Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλους όσους έχουν μείνει πίσω και παιδεύονται (ευχάριστα) με την access. Στο παράδειγμα που επισυνάπτω έχω ένα πίνακα με e-mail που συνδέονται με πρόσωπα καθώς ένα πρόσωπο μπορεί να έχει πολλούς λογαριασμούς e-mail. Θέλω ένας από αυτούς όμως (για κάθε πρόσωπο) να ορίζεται ως κύριος (με πεδίο yes/no). Μέχρι εδώ όλα καλά. Θέλω όμως ο κύριος να είναι και μοναδικός για κάθε πρόσωπο οπότε ανακύπτει το θέμα πως να συμπεριφερθεί το yes/no σαν option group. Έχεις κανείς καμιά ιδέα; Μπορεί να λυθεί χωρίς να γραφεί κώδικας; |
| ||||
| ||||
![]()
Γιώργο καλημέρα! Στο ζητούμενο σου που πίστεψε με είναι και επιθυμία πολλών προγραμματιστών, δυστυχώς δεν προσφέρεται κάποια έτοιμη λύση όπως έχουν διαπιστώσει οι περισσότεροι από μας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε προγραμματιστικά, είναι να "ξετσεκάρουμε" στον πίνακα με εντολή SQL τις εγγραφές True-False που ανήκουν στην τρέχουσα εγγραφή της κυρίως φόρμας και κατόπιν να τσεκάρουμε το τρέχον κουμπιού επιλογής της δευτερεύουσας φόρμας. Αυτό επιτυγχάνεται είτε με VBA είτε με μακροεντολές της Access. Μπορείς να δεις πως ακριβώς γίνεται στα παρακάτω συνημμένα. Φιλικά/Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 20-08-10 στις 15:29. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα στην παρέα Όταν είδα το μήνυμα του Γιώργου, σκέφτηκα ότι ο περιορισμός, αναφορικά με τη μοναδικότητα του κύριου email, για κάθε πρόσωπο, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και στις προσθήκες και τις διαγραφές εγγραφών. Ο ίδιος βέβαια δε ζητάει κάτι τέτοιο, αλλά πως θα καταχωρεί, θα τροποποιεί και θα διαγράφει τα email; Δουλεύοντας πάνω σ’ αυτό έφθασα σε μια λύση, που δεν μου άρεσε, γιατί είχε αρκετές κουραστικές ερωτήσεις προς το χρήστη. Βλέποντας στο φόρουμ την απλή λύση του Τάσου και με βάση αυτήν δημιούργησα την εφαρμογή που επισυνάπτω, με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: 1. Όταν αποθηκεύεται (προσθήκη ή ενημέρωση) ένα κύριο email όλα τα υπόλοιπα γίνονται δευτερεύοντα. 2. Με τις διαγραφές, τις τροποποιήσεις , τις προσθήκες, αλλά και τις επεμβάσεις απευθείας στον πίνακα, μπορεί: 2α. Να μη υπάρχει κύριο email. Τότε ο κωδικός του προσώπου γίνεται κόκκινος. 2.β. Να υπάρχουν περισσότερα από ένα κύρια email. Τότε ο κωδικός του προσώπου γίνεται κίτρινος. Χρειάζεται περισσότερη δοκιμή γιατί πιθανόν σε κάποιες οριακές περιπτώσεις (πχ τιμές null) να δημιουργούνται προβλήματα. Φιλικά/Γιώργος |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα σε όλους! Γιώργο μου δες τη δική μου προσέγγιση στο συνημμένο. Κάθε εγγραφή από τα αρχεία που περιέχει το συνημμένο Zip αποτελεί μια διαφορετική περίπτωση που όπως πολύ σωστά επισήμανες, μπορεί να τύχει στον καθένα μας. ![]() Τα λέμε λοιπόν... Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 20-08-10 στις 15:31. