Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [Συναρτήσεις] Ημερομηνία μετά από 6 μήνες (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/1254-hmerominia-meta-apo-6-mines.html)

annoyla 09-04-12 21:32

1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gr8styl (Μήνυμα 7188)
Γεια σου και σένα Χρήστο
στο J2 βάζεις =DATE(YEAR(I2);MONTH(I2)+6;DAY(I2))
για 6 μήνες μετά την ημερομηνία του i2
Τώρα όσον αφορά τα εργαλεία με δεξί κλικ στην μπάρα εργαλείων μπορείς να την προσαρμόσεις όπως θέλεις. μπορείς να προσθέσεις όποιες εντολές θέλεις σέρνοντας τα κατάλληλα εικονίδια/κουμπάκια στην θέση που θέλεις.

Θανάσης.

Παιδια καλησπερα.γιατι δεν μπορω να βγαλω την συναρτηση αυτη?
γραφω ακριβως το παραδειγμα αλλα δεν μου βγαινει αποτελεσμα καθολου.
μαλιστα για βοηθεια χρησιμοποιω το φυλλο που εστειλε ο χρηστος.τι κανω λαθος?

Spirosgr 09-04-12 22:22

Καλησπέρα
αντικατέστησε τον τύπο σου με αυτό

=DATE(YEAR(I2);(MONTH(I2)+6);DAY(I2))
αυτός που έχεις =DATE(I2;I2+6;I2) φυσιολογικά δίνει #NUM! γιατί δεν περιλαμβάνει τις παραμέτρους τις DATE

annoyla 10-04-12 12:19

Nai nai nai ta kαταφερα,εκανα αντικατασταση του ιδιου τυπου αλλα τελικα ηταν καποιο λαθος που εβαζα στη συναρτηση.Σημασια εχει οτι δουλεψε,ευχαριστω πολυ πολυ ειδικα σε θεματα ασφαλειων που παιζουμε με τις ημερομηνιες ειναι πολυ μεγαλη βοηθεια.

Spirosgr 10-04-12 12:56

""εκανα αντικατασταση του ιδιου τυπου αλλα τελικα ηταν καποιο λαθος που εβαζα στη συνάρτηση""

Αν δούλεψε ο δικός σου τύπος τελικά με κάποια αλλαγή
πες μας με ποιόν τρόπο να μάθουμε κι εμείς μια άλλη εκδοχή...

TheodorosX 13-03-21 18:26

Καλησπέρα και από έμενα κάνετε πολύ καλή δουλειά εδώ μέσα θέλω να ρωτήσω για το παραπάνω παράδειγμα με κάποιες τροποποιήσεις εγώ αυτό [που θέλω είναι να έχω 2 ΜΗΝΕΣ πριν την καθορισμένη ημερομηνία υπενθύμιση προσπάθησα το παραπάνω και οπού + εγώ ΈΒΑΛΑ – και τους ΜΗΝΕΣ που θέλω και άλλαξα την λέξη όμως μου έβγαλε στο κελί έναν αριθμό άσχετο αντί για την λέξη αν μπορέσετε ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΉΣΕΤΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ!.Δεν ξέρω αν είναι εφικτό αυτό που ζητάω άπλα θέλω 2 μήνες πριν την καθορισμένη ημερομηνία υπενθύμιση είτε είναι αυτό να αλλάζει χρώμα να στέλνει email δεν γνωρίζω ! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

ChrisGT7 13-03-21 19:06

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα Θοδωρή,

Δοκίμασε το συνημμένο αρχείο αν σε καλύπτει.

Οι ημερομηνίες με γκρι φόντο και κόκκινη γραφή (μορφοποίηση υπό όρους) είναι μικρότερες ή ίδιες με τη σημερινή ημερομηνία.

Στο F2 όταν ο αριθμός είναι αρνητικός, η ειδοποίηση είναι τόσοι μήνες πριν την ημερομηνία ενώ όταν είναι θετικός, μετά την ημερομηνία.

TheodorosX 14-03-21 10:53

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου κατάφερα και με της δυο φόρμουλες που έχεις δώσει να το καταφέρω στα test που έκανα αυτό που δεν μπορώ να καταφέρω είναι η αλλαγή( χρώματος λέξεις) όταν είναι η επιθυμητή ημερομηνία .Μεταφέρω την φόρμουλα κανονικά στο EXEL που θέλω άλλα δεν αλλάζει το χρώμα συγκεκριμένα στης δοκιμές μου βάζω τον κωδικό στην ήμερα ΠΧ,=IF(TODAY()=DATE(YEAR(A5),MONTH(A5),DAY(A5)+1 ),"Πάρε τηλέφωνο!",DATE(YEAR(A5),MONTH(A5),DAY(A5) +1)) άλλα δεν το καταφέρνω αυτό Ευχαριστώ και πάλι!

ChrisGT7 14-03-21 12:03

1 Συνημμένο(α)
Θοδωρή,

Ρίξε μια ματιά στο συνημμένο αρχείο.

Έλεγξε τη μορφοποίηση υπό όρους, γιατί τους τροποποίησα έτσι ώστε όταν υπάρχει το λεκτικό "Πάρε τηλέφωνο!" να αλλάζει χρώμα.

TheodorosX 14-03-21 14:09

Σε ευχαριστώ πολύ Chris το κατάφερα αυτό μια χαρά !Φαντάζομαι είναι αρκετά περίπλοκο από μια ματιά που έριξα να έχεις και ειδοποίηση στο e-mail σου αυτόματα?

ChrisGT7 14-03-21 14:24

Είχα κάνει πριν λίγο καιρό ένα αρχείο με ειδοποίηση μέσω e-mail εδώ.

Δες αν σε βολεύει κάτι τέτοιο.

Η ώρα είναι 22:24.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2