| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους και τις φίλες του φόρουμ. Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν υπάρχει η αντίστοιχη συνάρτηση του Excel MAX(H13:M13) στην Access ή αν θα μπορούσε να δημιουργηθεί. Σε μια εγγραφή ενός πίνακα έχω 6 πεδία στα οποία καταχωρώ κάποιες τιμές και αυτό που θέλω είναι σε ένα 7ο πεδίο να περνά η μεγαλύτερη τιμή από τα 6 αυτά πεδία. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας ... Φιλικά Δημήτρης. |
|
| |||
| |||
|
Δημήτρη, Συνήθως (εκτός κι αν είναι ιδιαίτερες οι ανάγκες του συγκεκριμένου project) καλό είναι το 7ο αυτό πεδίο να μην αποθηκεύεται αλλά να υπολογίζεται σε κάποιο ερώτημα. Δες το παράδειγμα που ανεβάζω, το οποίο χρησιμοποιεί μια συνάρτηση από το Module1 (με το όνομα Maximum -έβαλα και Minimum για όποιον ενδιαφέρεται-) μέσα στο ερώτημα qryMaxMin. Ενδεχομένως να υπάρχει και κάποιος πιο απλός/σωστός τρόπος για να λύσεις το πρόβλημά σου, αλλά έχω κολλήσει και δε μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Μάριε βρίσκω πολύ καλή τη λύσου σου γιατί είναι απλή και δουλεύει με οποιδήποτε πλήθος πεδίων. Βλέποντας τον κώδικα σχημάτισα την εντύπωση ότι η δομή if , χωρίς να είναι λάθος, μάλλον δεν είναι αναγκαία, αφού για ένα πεδίο η δομή For Next δεν εκτελείται (i > 0). Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του φόρουμ. Μόλις πριν 1 ώρα επέστρεψα από την παραλία και είδα την απάντησή σου Μάριε. Την προσάρμοσα στη βάση μου και λειτουργεί όπως ήθελα. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και την βοήθειά σου. Τώρα για το 7ο πεδίο που λες, ίσως έχεις δίκιο και να μην χρειάζεται, θα το δώ. Φιλικά Δημήτρης... |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο, έχεις δίκιο, το if δε χρειάζεται. Λίγο το προχωρημένο της ώρας, λίγο οι μπυρίτσες... μου ξέφυγε. Ευχαριστώ για την επισήμανση :) |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 11:44.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο