Θανάσης ΥΓ. Μετέφερα το ερώτημά σου σε νέο θέμα αφού δεν είχε άμεση σχέση με αυτό που το είχες καταχωρήσει. |
|
| |||
| |||
|
Σ' ευχαριστώ Θανάση για το χρόνο που αφιέρωσες. Θέλω να μελετήσω λίγο το σκεπτικό σου και θα επανέλθω. Δεν μου ανανεώνει όμως τον "πράσινο" πίνακα, βγάζει μύνημα "cannot open pivottable source file......." Βασικά δε μου το αναγνωρίζει σαν pivot πίνακα
|
|
| |||
| |||
|
Έβγαλα νομίζω άκρη (έκανα δικό μου "πράσινο" πίνακα). Το θέμα είναι ότι δε μου κρατάει τη συνολική βαθμολογία άθροισμα μετά από κάθε αγώνα αλλά ανανεώνει τους βαθμούς κάθε φορά που αλλάζω αγώνα. Θα φέρω ένα παράδειγμα για να γίνω ποιο κατανοητός. Εχω αρχικη βαθμολογία τεσσάρων παικτών, 1ος παίκτης 150, 2ος 122, 3ος 200, 4ος 180. Αγωνίζονται ο 1ος με το 2ο και προκύπτουν βαθμοί +10 και -2 αντίστοιχα (τυχαίοι οι βαθμοί). Στη συνέχεια αλλάζω παίκτες και βάζω τον 1ο με τον 3ο. Προκύπτουν αντίστοιχα +8 και -3 βαθμοί. Θέλω λοιπόν: 1) ή να μου δίνει στον πίνακα με τη βαθμολογία 160, 120, 200, 180 και μετά 168, 120, 197, 180 2) ή να αθροίζει πρώτα τους βαθμούς των αγώνων +18, -2, -3, 0 και να τα προσθέτει στον αρχικό πίνακα δίνοντας 168, 120, 197, 180 |
|
|
|
Φίλε μου αυτό που κάνει το προηγούμενο παράδειγμά μου είναι αυτό που γράφεις "να μου δίνει στον πίνακα με τη βαθμολογία 160, 120, 200, 180 και μετά 168, 120, 197, 180" Ξαναδές το στο συνημμένο με τους αριθμούς που παραθέτεις και όπου έχω βγάλει όλα τα περιττά. Για να κατανόήσεις τον μηχανισμό καλύτερα ακολούθα τις οδηγίες. Το τέχνασμα είναι ότι χρησιμοποιώ Συγκεντρωτικό πίνακα για να μην χάσω το προηγούμενο σύνολο για κάθε παίκτη. Κάνοντας αναναίωση φυσικά το σύνολο κάθε παίκτη αλλάζει. Πες μας αν τώρα έγινε κατανοητό και αν δούλεψε όπως το περίμενες. Φιλικά Θανάσης |
|
| |||
| |||
|
Δεν μπορώ να ανανεώσω τον pivot, μου βγαζει το ίδιο μύνημα με πριν. Τι φταίει?
|
|
| |||
| |||
|
Θανάση σε ευχαριστώ, λειτουργεί κανονικά (ανοίγω και τον πίνακα όταν κατεβάσω το αρχείο). Θα προσπαθήσω να τα προσαρμώσω στο δικό μου αρχείο καθώς έχω και κάποιες άλλες παραμέτρους. Πόσο εύκολο σου είναι να με βοηθήσεις και με την άλλη περίπτωση καθώς δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ο τρόπος υπλογισμού.
|
|
|
|
Δε κατάλαβα ποιά είναι η άλλη περίπτωση και τι βοήθεια θέλεις. ![]() Η στήλη Β έχει την αρχική τιμή και η στήλη Ε έχει την τελική τιμή Άρα Ε-Β είναι η ατομική μεταβολή 168-150=18 για τον πρώτο. Αν θέλεις να το αλλάξεις και να εμφανίζεις την ατομική μεταβολή στην Ε το E5 από =IF(AND(H$5="";H$6="");INDEX(B:B;MATCH(D5;A:A;0)); INDEX(M:M;MATCH(D5;L:L;0))) θα πρέπει να γίνει =IF(AND(H$5="";H$6="");0;INDEX(M:M;MATCH(D5;L:L;0) )) αντιγραφή μέχρι το Ε8 τότε η τελική τιμή θα είναι Β+Ε Μήπως μου διαφεύγει κάτι ![]() Θανάσης |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Συναρτήσεις ] Πρόβλημα στα αθροίσματα | q.mrk | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 21-01-15 22:01 |
| [Γενικά] Άθροίσματα | Echo | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 19-10-11 23:50 |
| [Γενικά] Μερικά Αθροισματα | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 04-11-10 15:12 |
| [ Ερωτήματα ] Αναζήτηση σε δύο πεδία διαδοχικά | gmax | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 10-07-10 10:11 |
| [Εκτύπωση] Αθροίσματα σελίδων | amy | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 20-04-10 08:03 |
Η ώρα είναι 12:58.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο