| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους. Προσπαθώ να στείλω email μέσα από την access αλλά συννέχεια μου βγάζει σφάλμα. Επισυνάπτω το σφάλμα που μου βγάζει μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε. Εχω βρεί παραδείγματα βάσεων στο φόρουμ για την αποστολή email αλλά δεν λειτουργούν στον υπολογιστή μου. Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα. Αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος θα ημουν ευγνώμων. Ευχαριστώ πολύ. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα σε όλους! Δημήτρη παραθέτω έναν βασικό κώδικα που στέλνει email μέσω του Microsoft Outlook: Κώδικας: Sub SendEmailViaOutlook()
Dim OutlookApp As Object
Dim OutlookMail As Object
Dim emailBody As String
' Δημιουργία Outlook αντικειμένου
On Error Resume Next
Set OutlookApp = GetObject(class:="Outlook.Application")
If OutlookApp Is Nothing Then
Set OutlookApp = CreateObject(class:="Outlook.Application")
End If
On Error GoTo 0
' Αν δεν μπορεί να ξεκινήσει το Outlook
If OutlookApp Is Nothing Then
MsgBox "Δεν μπόρεσε να ξεκινήσει το Outlook.", vbCritical
Exit Sub
End If
' Δημιουργία νέου μηνύματος
Set OutlookMail = OutlookApp.CreateItem(0)
' Περιεχόμενο μηνύματος
emailBody = "Αγαπητέ παραλήπτη," & vbNewLine & vbNewLine & _
"Αυτό είναι ένα δοκιμαστικό email μέσω VBA." & vbNewLine & vbNewLine & _
"Με εκτίμηση," & vbNewLine & "Τάσος"
With OutlookMail
.To = "paralipths@example.com"
.CC = ""
.BCC = ""
.Subject = "Δοκιμαστικό Email από VBA"
.Body = emailBody
'.Attachments.Add "C:\Path\To\File.xlsx" ' Προαιρετικά: συνημμένο αρχείο
.Display ' Χρήση .Send για απευθείας αποστολή χωρίς προεπισκόπηση
End With
' Εκκαθάριση αντικειμένων
Set OutlookMail = Nothing
Set OutlookApp = Nothing
End Sub
Αν θέλεις να προσθέσουμε HTML περιεχόμενο, να επιλέγουμε πολλούς παραλήπτες, ή να επισυνάψουμε πολλά αρχεία, μπορώ να σου το επεκτείνω. Με εκτίμηση Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους Τάσο ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Δοκίμασα τον κώδικα που έστειλες, δεν βάζει πλέον το μήνυμα σφάλματος που έβγαζε πριν, μου ανοίγει κανονικά το Outlook με συμπληρωμένα τα στοιχεία αλλά δεν μου έχει το κουμπί για να στείλω το μήνυμα. Από ότι καταλαβαίνω, επειδή διέγραψα τον λογαριασμό μου Outlook πάνω στις δοκιμές που έκανα, και δεν υπάρχει πλέον λογαρισμός στο Outlook γι΄ αυτό δεν με αφήνει να στείλω μήνυμα. Προσπάθησα να δημιουργήσω πάλι λογαρισμό μέσα από το Outlook αλλά δεν τα καταφέρνω. Κάπου εκεί με τους διακομιστές εισεργόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφία κάτι δεν κάνω καλά . Ανεβάζω εικόνες Θα ξαναπροσπαθήσω Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα σε όλους! Φίλε Δημήτρη, πολύ σωστά το θέτεις — για να μπορείς να αποστέλλεις email μέσω Outlook (2010;;), θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον έναν ρυθμισμένο λογαριασμό email. Αν μπορείς, γράψε μας ποιος είναι ο διακομιστής (email provider) και το τελευταίο συνθετικό της διεύθυνσής σου (π.χ. @otenet.gr), ώστε να σου προτείνουμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις για να λειτουργήσει σωστά ο λογαριασμός σου. Κατά την επικόλληση κειμένου στον VBE που περιέχει ελληνικούς χαρακτήρες, φρόντισε να έχεις γυρίσεις τη γλώσσα εισαγωγής του πληκτρολογίου σου στα ελληνικά για να εμφανίζονται σωστά τα ελληνικά μηνύματα από τη VBA (χωρίς «????»). Με εκτίμηση Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Τάσο Που βρίσκω ποιός είναι ο (email provider) , το τελευταίο συνθετικό της διεύθυνσής μου είναι @outlook.com Να πω επίσης ότι η το web outlook λειτουργεί κανονικά, δεν ξέρω αν βοηθάω καθόλου αυτό Η διεύθυνση email είναι xxxxxxxxxxx@outlook.com που χρησιμοποιώ στο outlook Δεν ξέρω τι άλλο χρειάζεται. Πάντως ευχαριστώ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 21-07-25 στις 00:49. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα σε όλους! Δημήτρη το Outlook 2010 δεν υποστηρίζει εγγενώς το Outlook.com Η Microsoft έχει αλλάξει την τεχνολογία πίσω από το Outlook.com (χρησιμοποιεί Exchange ActiveSync/Outlook.com API), και το Outlook 2010 δεν υποστηρίζει πια το συγχρονισμό. Ο διακομιστής σου είναι η Microsoft (outlook.com). Μπορείς να δοκιμάσεις σύνδεση μέσω POP3/SMTP (μόνο για λήψη/αποστολή μηνυμάτων, όχι ημερολόγιο/επαφές). Προτείνω την χρήση MS Office 365. Θα σε βοηθήσει αρκετά σε πολλά θέματα. Τάσος
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους. Προσπαθώ να κάνω σύνδεση μέσω POP3/SMTP αλλά κάτι δεν κάνω σωστά εκεί με τις ρυθμίσεις για προχωρημένους νομίζω και δεν μπορεί να συνδεθεί με τον διακομηστή Ανεβάζω φωτο μήπως και καταλάβεις κάτι. Εν το μεταξύ το outlook ανοίγει πλέον κανονικά με το κουμπάκι [Αποστολη], απλά δεν στέλνει το μήνυμα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 22-07-25 στις 16:45. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα σε όλους. Δημήτρη δοκίμασε:
Καρτέλα "Για προχωρημένους":
Αν όλα είναι σωστά, το Outlook θα συνδεθεί και θα ολοκληρώσει την προσθήκη του λογαριασμού. Προσοχή: Το Outlook 2010 δεν συγχρονίζει:
Καλή συνέχεια Τάσος
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους Τάσο έβαλα τις ρυθμίσεις που μου έστειλες αλλά δεν γίνεται πάλι τίποτα. Ανεβάζω το μήνυμα που βγάζει μήπως καταλάβεις κάτι. Μήπως να κάνω ένα άλλο λογαρισμό στο outlook ή κάπου αλλού και να προσπαθήσω πάλι. Μήπως βάζω λάθος κωδικό. Με τους ίδιους κωδικούς συνδέομαι στο Outlook στο internet. Δεν μπορώ να καταλάβω. Ευχαριστώ πολύ |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Αποστολή Email μέσω Access - Απενεργοποίηση Προειδοποίησης | ggreg75 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 23-09-18 13:12 |
| pdf και email αποστολή | basman | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 28-01-16 09:38 |
| [Excel07] Αποστολη email με pdf | sotisanis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 11-10-14 20:13 |
| Αποστολή email από Access | dmarop | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 20-05-13 21:28 |
| Αποστολή email από την Access | mgeorge | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 13-08-12 23:25 |
Η ώρα είναι 16:41.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο