Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [Συναρτήσεις] Ημερομηνία μετά από 6 μήνες (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/1254-hmerominia-meta-apo-6-mines.html)

Xristos 07-07-11 18:31

Ημερομηνία μετά από 6 μήνες

1 Συνημμένο(α)
Παιδιά γειά σας. Αν και καλοκαίρι πάλι εδώ. Στο συνημμένο (Excell 2003) θα ήθελα στο Hm_Eidopiisis να βγαίνει η ημερομηνία που θα παίρνει από το Hm_Entolis μετά από 6 μήνες.
Και κάτι άλλο που μου ήρθε ξαφνικά στο μυαλό. Μπορούμε στο excel αντί να πηγαίνουμε στην εύρεση από την γραμμή εργαλείων να υπάρχει κουμπί και να κάνει την ίδια δουλειά με την γραμμή εργαλείων;;; και αν ναι πως γίνεται αυτό. Μην ξεχνάτε ότι είμαι λίγο αρχάριος αλλά το ψάχνω. Σας ευχαριστώ που καλοκαιριάτικα θα χάσετε τον χρόνο σας. Σας ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!

gr8styl 07-07-11 18:50

Γεια σου και σένα Χρήστο
στο J2 βάζεις =DATE(YEAR(I2);MONTH(I2)+6;DAY(I2))
για 6 μήνες μετά την ημερομηνία του i2
Τώρα όσον αφορά τα εργαλεία με δεξί κλικ στην μπάρα εργαλείων μπορείς να την προσαρμόσεις όπως θέλεις. μπορείς να προσθέσεις όποιες εντολές θέλεις σέρνοντας τα κατάλληλα εικονίδια/κουμπάκια στην θέση που θέλεις.

Θανάσης.

Βασίλης Κ. 22-02-12 21:40

gr8styl

Μπορεις να μου πεις στην εντολή που λες στο παραπάνω παραδειγμα πως μπορει να βγαινει και χρωμα ? Δηλαδή να γίνεται με κόκκινο το κελί που ειναι λιγότερο απο 6 μηνες ?

gr8styl 23-02-12 08:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Βασίλης Κ. (Μήνυμα 9615)
gr8styl

Μπορεις να μου πεις στην εντολή που λες στο παραπάνω παραδειγμα πως μπορει να βγαινει και χρωμα ? Δηλαδή να γίνεται με κόκκινο το κελί που ειναι λιγότερο απο 6 μηνες ?

Φίλε Βασίλη,
δεν καταλαβαίνω το ερώτημά σου.
Στο παραδειγμα που αναφέρεις έχουμε μια ημερομηνία στο κελί i2 και ο τύπος στο j2 απλά μας δίνει την ημερομηνία 6 μήνες μετά από αυτή του i2.

Ποιό κελί από τα δύο θέλεις να γίνεται κόκκινο και πότε; :032:

Διευκρίνισέ μας για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.
Θανάσης

Βασίλης Κ. 23-02-12 08:30

Σωστα εχεις δικιο δεν το διευκρυνησα εγω καλά. :dft003:

Θελω να εχει χρωμα το κελί J2 .

Για την ακρίβεια θελω να κανω το εξης .

Οπως ακριβως ειναι το παράδειγμα θέλω να καταχωρω ημερομηνία και στο κελί J2 να μετράει σαν timer 12 μηνες και οταν μηδενιζει να γινεται κόκκινο το κελί και να βγάζει ενα μήνυμα (πχ παρε τηλ)

Ειναι μια μιξη αναμεσα στο συγκεκριμένο παραδειγμα και σε ενα αλλο παραδειγμα με την υπενθυμιση γενεθλίων.

Ελπίζω τωρα να το εξηγησα καπως καλυτερα.

Ευχαριστώ

gr8styl 23-02-12 08:40

Δηλαδή καταχωρείς μια ημερομηνία στο κελί j2, και όταν η μερομηνία αυτή είναι ίση με την σημερινή (=today()) να χρωματίζεται το κελί.

Αυτό γίνεται με την μορφοποίηση υπό όρους
όπου ο τύπος θα είναι =j2=today(). την εφαρμόζεις έχοντας επιλεγμένο το κελί j2.

Καλημέρα σου.
Θανάσης

gr8styl 23-02-12 11:17

Η συνέχεια μεταφέρθηκε σε νέο θέμα εφόσον δεν είχε σχέση με την αρχική ερώτηση.

http://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/1673-eidopoiisi-otan-ftasei-i-imerominia.html

Βασίλης Κ. 29-02-12 13:29

Να ρωτησω κατι ? ισως να εχει απαντηθει ζητω συγγνωμη..

Πως θα κανουμε αναποδη χρονομετρηση ? Και εξηγω..

Εστω στο κελί Α1 Βάζουμε 29/2/2012
Στο κελί Β1 να μετράει 11 μηνες (ή οσο θελουμε τελος παντων μπορει να ειναι και 15 μπορει και 5) και οταν μετρησει 11 μηνες να γινεται κοκκινο και να λεει "παρε τηλεφωνο"

Δηλαδη οταν η ημερομηνια φθάσει 29/1/2012 να γινει κοκκονο το κελι και να λεει "πάρε τηλέφωνο"

Γινεται αυτό ή λεω χαζομαρες ? :dft003:

Lefteris 29-02-12 14:46

1 Συνημμένο(α)
Kαλησπέρα σε όλους.

Βασίλη

1) Νομίζω, όπως και την προηγούμενο φορά σού επισήμανε ο Θανάσης, πρέπει να ανοίγεις καινούργια θέματα γιά διαφορετικές ερωτήσεις.

2) Δεν ζητάς πράγματα πού δεν γίνονται. Γίνεται.

Στο D1(γιά παράδειγμα), γράφειςτον αριθμό των μηνών που θέλεις κάθε φορά να προσθέτεις στο Α1.
Στο Β1, βάλε τον τύπο.

Κώδικας:

=IF(TODAY()=DATE(YEAR(A1);MONTH(A1)+D1;DAY(A1));"Πάρε τηλέφωνο!";DATE(YEAR(A1);MONTH(A1)+D1;DAY(A1)))
Νομίζω, ότι έγινε.

Βασίλης Κ. 29-02-12 15:10

Λευτέρη σε ευχαριστώ.

Δεν ανοιξα νεο τοπικ για να μην επιβαρυνουμε το forum επειδη η απαντηση εμοιαζε για αυτο και μονο.

Thanks για την επισήμανση και την βοήθεια :045:

Η ώρα είναι 20:48.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2