| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σας Θα μπορούσε κάποιος να μου πει στο excel όταν το ανοίγω να μου εμφανίζεται πάντα μια συγκεκριμένη σελίδα που θέλω? Τώρα μου εμφανίζεται το φύλλο εργασίας που έκλεισα τελευταία. Που πρέπει να το δηλώσω? Ευχαριστώ για το χρόνο σας Με εκτίμηση Γιώργος |
|
| ||||
| ||||
|
Γιώργο καλησπέρα! Σαν συνέχεια κάποιας προηγούμενης μας συζήτησης θέλω να επαναλάβω ότι αφού είσαι δυναμικός χρήστης στο Microsoft Office, φρόντισε να κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο "Κέντρο Αξιοπιστίας" του εκάστοτε προγράμματος έτσι ώστε οι παραδειγματικοί κώδικες που προτείνονται μέσα απ αυτό το φόρουμ να μπορούν να εκτελούνται χωρίς περιορισμούς και φραγές. Και λέω παραδειγματικοί επειδή έχουν γενικότερο χαρακτήρα μιας και γιατί συντάσσονται από φίλους που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να γνωρίζουν την ακριβή δόμηση των αρχείων σου. Στην Ερώτηση σου λοιπόν, Η Excel (αλλά και άλλα προγράμματα του Microsoft Office) έχουν προικιστεί με Συμβάντα (Events). Ένα συμβάν είναι μια συγκεκριμένη ενέργεια που λαμβάνει χώρα σε ή με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Η Excel μπορεί να αποκριθεί σε ποικιλία συμβάντων: κλικ του ποντικιού, αλλαγές των δεδομένων, ανοίγματα και Βιβλίων Εργασίας και πολλά άλλα. Τα συμβάντα είναι συνήθως το αποτέλεσμα ενεργειών του χρήστη. Χρησιμοποιώντας μια διαδικασία συμβάντος, μπορούμε να προσθέσουμε τη δική μας προσαρμοσμένη απόκριση σε ένα συμβάν που λαμβάνει χώρα σε κάποιο αντικείμενο της Excel ή σε ένα στοιχείο ελέγχου. Έτσι, μπορούμε στο συμβάν Workbook_Open() που ενεργοποιείται όταν ανοίγει το βιβλίο, να προσθέσουμε κώδικα που να μας ενεργοποιεί το επιθυμητό φύλλο. Επιλογή 1 ThisWorkbook.Sheets("ΌνομαΦύλλου").Activate Ενεργοποιεί το φύλλο σύμφωνα με το όνομα που φαίνεται στην καρτέλα. Δεν είναι αξιόπιστη λύση αφού αν αλλάξει το όνομα του φύλλου ο κώδικας θα προκαλέσει σφάλμα Επιλογή 2 ThisWorkbook.Sheets(2).Activate Ενεργοποιεί το ορατό φύλλο του βιβλίου που είναι δεύτερο (2) στην καρτέλα. Δεν είναι 100% αξιόπιστη λύση αφού αν αλλάξει η σειρά του φύλλου ο κώδικας θα προκαλέσει σφάλμα Επιλογή 3 Sheet1.Activate Ενεργοποιεί το φύλλο του βιβλίου που το κωδικό του όνομα είναι "Sheet1" (βλ. εικόνα). Το φύλλο πρέπει να είνα ορατό. 100% αξιόπιστη λύση αφού τo όνομα αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο από τον προγραμματιστή του Έργου VBA. Η πρόταση μου: Κώδικας: Option Explicit
Private Sub Workbook_Open()
Sheet1.Activate
End Sub
Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Τάσο καλησπέρα Δεν έχω καταλάβει τι πρέπει να κάνω με το κέντρο αξιοπιστίας και με τους παραδειγματικούς κώδικες. Αν μπορείς να μου το εξηγήσεις ξανά ώστε να κάνω τις ρυθμίσεις που πρέπει. Όσο αφορά για την 3η επιλογή κάνω δεξί κλίκ στο φύλλο εργασίας που θέλω, μετά προβολή κώδικα και βάζω τον κώδικα που μου έδωσες αλλάζοντας το sheet1 me το όνομα του φύλλου που θέλω. Όταν πατάω save μου βγάζει μήνυμα οτι οι δυνατότητες δεν μπορούν να αποθηκευτούν σε φύλλα εργασίας χωρίς δυνατότητα μακροεντολών. Κάτι κάνω λάθος Οι γνώσεις μου είναι λίγες στο excel ελπίζω να μην σε κουράζω. Ευχαριστώ πολύ Καλό βράδυ Φιλικά Γιώργος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Excel07] Ονομασία καρτέλας σε φύλλο Excel απευθείας από επιλεγμένο κελί...; | Iceland | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 05-07-17 16:21 |
| [Συναρτήσεις] Μεταφορά δεδομένων από φύλλο excel | stavraetos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 14-12-16 11:24 |
| [Γενικά] Αντιγραφή από ένα φύλλο Excel σε άλλο | kallias79 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 28-01-14 11:46 |
| [Γενικά] Δημιουργία καθορισμένης περιοχής σε φύλλο excel | othondr | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 24-12-09 09:06 |
Η ώρα είναι 18:30.

Υβριδικός τρόπος