| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους σας και καλή χρονιά σας εύχομαι Προσπαθώ να υπολογίσω την έκτακτη εισφορά στην μισθοδοσία του κάθε υπαλλήλου. Οι γνώσεις μου με τις συναρτήσεις δεν είναι καλές αλλά προσπαθώ. Ανάλογα με τον ετήσιο μισθό πρέπει να υπολογίσω και την ετήσια εισφορά δια 14 περιόδους. Μεμονωμένα τα καταφέρνω αλλά όταν πάω να τα συνδέσω όλα τα δεδομένα Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Χρόνια Πολλά καί Καλή Χρονιά. Αλεξάνδρα, σύμφωνα με τα δεδομένα πού μας έδωσες, το αποτέλεσμα φαίνεται στη στήλη D9. Αν και δεν είμαι σίγουρος γιά το άν είναι σωστό αυτό που ζητάς...το αποτέλεσμα πού θέλεις, βγαίνει με αυτόν το τύπο.. Κώδικας: =IF(A9<=A2;B2;IF(AND(A9<=A3;A9>A2);B3;IF(AND(A9>A3;A9<=A4);B4;IF(AND(A9>A4;A5<=A5);B5;"")))) |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Λευτέρη Δικό μου λάθος δε το εξήγησα σωστά και γιαυτό σας μπέρδεψα. Στο συνημμένο που ανέβασα στο αρχικό μου μήνυμα, το αποτέλεσμα που θα βγαίνει στο Β9 θα είναι με υπολογισμούς απο το πίνακα έκτακτη εισφορά και κελί Α9. Τα υπόλοιπα καλιά απο Α1-Α5 και Β1-Β5 τα έχω για να δείτε το σκεφτικό του υπολογισμού. Αν το εισόδημα είναι μέχρι 12000 ο φόρος θα είναι 0, αν είναι απο 12000,01-20000,00 τότε το αφορολόγητο των 12000 δεν ισχύει και όλο το ποσό φορολογείται με 1% αν είναι απο 20000,01-50000 αυτά τα 30000,00 φορολογούνται με 2% κλπ. Ελπίζω να έγινα κατανοητή. Ευχαριστώ |
|
|
|
Καλησπέρα και χρόνια πολλά Η γενική ιδέα του προβλήματος είναι να γίνει ένας πίνακας με τις κατηγορίες σε μια στήλη και στις διπλανές στήλες τα επιμέρους ποσοστά, αθροίσματα κλπ έτσι ώστε ανάλογα με τον μισθό που θα βάζουμε σε ένα κελί αναζήτησης να "ψάχνει" με vlookup ή match το αποτέλεσμα που χρειάζεστε. Αν δεν σου κάνει κόπο δώσε μια επεξήγηση για το πώς βγαίνει η εισφορά και τι ρόλο παίζει η στήλη G που δεν βλέπω να χρησιμοποιείτε πουθενά καθώς και τον ρόλο της στήλης Ι Αν έχω μια ολοκληρωμένη ιδέα του θέματος ίσως μπορέσουμε να το αυτοματοποιήσουμε. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους. Καλή Χρονιά. Αλεξάνδρα, φοβάμαι πως και πάλι δεν είσαι σαφής(Συμφωνώ με τον Σπύρο, στην λογική αναζήτησης), με δεδομέμο πως οι μή επαίοντες των φορολογικών δεν καταλαβαίνουμε την ποσόστωση πού ισχύει και έτσι δεν βγαίνει αποτέλεσμα. Γράφεις: Παράθεση:
Κώδικας: =IF(AND(A9<=G4;A9>=F4);((H4*2%)/14);"") Εσύ λές πως το σωστό είναι 27,14 !! ![]() |
|
| |||
| |||
|
...Τα αποτελέσματα που ζητάς(χρησιμοποιώντας την λογική του δικού σου τύπου στο Β9), βγαίνουν, χρησιμοποιώντας στο Β9, τον παρακάτω τύπο: Κώδικας: =IF(AND($A$9>F5;$A$9<=G5);((($A$9-F5)*I5)+J3+J4)/14;IF(AND($A$9>F4;$A$9<=G4);((($A$9-F4)*I4) +J3)/14;IF(AND($A$9>F3;$A$9<=G3);($A$9*I3)/14;IF(AND($A$9>F2;$A$9<=G2);0;"")))) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 02-01-12 στις 11:06. Αιτία: Ρύθμιση πλάτους μυνήματος |
|
|
|
καλημέρα Χωρίς να είμαι ειδικός στα φορολογικά νομίζω ότι τα όρια του αφορολόγητου έχουν αλλάξει στα 5.000 και 9.000 κάτω των 30ετών και άνω των 65 επειδή το θέμα πάει να γίνει δυσκολάκι καλό θα είναι να υπάρχουν όλες οι παράμετροι που πρέπει να υπολογιστούν για να μην υπολογίζουμε στον "αέρα" Σε θεωρητικό επίπεδο επισυνάπτω ένα φύλλο γιατί πέραν του αποτελέσματος νομίζω είναι καλό θέμα για εξάσκηση Δεκτή κάθε ιδέα για να μαθαίνουμε |
|
| |||
| |||
|
Καλή χρονιά σε όλους Αλεξάνδρα, στο αρχείο που επισυνάπτεται (δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον διαχειριστή Τάσο) επιχειρείται μια απάντηση στο ζητούμενο. Από μία έρευνα στο διαδίκτυο φαίνεται ότι οι φορολογικοί συντελεστές, που εξαρτώνται από το ύψος του εισοδήματος, εφαρμόζονται σε ολόκληρο το φορολογητέο ετήσιο εισόδημα. Έτσι στο συνημμένο αρχείο ο υπολογισμός γίνεται:
Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους σας και σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Γιώργο και Τάσο δίκιο έχετε. Ξαναδιάβασα τον νόμο με την έκτακτη εισφορά και ο φόρος υπολογίζεται στο σύνολο σε όλα τα κλιμάκια ενώ εγώ είχα καταλάβει οτι παέι κλιμακωτά απο τα 20000 και πάνω. Να είστε καλά όλοι σας για την πολύτιμη βοήθεια που μας δίνεται. Καλή χρονιά |
|
|
|
Πάντα κάτι νέο μαθαίνω Ευχαριστώ πολύ |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 15:55.

Υβριδικός τρόπος