Ανανέωση ιστοσελίδας

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-08-10, 07:09
Όνομα: ΑΝΘΗ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Question Κατασκευή Κώδικα??

Μια μεγάλη καλημέρα σε ολόκληρη την παρέα!

Θέλω τη βοήθεια σας για να κατασκευάσω την ακόλουθη ροή δεδομένων:
Έχω κατασκευάσει Πίνακες, Φόρμες, Υποφόρμες, Ερωτήσεις και Εκθέσεις για τις 4 μεταβλητές της βάσης μου: ΜΑΖΕΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΣΧΕΣΗ & ΔΕΙΚΤΕΣ.
Η κάθε μια από αυτές έχει διάφορα πεδία όπου ένα εξ αυτών είναι κοινό (το πεδίο 'ΕΤΟΣ').
Θέλω, σε πρώτο επίπεδο επιλογής, να ανοίγω μια φόρμα όπου θα έχει τις τέσσερις μεταβλητές με κουμπί επιλογής και να μπορώ να ανακτώ στοιχεία από μια έως και τέσσερις μεταβλητές. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής να πατώ κουμπί όπου να ενεργοποιείται (εκτέλεση εντολής).
Το επόμενο επίπεδο που θέλω να εμφανίζεται είναι μια νέα φόρμα ή οποία θα έχει τις ακόλουθες τρεις επιλογές: ΘΕΣΗ Α, ΘΕΣΗ Β & ΣΥΝΟΛΙΚΑ επίσης με κουμπιά επιλογής. Εδώ θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής από ένα έως τρία και μόλις ολοκληρωθεί να πατώ πάλι κουμπί εκτέλεσης.

Επειδή ούτε προγραμματισμό ξέρω, ούτε και κώδικα έχω παιδευτεί αρκετά και δεν κατάφερα πολλά πράγματα. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν κάποιος μου παρουσίαζε μέσω παραδείγματος ή εντολών τη διαδικασία που επιθυμώ.
Αν χρειαστείτε περισσότερες πληροφορίες τα ξαναλέμε.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Φιλικά,
Ανθή.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-08-10, 07:29
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλημέρα κοινότητα...
Ανθή, αφαίρεσε από την βάση που δημιούργησες πιθανώς ευαίσθητα δεδομένα, κάνε συμπίεση (zip) και στη συνέχεια ανέβασε τη βάση στο Forum. Είναι ο μόνος τρόπος για να βοηθηθείς.
Με εκτίμηση / Νίκος Δ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-08-10, 09:29
Super Moderator
Όνομα: Αγγελος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007

Προεπιλογή

Καλημέρα κι απο εμένα...

θα συμφωνήσω με τον Νίκο.. Στείλε ένα δείγμα της βάσης σου για να δούμε τι θέλεις να κάνεις...

Πάντως εγώ δεν κατάλαβα καν τι σκοπό έχει η βάση που αναφέρεις...

Φιλικά, Άγγελος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-08-10, 10:37

Συνημμένα στέλνω ένα δείγμα της Βάσης και ουσιαστικά στόχος μου είναι να ανακτώ πληροφορίες μεταβαίνοντας από το Γενικό Μέρος στο Ειδικό. Γι' αυτό και θέλω να ακολουθήσω αυτή τη ροή κάνοντας χρήση των κουμπιών επιλογής.
Έχω αρκετά επίπεδα πληροφοριών αλλά εγώ σας παραθέτω τα δυο πρώτα. Εάν μου στείλετε ένα δείγμα πιστεύω να καταφέρω να προχωρήσω παραπάνω μόνη μου.
Για παράδειγμα, αν από το Α' ΕΠΙΠΕΔΟ επιλέξω ΜΑΖΕΣ & ΣΧΕΣΗ και από το Β' ΕΠΙΠΕΔΟ επιλέξω ΘΕΣΗ Α & ΘΕΣΗ Β θέλω το τελικό αποτέλεσμα να είναι μια φόρμα ή έκθεση η οποία θα περιέχει τα ακόλουθα πεδία-δεδομένα (με τις περιεχόμενες πληροφορίες):
Τα πεδία των πινάκων: 'mak-MAZ', 'mak-ΣΧ ΕΚ', 'meg-ΜΑΖ' και 'meg-ΣΧ Ε'.
Θέλω να πιστεύω πως έγινα κατανοητή.