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα! Η θέληση σας για βοήθεια με τέτοιο βαθμό ποιότητας εξακολουθεί να με εκπλήσσει πολύ ευχάριστα. Θα ανταποδόσω σχετικά σύντομα με μία εφαρμογή που ελπίζω να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα και που έχει χαρακτηριστικά CRM και στην οποία έχω ενσωματώσει και λύσεις που έχω βρει στο φόρουμ αυτό. Είμαι πολύ καλός στο να σχεδιάζω πράγματα αλλά υπολείπομαι πολύ σε sql & vba σε σχέση με εσάς. Επειδή στον πίνακα με emails θέλω και ακόμα ένα πεδίο αναφοράς EmCompRefID που συνδέει τα e-mail και με ένα πίνακα Companies (με κλειδί CompID και CompEmail) πως διαμορφώνεται η πρόταση SQL (ή θα πρέπει να φτιάξω ξεχωριστή υποφόρμα για τη φόρμα Companies); |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα στην παρέα Τάσο το είδα. Σε παραδέχομαι. ![]() Οι πληροφορίες στο πλαίσιο κειμένου είναι σαφέστερες και πληρέστερες από τα χρώματα. Και όλα αυτά με έξυπνα πλαίσια κειμένου και μακροεντολές. Στην αρχή με μπέρδεψε η ταξινόμηση. Νόμισα ότι, ορίζοντας ένα άλλο email ως κύριο, δε γίνονταν η αλλαγή. Γιώργο θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις: 1. Την ίδια υποφόρμα, με κάποιες αλλαγές στον κώδικα και την προέλευση δεδομένων. 2. Να δημιουργήσεις ( πχ με αντιγραφή της υπάρχουσας) μια άλλη και να τη χρησιμοποιήσεις για τις κομπανίες. Χρειάζονται ρυθμίσεις για να αποκτήσει την απαιτούμενη λειτουργικότητα. 3. Αν οι πίνακες Persons και Companies είναι παρόμοιοι, να χρησιμοποιήσεις έναν, αφού προσθέσεις ένα πεδίο για να γίνεται η διάκριση (πρόσωπο ναι/όχι). Στην περίπτωση αυτή θα έχουμε μία κύρια και μία υποφόρμα. Τώρα για τη σύνδεση της υποφόρμας με την κύρια: 1. Άνοιξε τη φόρμα Persons στη σχεδίαση και το φύλλο ιδιοτήτων. 2. Κάνε κλικ στο περίγραμμα της υποφόρμας για να επιλεγεί (ο τίτλος του φύλλου ιδιοτήτων αλλάζει σε Δευτερεύουσα φόρμα ...) 3. Καρτέλα Δεδομένα > Σύνδεση δευτερευόντων πεδίων > κλικ στο κουμπί με τις τελείες. Εμφανίζεται το πλαίσιο σύνδεσης όπου μπορείς να κάνεις τις επιλογές σου. Θα κοιτάξω μήπως μπορέσω να υλοποιήσω την επιλογή 1. Φυσικά υπάρχουν και οι ευπρόσδεκτες λύσεις του Τάσου. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]() ΓΙΩΡΓΟ έχω κάνει ήδη την πρώτη προσέγγιση. Μην ασχοληθείς άλλο. Σε ευχαριστώ. |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Γιώργο επανέρχομαι γιατί μου διέφυγε η λύση να σπάσεις τον πίνακα των emails σε δύο έναν για τα πρόσωπα και έναν για τις κομπανίες. Τη λύση αυτή τη θεωρώ καλύτερη, επειδή στις σχέσεις των πινάκων επιτρέπει να εφαρμοστεί αναφορική ακεραιότητα και να εξασφαλιστεί ότι δε θα βρεθείς με emails που δε θα ξέρεις τίνος είναι. Φιλικά/Γιώργος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] επεκταση συναρτησεις σε αλλα κελια | achkap | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 23-05-14 16:11 |
[Συναρτήσεις] Διάσπαση κειμένου σε αλλα κελιά | Ρούλα | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 07-04-13 18:52 |
[Συναρτήσεις] Διάσπαση περιεχομένου κελιού σε άλλα. | ΤΖΙΜΗΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 27-06-11 15:56 |
[Γενικά] Δυναμική αλλά όχι υποχρεωτική επικύρωση. | gr8styl | Excel - Tips & Tricks | 0 | 11-12-10 00:56 |
[ Εκθέσεις ] Άλλα έχω στην προεπισκόπιση και άλλα στην εκτύπωση!!! | prokopino | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 19-07-10 00:29 |
Η ώρα είναι 16:53.