| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Φίλοι μου γειά σας. Και αυτό το Σ.Κ μαζί. Σας στέλνω συνημμένο για να σας δείξω τι επιτέλους εννοούσα και δεν μπορούσα να σας δώσω να καταλάβετε. Όποιος ΘΕΛΕΙ μπορεί να ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ. Ευχαριστώ για την κατανόηση. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Χρήστο! Η προβολή διάταξης σελίδας υποστηρίζεται από την Excel 2007 - 2010. Όποιος ανοίξει λοιπόν το αρχείο σου με παλαιότερη έκδοση Excel, δεν θα μπορέσει να δει το ζητούμενο σου αφου προβολή διάταξης σελίδας δεν υπάρχει στην εφαρμογή του. Θέλεις λοιπόν στην εκτύπωση του φύλλου ΑΓΩΓΕΣ να περάσεις στην κεφαλίδα και στο υποσέλιδο την ημερομηνία σύμφωνα με την οποία έχει φιλτραριστεί η στήλη 'F'. Τι θα εμφανιστεί στην κεφαλίδα ή στο υποσέλιδο αν η στήλη 'F' δεν έχει φιλτραριστεί; Τι θα εμφανιστεί αν δεν υπάρχει φίλτρο; Τι θα εμφανιστεί αν κάποιες άλλες στήλες είναι φιλτραρισμένες; Περιμένουμε νέα σου Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Η προβολή διάταξης σελίδας υποστηρίζεται από την Excel 2007 - 2010. Όποιος ανοίξει λοιπόν το αρχείο σου με παλαιότερη έκδοση Excel, δεν θα μπορέσει να δει το ζητούμενο σου αφου προβολή διάταξης σελίδας δεν υπάρχει στην εφαρμογή του. Άρα όλη η φασαρία έγινε από το τίποτα, μάλλον σχεδόν από το τίποτα γιατί θα έπρεπε να είχα γράψει ότι είναι 2003. Θέλεις λοιπόν στην εκτύπωση του φύλλου ΑΓΩΓΕΣ να περάσεις στην κεφαλίδα και στο υποσέλιδο την ημερομηνία σύμφωνα με την οποία έχει φιλτραριστεί η στήλη 'F'. Θέλω στην εκτύπωση του φύλλου ΠΙΝΑΚΙΟ και δίπλα στο Δικάσιμος της .......να βγαίνει η δικάσιμος που έχω φιλτράρει στην στήλη F.. ΜΟΝΟ στην κεφαλίδα, όχι στο υποσέλιδο Τι θα εμφανιστεί στην κεφαλίδα ή στο υποσέλιδο αν η στήλη 'F' δεν έχει φιλτραριστεί; Τι θα εμφανιστεί αν δεν υπάρχει φίλτρο; Τι θα εμφανιστεί αν κάποιες άλλες στήλες είναι φιλτραρισμένες; Εμένα με ενδιαφέρει όταν εκτυπώσω το φύλλο ΠΙΝΑΚΙΟ και έχω φιλτράρει την ημερομηνία να βγει στην κεφαλίδα, δεν με απασχολεί πριν. Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητός και να μην υπάρχουν μελανά σημεία.. Καλή συνέχεια, καλή δύναμη και αυτό αρκεί.
|
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Χρήστο! Τέλος καλό όλα καλά! Προς πληροφόρηση τα κόκκινα γράμματα δεν είναι τόσο ευανάγνωστα όσο τα μαύρα. Στο θέμα μας λοιπόν. Κάνε τα εξής: 1) Άνοιξε τον VBE (ALT+F11) και άλλαξε το όνομα Φύλλο3 σε Sheet2 (βλ. εικόνα). ![]() 2) Kάνε διπλό κλικ στο ThisWorkbook και στο παράθυρο δεξιά πέρασε τον παρακάτω κώδικα: Κώδικας: Private Sub Workbook_BeforePrint(Cancel As Boolean)
Dim strDate As String, i As Integer, rng As Range, c As Range
If ActiveSheet.CodeName = "Sheet2" Then 'Sheet2 = το κωδικό όνομα του φύλλου "ΠΙΝΑΚΙΟ".
strDate = "Δικάσιμος της ......"
