Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Μορφοποίηση] Εισαγωγή αριθμού σε κελί

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-06-11, 03:25
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kapetang Εμφάνιση μηνυμάτων
...
Στο αρχείο που επισυνάπτω (είναι το αρχείο με τις λύσεις που πρότεινε ο Θανάσης) έχω διαμορφώσει τη στήλη K ώστε να έχει αυτές τις ιδιότητες.
Φιλικά/Γιώργος
Εγώ απλά θέλω να πω ένα ευχαριστώ στο Γιώργο έμαθα κάτι που δεν ήξερα για το Excel Εργαλεία/Επιλογές/Επεξεργασία και ορισμό Σταθερών δεκαδικών.
Το μόνο μειονέκτημα σε σχέση με το συγκεκριμένο ερώτημα είναι ότι αφορά ολόκληρο το φύλλο και όχι περιορισμένη περιοχή.
Θα έλεγα λοιπόν ότι ο κανόνας "Πάντα μαθαίνουμε... Κανείς δεν τα γνωρίζει όλα" επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά.
Ευχαριστώ τον Φώτη για το ερώτημα του αλλά και τον Γιώργο για την μετάδοση της γνώσης.

Θανάσης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-06-11, 12:28
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010

Προεπιλογή

Καλημέρα στην παρέα

Η ρύθμιση των «σταθερών δεκαδικών» είναι βολική, αλλά, αν δεν προσέξουμε, μπορεί να οδηγήσει σε λάθη.
Τα βασικά που πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι:
1. Η ρύθμιση αφορά ολόκληρο το βιβλίο εργασίας και αποθηκεύεται μαζί του.
Αυτό σημαίνει ότι, αν πληκτρολογήσουμε έναν ακέραιο σε οποιοδήποτε κελί του βιβλίου, στο κελί θα αποθηκευτεί το πηλίκο του ακέραιου με το 100.
Αντιθέτως, αν πληκτρολογήσουμε ένα δεκαδικό, ο δεκαδικός δε θα αλλάξει και θα αποθηκευτεί όπως τον πληκτρολογήσαμε (δε θα διαιρεθεί με το 100).
2. Αν αφαιρέσουμε τη ρύθμιση των «σταθερών δεκαδικών», ότι έχει αποθηκευτεί στα κελιά δε θα αλλάξει. Απλά από το σημείο αυτό το excel θα συμπεριφέρεται φυσιολογικά (δε θα διαιρεί τους ακέραιους με το 100).
Κατά τη γνώμη μου, για να αποφύγουμε τα λάθη, μετά από την καταχώρηση ενός συνόλου ακεραίων ,που θέλουμε να διαιρούνται αυτόματα με το 100, θα πρέπει να αφαιρείται η ρύθμιση των «σταθερών δεκαδικών» για να επανέρχεται το excel στη συμπεριφορά με την οποία είμαστε εξοικειωμένοι.
Φυσικά, αν θέλουμε να καταχωρήσουμε νέα ομάδα ακεραίων, δεν μας εμποδίζει τίποτα να επαναφέρουμε τη ρύθμιση.

Φιλικά/Γιώργος
ΥΓ Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-06-11, 13:25
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Καλησπέρα στην παρέα!
Γιώργο μου, νομίζω ότι με τον κώδικα του προηγούμενου μηνύματος μου ελέγχεται πλήρως η κατάσταση.
Δεν επηρεάζει καμία ρύθμιση της εφαρμογής αφού με το κλείσιμο της επαναφέρει τις προηγούμενες ρυθμίσεις που ίσως έχει κάνει ο χρήστης.

Επίσης με το συμβάν Worksheet_SelectionChange() μπορούμε να καθορίσουμε την/τις περιοχές
όπου θα επιτρέπεται η αυτόματη Εισαγωγή Υποδιαστολής.

Για παράδειγμα:
Κώδικας:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
'    If Target.Count > 1 Then Exit Sub
'    If Target.Row > 20 Or Target.Row < 5 Then Exit Sub
    Select Case Target.Column
    Case 1, 2, 3, 4
        Application.FixedDecimal = True
    Case Else
        Application.FixedDecimal = False
    End Select
End Sub
Φιλικά

Τάσος
Παλιά 26-06-11, 18:16
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010

Προεπιλογή

Καλησπέρα στην παρέα

Τάσο μου, συμφωνώ ότι με τον κώδικα έχουμε καλύτερο έλεγχο στη ρύθμιση «Αυτόματη Εισαγωγή Υποδιαστολής» (σταθερών δεκαδικών), οπότε περιορίζουμε και τον κίνδυνο λαθών.
Στο προηγούμενο μήνυμά μου έγραφα ότι «Η ρύθμιση αφορά ολόκληρο το βιβλίο εργασίας». Το σωστότερο είναι ότι η ρύθμιση είναι επιπέδου εφαρμογής και συνεπώς, όταν γίνεται χειροκίνητα, υπάρχει περίπτωση (όταν κλείσουμε το excel) να είναι ενεργοποιημένη οπότε, αν μετά ανοίξουμε ένα βιβλίο εργασίας ή δημιουργήσουμε νέο, μπορεί να μη προσέξουμε ότι οι ακέραιοι που πληκτρολογούμε διαιρούνται με το 100.
Στο αρχείο που επισυνάπτω προσπάθησα να δοκιμάσω τον κώδικα του Θανάση και του Τάσου.
Το αποτέλεσμα παρουσιάζει ενδιαφέρον και ομολογώ ότι δεν το περίμενα.

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls FixedDecimal.xls (52,5 KB, 14 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 26-06-11 στις 22:11. Αιτία: Αλλαγή συνημμένου
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Ετικέτες
vba, μορφοποίηση, συναρτήσεις

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Συναρτήσεις] Αναζήτηση συνάρτησης:"If then do στο κελί τάδε αυτό και στο κελί τάδε το άλλο..." vagpte Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 08-05-13 12:23
[Γενικά] αυτόματη προσαρμογή αριθμου σε κελί misirlis Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 24-03-11 06:04
[Excel07] Εισαγωγή κελιού σε άλλο κελί με διπλό κλικ του ποντικιού ΠΑΥΛΟΣ Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 22-09-10 11:05
[Γενικά] Κελί που να ενημερώνεται από την εισαγωγή δεδομένων σε ένα άλλο κελί? dancer_69 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 19-03-10 13:04
Εισαγωγή formula σε κελί μέσω VBA... ChryssaV Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 09-10-09 11:05

Η ώρα είναι 17:07.