Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα. Έχω ένα αρχείο excel και θέλω στην στήλη Τ να παίρνει την πρώτη γραμή (που περιέχει το όνομα) και να το επικολά δίπλα σε κάθε τιμή. Επισυνάπτω ένα αρχείο που έχει ένα κουμπί.(μολις το τρέξετε κάνει αυτό που θέλω)αλλά όμως για τις πρώτες εγγραφές που έχω. εγώ θέλω να κάνει το ιδιο για όσες εγγραφές έχω. Καθε φορα αλλάζουν οι εγγραφές |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα σε όλους! Αγαπητέ Δημήτρη δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσεις VBA όταν το ζητούμενο σου επιτυγχάνεται με απλές συναρτήσεις του υπολογιστικού φύλλου. Θυμήσουότι ακόμα και ένας κορυφαίος προγραμματιστής οποιασδήποτε γλώσσας προγραμματισμού δεν θα καταφέρει τίποτα αν δεν γνωρίζει την ίδια την Excel και τη συμπεριφορά της. Κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να εμβαθύνεις τις γνώσεις σου στην εκμάθηση της Excel για να γνωρίζεις αργότερα πότε και πως να αυτοματοποιείς διεργασίες της Excel μέσω VBA. Στο ερώτημα σου λοιπόν: Θα χρειαστείς μια βοηθητική στήλη (ας πούμε τη στήλη S ) που θα μπορείς να την αποκρύψεις αν θέλεις. Σύμφωνα με το παραπάνω: Στο κελί S1 γράψε: h/a Στο κελί S2 γράψε: Odds Στο κελί S3 χρησιμοποίησε τον τύπο: =IF(A4=$S$2;ROW();0) και συμπλήρωσε τα κελιά προς τα κάτω μέχρι τη γραμμή που τελειώνουν τα δεδομένα σου. Στο κελί T3 χρησιμοποίησε τον τύπο: =IF(A3=$S$1;INDEX($A$1:A2;MAX($S$1:S3));"") και συμπλήρωσε τα κελιά προς τα κάτω μέχρι τη γραμμή που τελειώνουν τα δεδομένα σου. Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σ όλο το forum. Τάσο σε ευχαριστώ πολύ δούλεψε άψογα. Ελεγα να το κάνω σε vba γιατι αν οι τύποι είναι συμπληρωμένοι το βιβλίο βαρένει πολυ και μόλις κάνω update απο το ιντερνετ αργεί πάρα πολύ. |
| ||||
| ||||
![]()
Δημήτρη όπως είπαμε, βάλε τους τύπους και συμπλήρωσε τα κελιά προς τα κάτω μέχρι τη γραμμή που τελειώνουν τα δεδομένα σου. Εσύ μάλλον συμπληρώνεις του τύπους αυτούς μέχρι το τέλος του φύλλου! Και στις δύο περιπτώσεις, είτε οι τύποι υπάρχουν ήδη είτε δημιουργούνται αυτόματα μέσω VBA, θα πρέπει να υπολογιστούν εκ νέου, άρα δεν υπάρχει διαφορά στο χρόνο εκτέλεσης του ερωτήματος WEB. Στις ιδιότητες περιοχής δεδομένων τσέκαρε την επιλογή "Συμπλήρωση των τύπων που βρίσκονται στις στήλες δίπλα στα δεδομένα". Αν οι στήλες με τους τύπους βρίσκονται ακριβώς δίπλα στα δεδομένα θα συμπληρωθούν αυτόματα. Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[VBA] COPY IF | othonas | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 03-02-14 13:52 |
[Excel07] Πρόβλημα σε copy/cut - paste | sofia | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 26-04-12 19:26 |
Copy Paste | Jim | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 15-04-10 20:23 |
[Γενικά] ερωτηματολόγιο: copy/paste check box? | des | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 17-11-09 09:13 |
Η ώρα είναι 10:53.