Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
![]() Παράθεση:
![]() Το μόνο μειονέκτημα σε σχέση με το συγκεκριμένο ερώτημα είναι ότι αφορά ολόκληρο το φύλλο και όχι περιορισμένη περιοχή. Θα έλεγα λοιπόν ότι ο κανόνας "Πάντα μαθαίνουμε... Κανείς δεν τα γνωρίζει όλα" επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά. Ευχαριστώ τον Φώτη για το ερώτημα του αλλά και τον Γιώργο για την μετάδοση της γνώσης. Θανάσης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα στην παρέα Η ρύθμιση των «σταθερών δεκαδικών» είναι βολική, αλλά, αν δεν προσέξουμε, μπορεί να οδηγήσει σε λάθη. Τα βασικά που πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι: 1. Η ρύθμιση αφορά ολόκληρο το βιβλίο εργασίας και αποθηκεύεται μαζί του. Αυτό σημαίνει ότι, αν πληκτρολογήσουμε έναν ακέραιο σε οποιοδήποτε κελί του βιβλίου, στο κελί θα αποθηκευτεί το πηλίκο του ακέραιου με το 100. Αντιθέτως, αν πληκτρολογήσουμε ένα δεκαδικό, ο δεκαδικός δε θα αλλάξει και θα αποθηκευτεί όπως τον πληκτρολογήσαμε (δε θα διαιρεθεί με το 100). 2. Αν αφαιρέσουμε τη ρύθμιση των «σταθερών δεκαδικών», ότι έχει αποθηκευτεί στα κελιά δε θα αλλάξει. Απλά από το σημείο αυτό το excel θα συμπεριφέρεται φυσιολογικά (δε θα διαιρεί τους ακέραιους με το 100). Κατά τη γνώμη μου, για να αποφύγουμε τα λάθη, μετά από την καταχώρηση ενός συνόλου ακεραίων ,που θέλουμε να διαιρούνται αυτόματα με το 100, θα πρέπει να αφαιρείται η ρύθμιση των «σταθερών δεκαδικών» για να επανέρχεται το excel στη συμπεριφορά με την οποία είμαστε εξοικειωμένοι. Φυσικά, αν θέλουμε να καταχωρήσουμε νέα ομάδα ακεραίων, δεν μας εμποδίζει τίποτα να επαναφέρουμε τη ρύθμιση. Φιλικά/Γιώργος ΥΓ Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα στην παρέα! Γιώργο μου, νομίζω ότι με τον κώδικα του προηγούμενου μηνύματος μου ελέγχεται πλήρως η κατάσταση. Δεν επηρεάζει καμία ρύθμιση της εφαρμογής αφού με το κλείσιμο της επαναφέρει τις προηγούμενες ρυθμίσεις που ίσως έχει κάνει ο χρήστης. Επίσης με το συμβάν Worksheet_SelectionChange() μπορούμε να καθορίσουμε την/τις περιοχές όπου θα επιτρέπεται η αυτόματη Εισαγωγή Υποδιαστολής. Για παράδειγμα: Κώδικας: Option Explicit Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range) ' If Target.Count > 1 Then Exit Sub ' If Target.Row > 20 Or Target.Row < 5 Then Exit Sub Select Case Target.Column Case 1, 2, 3, 4 Application.FixedDecimal = True Case Else Application.FixedDecimal = False End Select End Sub Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα στην παρέα Τάσο μου, συμφωνώ ότι με τον κώδικα έχουμε καλύτερο έλεγχο στη ρύθμιση «Αυτόματη Εισαγωγή Υποδιαστολής» (σταθερών δεκαδικών), οπότε περιορίζουμε και τον κίνδυνο λαθών. Στο προηγούμενο μήνυμά μου έγραφα ότι «Η ρύθμιση αφορά ολόκληρο το βιβλίο εργασίας». Το σωστότερο είναι ότι η ρύθμιση είναι επιπέδου εφαρμογής και συνεπώς, όταν γίνεται χειροκίνητα, υπάρχει περίπτωση (όταν κλείσουμε το excel) να είναι ενεργοποιημένη οπότε, αν μετά ανοίξουμε ένα βιβλίο εργασίας ή δημιουργήσουμε νέο, μπορεί να μη προσέξουμε ότι οι ακέραιοι που πληκτρολογούμε διαιρούνται με το 100. Στο αρχείο που επισυνάπτω προσπάθησα να δοκιμάσω τον κώδικα του Θανάση και του Τάσου. Το αποτέλεσμα παρουσιάζει ενδιαφέρον και ομολογώ ότι δεν το περίμενα. Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 26-06-11 στις 22:11. Αιτία: Αλλαγή συνημμένου |
![]() |
Ετικέτες |
vba, μορφοποίηση, συναρτήσεις |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Αναζήτηση συνάρτησης:"If then do στο κελί τάδε αυτό και στο κελί τάδε το άλλο..." | vagpte | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 08-05-13 12:23 |
[Γενικά] αυτόματη προσαρμογή αριθμου σε κελί | misirlis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 24-03-11 06:04 |
[Excel07] Εισαγωγή κελιού σε άλλο κελί με διπλό κλικ του ποντικιού | ΠΑΥΛΟΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 22-09-10 11:05 |
[Γενικά] Κελί που να ενημερώνεται από την εισαγωγή δεδομένων σε ένα άλλο κελί? | dancer_69 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 19-03-10 13:04 |
Εισαγωγή formula σε κελί μέσω VBA... | ChryssaV | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 09-10-09 11:05 |
Η ώρα είναι 17:07.