If Sheet2.AutoFilterMode Then
If Sheet2.AutoFilter.Range.Columns(1).SpecialCells(xlCellTypeVisible).Count > 1 Then
Set rng = Sheet2.AutoFilter.Range
For i = 1 To rng.Columns.Count
If rng.Columns(i).Column = 6 Then
If Sheet2.AutoFilter.Filters(i).On Then
Set rng = rng.Columns(i)
For Each c In rng.SpecialCells(xlCellTypeVisible)
If IsDate(c) Then
Exit For
End If
Next
If IsDate(c) Then
strDate = "Δικάσιμος της " & Format(c, "dd/mm/yyyy")
End If
End If
Exit For
End If
Next
End If
End If
With Sheet2.PageSetup
.CenterHeader = strDate
' .CenterFooter = strDate
End With
End If
End Sub
3) Αν έχεις περάσει κάποιο τύπο στο κελί F1 μπορείς να τον αφαιρέσεις. 4) Φρόντισε στη διαμόρφωση της σελίδας να αλλάξεις το μέγεθος της γραμματοσειράς στην αριστερή κεφαλίδα τόσο ώστε να μην καλύπτει τη μεσαία κεφαλίδα που θα περιέχει την ημερομηνία από το φίλτρο. 5) Αποθήκευσε και δοκίμασε Σε Excel μέχρι και την έκδοση 2007 μπορεί να δει κανείς τα αποτελέσματα στην προεπισκόπηση εκτύπωσης χωρίς να χρειαστεί να εκτυπώσει. . Καλή συνέχεια! Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Τάσο και πάλι Καλησπέρα. Δεν ασχολήθηκα καθόλου με το θέμα γιατί δεν σου κρύβω ότι όλες αυτές τις μέρες μετά τα γεγονότα δεν είχα καθόλου διάθεση να το δω. Τώρα που όλα τέλειωσαν θα το δω και θα σου απαντήσω. Σε ευχαριστώ που είμαι και πάλι μεταξύ φίλων και στο φόρουμ.
|
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Χρήστο! Να είσαι καλά! Εμείς εδώ στο φόρουμ θα σε βοηθήσουμε για να μπορέσεις και εσύ κάποια στιγμή να βοηθάς τους άλλους. Φιλικά Τάσος
|
| |||
| |||
|
Τάσο και φίλοι μου γειά σας. Τάσο έκανα όλα όσα μου είπες (πιστεύω σωστά), δηλ 1) άλλαξα το όνομα του φύλλου, 2) έβαλα τον κώδικα, 3) μείωσα την γραμματοσειρά στην σελίδα & υποσέλιδο, αλλά δεν δουλεύει. Σου στέλνω συνημμένο για να το δεις και να μου πεις τα λάθη μου. Σε ευχαριστώ
|
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα σε όλους! Χρήστο, Sheet2 όχι sheet2 (θα το εξηγήσω με την επόμενη ευκαιρία). Κάνε και το βήμα 2 και όλα θα είναι εντάξει! Καλή συνέχεια! Τάσος
|
| |||
| |||
|
Τάσο το έκανα και είναι οκ. Τελικά πρέπει να πάω σε γιατρό γιατί, αλλά διαβάζω και άλλα γράφω χαχαχα. Σε ευχαριστώ............
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Excel07] Κεφαλίδα & υποσέλιδο | sotisanis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 20-08-14 11:56 |
| [Excel07] Προσθήκη δεδομένων στην κεφαλίδα από κελί άλλου φύλλου | rania1984 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 18-01-14 09:23 |
| [ Φόρμες ] Εισαγωγή τίτλου στην κεφαλίδα από χρήστη | gaz_manos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 12-11-12 19:21 |
| [Γενικά] Κεφαλίδα - υποσέλιδο | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 09-10-12 07:44 |
| [ Εκθέσεις ] Άθροισμα "σε μεταφορά" στο υποσέλιδο και "από μεταφορά" στην κεφαλίδα | prokopino | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 25-06-10 16:24 |
Η ώρα είναι 17:47.

αυτό αρκεί.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο