| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|
Καλησπέρα Ένα περίεργο και χρήσιμο tip που ανακάλυψα τυχαία Επιλέξτε το κελί Α1 μορφοποιήστε το σε αριθμό ή νομισματική μονάδα και επιλέξτε προσαρμογή Στην γραμμή του τύπου γράψτε ΚΡΥΦΟ ή ότι άλλο πχ hidden Ανάμεσα στα γράμματα βάλτε \ πχ Κ\Ρ\Υ\Φ\Ο και πατήστε ΟΚ Βάλτε στο κελί οποιοδήποτε αριθμητικό στοιχείο πχ 5 5,12 200,30 € και μετά ENTER Εμφανίζετε η λέξη ΚΡΥΦΟ ενώ αν δείτε στην γραμμή των τύπων η αξία (Value) παραμένει και μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε πράξη με αυτό το κελί χωρίς να φαίνεται η προέλευση Το ίδιο αποτέλεσμα έχουμε αν αντί λέξη πληκτρολογήσουμε \και space Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση δεν εμφανίζετε τίποτε στο κελί (παραμένει "κενό") Ισχύει για αριθμητικές αξίες (όχι κείμενο) μόνο Δοκιμασμένο σε 2007 και άνω δεν ξέρω αν ισχύει σε 2003 Πειραματιστείτε... |
|
|
|
Καλημέρα σας. Φίλε Σπύρο αυτό που περιγράφεις δεν είναι τίποτα περισσότερο από την "Προσαρμοσμένη μορφοποίηση" Οι ανάποδες κάθετοι "\" που λες δεν χρειάζονται παρά μόνο για τους δεσμευμένους χαρακτήρες αλλά μπορούν και να παραλειφθούν εντελώς αν βάλουμε εισαγωγικά. Δηλαδή σε ελληνικό περιβάλλον το Κα\λ\η\μ\ερα είναι ισοδύναμο με το "Καλημέρα". Δώσε τον παρακάτω τύπο στην προσαρμοσμένη μορφοποίηση για κάποιο κελί "Θετικός";"Αρνητικός";"Μηδέν" ;"Κείμενο" και καταχώρησε οποιαδήποτε τιμή 1,5 -2,3 0 ή ακόμα και κάποιο κείμενο. Παρατήρησε το αποτέλεσμα που νομίζω ότι θα σου αποσαφηνίσει την λειτουργία. ![]() Ελπίζω να είναι κατανοητό. Όσον αφορά το "μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε πράξη με αυτό το κελί χωρίς να φαίνεται η προέλευση" που έγραψες δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. ![]() Τα λέμε. Θανάσης ΥΓ. Η προσαρμοσμένη μορφοποίηση ισχύει σε όλες τις εκδόσεις του Excel. |
|
|
|
Καλημέρα Θανάση Το θέμα με τα εισαγωγικά δεν το γνώριζα Το αποτέλεσμα με μορφοποίηση κειμένου όμως δεν είναι σωστό μου βγαίνει μόνο σε αριθμητικές μορφές Ρίξε μια ματιά να δεις τι εννοώ και στο χωρίς να φαίνεται η προέλευση στο συνημμένο |
|
| |
| Παράθεση:
δηλαδή 3 ελληνικά ερωτηματικά και το κείμενο που θέλεις Η προσαρμοσμένη μορφοποίηση μπορεί να δεχθεί 4 ορίσματα 1ο για θετικούς 2ο για αρνητικούς 3ο για μηδέν 4ο για κείμενο. Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω το "να μην φαίνεται η προέλευση" αφού στο Ε2 γράφει =a1*a2 ΥΓ. Δοκίμασε το παράδειγμα που σου είπα μορφοποίηση "Θετικός";"Αρνητικός";"Μηδέν" ;"Κείμενο" |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα! Μια βραδιά πριν από 4 χρόνια περίπου που ο Θανάσης και εγώ είχαμε αϋπνίες σκεφτήκαμε να "παίξουμε" με την Excel. ![]() Το αποτέλεσμα του παιχνιδιού μας νομίζω ότι μπορεί να ενταχθεί στο θέμα αυτό. Δείτε το στο συνημμένο. Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
|
|
Καλησπέρα Πού το ξέθαψες ρε μεγάλε Τάσε Φίλοι μου ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί είναι επικίνδυνο και μπορεί να τρελάνει μερικούς μερικούς. ![]() Στην καλύτερη περίπτωση να τους κάνει να χάσουν τον ύπνο τους όπως την είχαμε πάθει και εγώ με τον Τάσο. ![]() Πρόκειται για μεταλλαγμένο προϊόν. ![]() ![]() ΥΓ. Φίλε Σπύρο αυτό είναι ΤΙΡ για απόκρυψη αναφοράς. Το άλλο που εσύ μας περιέγραψες είναι προσαρμοσμένη μορφοποίηση. |
|
|
|
Θα μάθω φίλε Θανάση σιγά σιγά Προς το παρών πάει ο μεσημεριανός ύπνος με το πρόβλημα που μας έβαλε ο Τάσος Και είμαι ακόμα στην αρχή Βρήκα μόνο το εύκολο κομμάτι που βρίσκετε η NOW() στο Β5 Πάμε για ξενύχτι ... |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους Κάθε όνομα έχει μια ιδιότητα Visible που έχει οριστεί στην τιμή True, από προεπιλογή. Μπορείτε να αποκρύψετε ένα όνομα, αλλάζοντας την ιδιότητα Visible σε False, αλλά μόνο στον επεξεργαστή VBA. Στον VBE πατήστε Ctrl+G και γράψτε το παρακάτω Κώδικας: thisworkbook.Names("MyData").Visible=True
Κατόπιν πηγαίνετε στην καρτέλα "Τύποι" και πατήστε"Διαχείριση ονομάτων" δείτε τι έγινε. Αλλάξτε το True σε False και ξανακρύψτε το όνομα. Αυτό έκανε και ο φίλος μας ο Τάσος.
__________________ Φιλικά ![]() Χρήστος ___________________________ Αυτά που δεν ξέρεις φτιάχνουν μία βιβλιοθήκη που καθένας μας θα ήταν υπερήφανος να έχει. Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,η άγνοια σίγουρα δεν μπορεί να τα λύσει. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Chris : 23-03-12 στις 07:55. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα σε όλους! Φίλε μου Χρήστο έτσι ακριβώς το έκανα. ![]() Βασικά δεν πρόκειται για κόλπο αλλά για τη δυνατότητα της εφαρμογής να αποκρύπτει ονόματα. Φίλε μου Σπύρο, βρήκες την NOW() στο Β5 καταργώντας τη συγχώνευση των κελιών. Τώρα μένει να την κρύψεις ξανά (δε χρειάζεται VB) ![]() Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
|
|
Καλημέρα Τάσο Το παλεύω φίλε αλλά με παιδεύει |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 17:23.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο