Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [Συναρτήσεις] Ημερομηνία μετά από 6 μήνες (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/1254-hmerominia-meta-apo-6-mines.html)

Xristos 07-07-11 18:31

Ημερομηνία μετά από 6 μήνες

1 Συνημμένο(α)
Παιδιά γειά σας. Αν και καλοκαίρι πάλι εδώ. Στο συνημμένο (Excell 2003) θα ήθελα στο Hm_Eidopiisis να βγαίνει η ημερομηνία που θα παίρνει από το Hm_Entolis μετά από 6 μήνες.
Και κάτι άλλο που μου ήρθε ξαφνικά στο μυαλό. Μπορούμε στο excel αντί να πηγαίνουμε στην εύρεση από την γραμμή εργαλείων να υπάρχει κουμπί και να κάνει την ίδια δουλειά με την γραμμή εργαλείων;;; και αν ναι πως γίνεται αυτό. Μην ξεχνάτε ότι είμαι λίγο αρχάριος αλλά το ψάχνω. Σας ευχαριστώ που καλοκαιριάτικα θα χάσετε τον χρόνο σας. Σας ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!

gr8styl 07-07-11 18:50

Γεια σου και σένα Χρήστο
στο J2 βάζεις =DATE(YEAR(I2);MONTH(I2)+6;DAY(I2))
για 6 μήνες μετά την ημερομηνία του i2
Τώρα όσον αφορά τα εργαλεία με δεξί κλικ στην μπάρα εργαλείων μπορείς να την προσαρμόσεις όπως θέλεις. μπορείς να προσθέσεις όποιες εντολές θέλεις σέρνοντας τα κατάλληλα εικονίδια/κουμπάκια στην θέση που θέλεις.

Θανάσης.

Βασίλης Κ. 22-02-12 21:40

gr8styl

Μπορεις να μου πεις στην εντολή που λες στο παραπάνω παραδειγμα πως μπορει να βγαινει και χρωμα ? Δηλαδή να γίνεται με κόκκινο το κελί που ειναι λιγότερο απο 6 μηνες ?

gr8styl 23-02-12 08:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Βασίλης Κ. (Μήνυμα 9615)
gr8styl

Μπορεις να μου πεις στην εντολή που λες στο παραπάνω παραδειγμα πως μπορει να βγαινει και χρωμα ? Δηλαδή να γίνεται με κόκκινο το κελί που ειναι λιγότερο απο 6 μηνες ?

Φίλε Βασίλη,
δεν καταλαβαίνω το ερώτημά σου.
Στο παραδειγμα που αναφέρεις έχουμε μια ημερομηνία στο κελί i2 και ο τύπος στο j2 απλά μας δίνει την ημερομηνία 6 μήνες μετά από αυτή του i2.

Ποιό κελί από τα δύο θέλεις να γίνεται κόκκινο και πότε; :032:

Διευκρίνισέ μας για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.
Θανάσης

Βασίλης Κ. 23-02-12 08:30

Σωστα εχεις δικιο δεν το διευκρυνησα εγω καλά. :dft003:

Θελω να εχει χρωμα το κελί J2 .

Για την ακρίβεια θελω να κανω το εξης .

Οπως ακριβως ειναι το παράδειγμα θέλω να καταχωρω ημερομηνία και στο κελί J2 να μετράει σαν timer 12 μηνες και οταν μηδενιζει να γινεται κόκκινο το κελί και να βγάζει ενα μήνυμα (πχ παρε τηλ)

Ειναι μια μιξη αναμεσα στο συγκεκριμένο παραδειγμα και σε ενα αλλο παραδειγμα με την υπενθυμιση γενεθλίων.

Ελπίζω τωρα να το εξηγησα καπως καλυτερα.

Ευχαριστώ

gr8styl 23-02-12 08:40

Δηλαδή καταχωρείς μια ημερομηνία στο κελί j2, και όταν η μερομηνία αυτή είναι ίση με την σημερινή (=today()) να χρωματίζεται το κελί.

Αυτό γίνεται με την μορφοποίηση υπό όρους
όπου ο τύπος θα είναι =j2=today(). την εφαρμόζεις έχοντας επιλεγμένο το κελί j2.

Καλημέρα σου.
Θανάσης

gr8styl 23-02-12 11:17

Η συνέχεια μεταφέρθηκε σε νέο θέμα εφόσον δεν είχε σχέση με την αρχική ερώτηση.

http://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/1673-eidopoiisi-otan-ftasei-i-imerominia.html

Βασίλης Κ. 29-02-12 13:29

Να ρωτησω κατι ? ισως να εχει απαντηθει ζητω συγγνωμη..

Πως θα κανουμε αναποδη χρονομετρηση ? Και εξηγω..

Εστω στο κελί Α1 Βάζουμε 29/2/2012
Στο κελί Β1 να μετράει 11 μηνες (ή οσο θελουμε τελος παντων μπορει να ειναι και 15 μπορει και 5) και οταν μετρησει 11 μηνες να γινεται κοκκινο και να λεει "παρε τηλεφωνο"

Δηλαδη οταν η ημερομηνια φθάσει 29/1/2012 να γινει κοκκονο το κελι και να λεει "πάρε τηλέφωνο"

Γινεται αυτό ή λεω χαζομαρες ? :dft003:

Lefteris 29-02-12 14:46

1 Συνημμένο(α)
Kαλησπέρα σε όλους.

Βασίλη

1) Νομίζω, όπως και την προηγούμενο φορά σού επισήμανε ο Θανάσης, πρέπει να ανοίγεις καινούργια θέματα γιά διαφορετικές ερωτήσεις.

2) Δεν ζητάς πράγματα πού δεν γίνονται. Γίνεται.

Στο D1(γιά παράδειγμα), γράφειςτον αριθμό των μηνών που θέλεις κάθε φορά να προσθέτεις στο Α1.
Στο Β1, βάλε τον τύπο.

Κώδικας:

=IF(TODAY()=DATE(YEAR(A1);MONTH(A1)+D1;DAY(A1));"Πάρε τηλέφωνο!";DATE(YEAR(A1);MONTH(A1)+D1;DAY(A1)))
Νομίζω, ότι έγινε.

Βασίλης Κ. 29-02-12 15:10

Λευτέρη σε ευχαριστώ.

Δεν ανοιξα νεο τοπικ για να μην επιβαρυνουμε το forum επειδη η απαντηση εμοιαζε για αυτο και μονο.

Thanks για την επισήμανση και την βοήθεια :045:

annoyla 09-04-12 21:32

1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gr8styl (Μήνυμα 7188)
Γεια σου και σένα Χρήστο
στο J2 βάζεις =DATE(YEAR(I2);MONTH(I2)+6;DAY(I2))
για 6 μήνες μετά την ημερομηνία του i2
Τώρα όσον αφορά τα εργαλεία με δεξί κλικ στην μπάρα εργαλείων μπορείς να την προσαρμόσεις όπως θέλεις. μπορείς να προσθέσεις όποιες εντολές θέλεις σέρνοντας τα κατάλληλα εικονίδια/κουμπάκια στην θέση που θέλεις.

Θανάσης.

Παιδια καλησπερα.γιατι δεν μπορω να βγαλω την συναρτηση αυτη?
γραφω ακριβως το παραδειγμα αλλα δεν μου βγαινει αποτελεσμα καθολου.
μαλιστα για βοηθεια χρησιμοποιω το φυλλο που εστειλε ο χρηστος.τι κανω λαθος?

Spirosgr 09-04-12 22:22

Καλησπέρα
αντικατέστησε τον τύπο σου με αυτό

=DATE(YEAR(I2);(MONTH(I2)+6);DAY(I2))
αυτός που έχεις =DATE(I2;I2+6;I2) φυσιολογικά δίνει #NUM! γιατί δεν περιλαμβάνει τις παραμέτρους τις DATE

annoyla 10-04-12 12:19

Nai nai nai ta kαταφερα,εκανα αντικατασταση του ιδιου τυπου αλλα τελικα ηταν καποιο λαθος που εβαζα στη συναρτηση.Σημασια εχει οτι δουλεψε,ευχαριστω πολυ πολυ ειδικα σε θεματα ασφαλειων που παιζουμε με τις ημερομηνιες ειναι πολυ μεγαλη βοηθεια.

Spirosgr 10-04-12 12:56

""εκανα αντικατασταση του ιδιου τυπου αλλα τελικα ηταν καποιο λαθος που εβαζα στη συνάρτηση""

Αν δούλεψε ο δικός σου τύπος τελικά με κάποια αλλαγή
πες μας με ποιόν τρόπο να μάθουμε κι εμείς μια άλλη εκδοχή...

TheodorosX 13-03-21 18:26

Καλησπέρα και από έμενα κάνετε πολύ καλή δουλειά εδώ μέσα θέλω να ρωτήσω για το παραπάνω παράδειγμα με κάποιες τροποποιήσεις εγώ αυτό [που θέλω είναι να έχω 2 ΜΗΝΕΣ πριν την καθορισμένη ημερομηνία υπενθύμιση προσπάθησα το παραπάνω και οπού + εγώ ΈΒΑΛΑ – και τους ΜΗΝΕΣ που θέλω και άλλαξα την λέξη όμως μου έβγαλε στο κελί έναν αριθμό άσχετο αντί για την λέξη αν μπορέσετε ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΉΣΕΤΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ!.Δεν ξέρω αν είναι εφικτό αυτό που ζητάω άπλα θέλω 2 μήνες πριν την καθορισμένη ημερομηνία υπενθύμιση είτε είναι αυτό να αλλάζει χρώμα να στέλνει email δεν γνωρίζω ! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

ChrisGT7 13-03-21 19:06

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα Θοδωρή,

Δοκίμασε το συνημμένο αρχείο αν σε καλύπτει.

Οι ημερομηνίες με γκρι φόντο και κόκκινη γραφή (μορφοποίηση υπό όρους) είναι μικρότερες ή ίδιες με τη σημερινή ημερομηνία.

Στο F2 όταν ο αριθμός είναι αρνητικός, η ειδοποίηση είναι τόσοι μήνες πριν την ημερομηνία ενώ όταν είναι θετικός, μετά την ημερομηνία.

TheodorosX 14-03-21 10:53

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου κατάφερα και με της δυο φόρμουλες που έχεις δώσει να το καταφέρω στα test που έκανα αυτό που δεν μπορώ να καταφέρω είναι η αλλαγή( χρώματος λέξεις) όταν είναι η επιθυμητή ημερομηνία .Μεταφέρω την φόρμουλα κανονικά στο EXEL που θέλω άλλα δεν αλλάζει το χρώμα συγκεκριμένα στης δοκιμές μου βάζω τον κωδικό στην ήμερα ΠΧ,=IF(TODAY()=DATE(YEAR(A5),MONTH(A5),DAY(A5)+1 ),"Πάρε τηλέφωνο!",DATE(YEAR(A5),MONTH(A5),DAY(A5) +1)) άλλα δεν το καταφέρνω αυτό Ευχαριστώ και πάλι!

ChrisGT7 14-03-21 12:03

1 Συνημμένο(α)
Θοδωρή,

Ρίξε μια ματιά στο συνημμένο αρχείο.

Έλεγξε τη μορφοποίηση υπό όρους, γιατί τους τροποποίησα έτσι ώστε όταν υπάρχει το λεκτικό "Πάρε τηλέφωνο!" να αλλάζει χρώμα.

TheodorosX 14-03-21 14:09

Σε ευχαριστώ πολύ Chris το κατάφερα αυτό μια χαρά !Φαντάζομαι είναι αρκετά περίπλοκο από μια ματιά που έριξα να έχεις και ειδοποίηση στο e-mail σου αυτόματα?

ChrisGT7 14-03-21 14:24

Είχα κάνει πριν λίγο καιρό ένα αρχείο με ειδοποίηση μέσω e-mail εδώ.

Δες αν σε βολεύει κάτι τέτοιο.

TheodorosX 15-03-21 13:47

Καλησπέρα και πάλι νομίζω είναι λίγο περίπλοκο ακόμα για έμενα αυτό με το e-mail .Έχω μια ερωτήσει έκανα απο εχθές το test μου όμως πως ενημερώνετε το σύστημα για να πάρω όλες της ένδειξης, για να γίνω ποιο σαφείς έβαλα την χθεσινή ημερομηνία με +1 για σήμερα να μου δείξει οτι σήμερα θα έπρεπε να εχω την ειδοποιήσει όμως αυτό δεν έγινε όταν άνοιξα το αρχείο αυτόματα έγινε όταν πήγα πάνω στο κελί και έκανα ανανεώσει στη φόρμουλα τότε πήρα την ένδειξη όποτε οι λύσεις για έμενα είναι δυο η να γίνετε αυτόματα όταν ανοίγω το αρχείο η να το κάνω χειροκίνητα αλλά για όλα τα κελιά με της ημερομηνίες που θέλω!Ευχαριστώ

ChrisGT7 15-03-21 14:26

Καλησπέρα Θοδωρή,

Ο τύπος ελέγχει την ημερομηνία του υπολογιστή σου (συνάρτηση TODAY), και εμφανίζει το ανάλογο αποτέλεσμα. Στις παρακάτω περιπτώσεις γίνεται επαναυπολογισμός των τύπων:
1. Κάθε φορά που ανοίγεις το αρχείο.
2. Όταν αλλάζεις τους μήνες στο κελί F1.
3. Όταν πατάς το κουμπί F9.

Όσα κελιά περιέχουν αυτόν τον τύπο, ενημερώνονται αυτόματα και δίνουν το ανάλογο αποτέλεσμα.

Έλεγξε επίσης από τις επιλογές του Excel (Options) πως οι τύποι ενημερώνονται αυτόματα. Δηλαδή:
File > Options > Formulas > Workbook Calculation > Automatic.

TheodorosX 16-03-21 11:20

Ok Το κατάφερα και αυτό ευχαριστώ για της πολύτιμες πληροφορίες!

Η ώρα είναι 04:43.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2