Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Γεια σας! Είμαι σχετικά καινούργιος στο χώρο των βάσεων δεδομένων και την access. Γενικά τον τελευταιο καιρο διαβάζω γιατί το αντικείμενο με βοηθάει πολύ στη δουλειά μου αλλα και γιατι το βρισκω πολυ ενδιαφέρον. Γενικώς υπάρχουν πολλά πράγματα που δε γνωρίζω αλλά και δε μπορω να βρω απαντησεις σε βιβλια (μαλλον δε διαβαζω οσο πρεπει). Οι τελευταιες 3 αποριες μου ειναι οι εξής: α) Βλέπω σε πολλά παραδείγματα βάσεων δεδομένων ένα κλειδι να αποτελειται από περισσότερα του ενός πεδία. Αυτο το έχω δει όμως περισσότερο σε παραδειγματα απο θεωρία και όχι σε συγκεκριμένες εφαρμογες που μελετω και οι οποίες έχουν 1 κλειδι να αποτελειται μονο απο 1 πεδίο. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γενικα στην πραξη συνηθιζεται 1 κλειδι να αποτελειται απο περισσότερα του 1 πεδία β)Πάλι από θεωρία, κατα το σχεδιασμό χρησιμοποιούνται τα διαγραμματα Οντοτήτων – Συσχετίσεων (E-R Diagrams). Γενικώς δεν έχω δόσει πολύ σημασία σε αυτά. Στις λίγες εφαρμογούλες που έχω σχεδιάσει δεν ασχολήθηκα ποτε με αυτά. Στην πράξη χρησιμοποιούνται; γ)Και μια τριτη ερώτηση αν μου επιτρέπετε. Οι σχέσεις 1-1 κατα πόσο χρησιμοποιούνται; Κάπου έχω ακούσει (αυτες οι φημες θα με φανε) ότι όταν υπάρχει τετοια σχέση ... κάτι δεν παει καλα με το γενικοτερο σχεδιασμο. Εσείς τι λέτε;. Ευχαριστώ προκαταβολικα για το χρόνο σας και εύχομαι μετα απο λίγο καιρο να ειμαι ικανός να δίνω και εγώ απαντησεις σε συμφορουμίτες :) |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Ενα πρόβλημα που αφορά τη θεωρία δικτύων | ManiaM | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 26-02-13 10:28 |
[Συναρτήσεις] Λίγη ακόμη βοήθεια | anestaki | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 25-09-12 09:39 |
Η ώρα είναι 22:41.