Thanks a lot!

Φιλικά,
Ανθή.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb Anthi.mdb (1,71 MB, 28 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-08-10, 14:54
Συντονιστής

Προεπιλογή

Αγαπητή Ανθή...
Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν κενά μεταξύ των γραμμάτων όταν ορίζεις κάποιο αντικείμενο της Access (πεδίο, πίνακας, ερώτημα, φόρμα, έκθεση ...). Κάνε λοιπόν αυτή τη διόρθωση τώρα που εφαρμογή σου δεν περιέχει -σχεδόν - κώδικα VBA !
Εξήγησε τι θέλεις να κάνεις με την εφαρμογή σου, διότι αν δεν ξεκινήσεις σωστά με κατάλληλους πίνακες και έξυπνες σχέσεις, μάλλον η εφαρμογή σου θα κορεστεί γρήγορα και επιπλέον ούτε εσύ μετά από λίγο καιρό θα είσαι σε θέση να κάνεις διορθώσεις και αλλαγές.
Ο Άγγελος είναι expert στην σχεδίαση εφαρμογών -λένε όσοι τον ξέρουν ! ... και όχι μόνο ο Άγγελος...
Διαβάζοντας τους πίνακές σου, αυτά έχω να σε προτείνω. Η σκέψη ότι η δουλειά που έκανες "θα πάει χαμένη" δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στο να φτιάξεις μια εφαρμογή με τη βοήθεια ατόμων που ξέρουν πολύ περισσότερα από σένα.
Επί του ερωτήματός σου τώρα:
  • Γιατί δεν εμφανίζεις τα κουμπάκια επιλογής Επιπέδου Α & Β στην ίδια φόρμα ;
  • Στο Α επίπεδο έχεις τέσσερα κουμπάκια και στο Β επίπεδο άλλα τρία. Απαιτείς οποιαδήποτε συνδυασμό επιλογών στα κουμπάκια ;
  • Κάθε κουμπάκι και στο επίπεδο Α και στο Β σχετίζεται με ένα πεδίο ; (Να καταλάβω : π.χ. Αν επιλέξω τα 1,4 από Α επίπεδο και το 3 από Β επίπεδο τι θέλεις να εμφανίσει ;)
Θέλω να βοηθηθείς / Νίκος Δ.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 05-08-10 στις 15:21.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-08-10, 17:49
Συντονιστής

Προεπιλογή Συμπληρωματικό μήνυμα

Καλησπέρα φίλοι μου ...
Επειδή θα απουσιάσω και δεν θα μπορώ να κάνω χρήση internet, ανεβάζω μια μικρή διαχείριση, που δείχνει πώς αντλείς δεδομένα με επιλογή από ένα ή δυο πίνακες. Δεν είμαι βέβαιος ότι η λύση είναι η καλύτερη, αλλά δεν παύει να είναι μια λύση! (Εκεί στα if ...then...end if δεν με αρέσει ! ...)
Να έχουμε όλοι μας ένα καλό βράδυ / Νίκος Δ.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip Dok.zip (20,0 KB, 24 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-08-10, 20:25
Το avatar του χρήστη editolis
Super Moderator
Όνομα: Τολης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013

Περιοχή: ATHENS-GREECE
Προεπιλογή

Παιδια θα ηθελα να σας υπενθυμισω οτι το φορουμ εχει τον ρολο της λυσης των προβληματων κατα περιπτωση. Και οχι στην κατασκευη ολοκληρων εφραμογων.

Εαν θελουμε πραγματικα να βοηθησουμε το φορουμ θα μπορουσαμε να απευθυνθουμε στο ειδικο κομματι του φορουμ για τις εφαρμογες: ms-office Development Team - Επικοινωνία

Παρα ταυτα εριξα μια ματια στην ΒΔ και δεν θα ασχοληθω καθολου διοτι ειναι σε κακη κατασταση ομαλοποιησης.

Βοηθηστε την Ανθη αλλα κατα περιπτωση ωστε να εξηπηρετηθουν και αλλοι.

Φιλικα και καλη συνεχεια...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-08-10, 07:26

Προεπιλογή

Καλημέρα παιδιά!

Νίκο ευχαριστώ πάρα-πάρα πολύ! Ακριβώς αυτό ήθελα, ''if...then...''.
Τελικά κατάφερες να χρησιμοποιήσεις τα δεδομένα μου, ε? Να 'ξερες πόσο βοήθησες με αυτό το δειγματάκι που έστειλες!!!! THANKS! Ενδεχομένως να κάνω χρήση μιας φόρμας και να βάλω πάνω όλα τα επίπεδα πληροφοριών.

Όσο αναφορά τον τρόπο λειτουργίας του forum, δεν ξέρω τί πραγματικά έκανα λάθος και έλαβα αυτή την απάντηση από τον Τόλη. Απορώ ειλικρινά!!!
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την έκφραση 'κακά κατάσταση ομαλοποίησης'.
Έχω πει επανηλλημένως ότι η βάση που έκανα έχει στόχο τη διαχείριση διαχρονικών δεδομένων και μόνο. Ο χρήστης θέλει να αντλεί πληροφορίες συνδυάζοντας κάποιες μεταβλητές. Μόνο αυτό. Τώρα με τις λίγες γνώσεις που έχω προσπαθώ να απλοποιήσω κάποια πράγματα.
Συγνώμη αν δημιούργησα κάποια σύγχυση αλλά το μόνο που θέλω είναι μια μικρή βοήθεια και όχι κατασκευή της εφαρμογής μου.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση,

Φιλικά,
Ανθή.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-08-10, 11:28
Το avatar του χρήστη editolis
Super Moderator
Όνομα: Τολης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013

Περιοχή: ATHENS-GREECE
Προεπιλογή

Ανθη εδω θα βρεις καποια στοιχεια για την ομαλοποιηση της ΒΔ.

Εαν δεν ακολουθησεις απο την αρχη την σωστη ονοματολογια των πινακων
των ερωτηματων των φορμων κλπ η ΒΔ οσο καλη και να ειναι θα εχει
μεγαλα και σοβαρα προβληματα στο μελλον.

Description of database normalization basics in Access 2000
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-08-10, 11:52

Προεπιλογή

Ευχαριστώ πολύ Τόλη, τώρα κατάλαβα τι εννοείς με τον όρο "ομαλοποίηση".
Αφορά τις σχέσεις και γενικότερα τη δομή της βάσης, ε?
Με αγχώνει αρκετά η ιδέα να κάτσω και να αλλάξω πίνακες και φόρμες.
Στην περίπτωσή μου όμως όπου χρησιμοποιώ τη συγκεκριμένη βάση μόνο για να αντλώ πληροφορίες έχει νόημα κάτι τέτοιο? Έχω καταφέρει μέσω φορμών, υποφορμών και ερωτημάτων να παρουσιάζω τα στοιχεία της.
Και πάλι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Με εκτίμηση,
Ανθή.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Κατασκευή Προσαρμοσμένης Κορδέλα για Access 2010 Μάθημα 3ο (Ribbon Tutorial 3ο ) Rogerk Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 19-11-14 13:08
Κατασκευή Προσαρμοσμένης Κορδέλα για Access 2010 Μάθημα 2 (Ribbon Tutorial 2 ) Rogerk Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 13-11-14 17:14
Κατασκευή Προσαρμοσμένης Κορδέλα για Access 2010 Μάθημα 1ο (Ribbon Tutorial) Rogerk Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 10-11-14 21:29
[ Φόρμες ] SQL σε κωδικα asterix Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 23-04-14 08:15
Εύκολη κατασκευή εκθέσεων (reports) dimitrios67 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 06-11-11 17:17

Η ώρα είναι 07:52.