Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
καλή σας μέρα. Αναρωτιέμαι η συμπύκνωση επιβαρύνει την ταχύτητα εκτέλεσης μιας βάσης ή την επιταχύνει ; ΠΧ έχω μία βάση 75 ΜΒ τα οπία με τη συμπύκωση γίνονται 6 . Το όφελος είναι μόνο ο χώρος στον δίσκο μόνο ; Εάν είναι ωφέλιμο με το κλείσιμο να γίνεταο συμπύκνωση γιατί δεν το έχει ως προεπιλεγμένο η access ; Την ίδια απορία έχω και για τη συμπύκνωση στα αρχεία outlook ; Τα φώτα σας παρακαλώ. Ευχαριστώ Γιώργος |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα σε όλους! Γιώργο γενικά η συμπύκνωση των βάσεων δεδομένων και των αρχείων Outlook είναι χρήσιμη όχι μόνο για εξοικονόμηση χώρου στον δίσκο αλλά και για τη βελτίωση της απόδοσης. Ωστόσο, δεν γίνεται αυτόματα λόγω των πιθανών επιπτώσεων στην απόδοση και της ανάγκης για έλεγχο της διαδικασίας από τον χρήστη. Η διαδικασία της συμπύκνωσης μπορεί να είναι χρονοβόρα και να απαιτεί αρκετούς πόρους, ειδικά για μεγάλες βάσεις δεδομένων. Αν γινόταν αυτόματα, θα μπορούσε να επηρεάσει την απόδοση του συστήματος κατά τη διάρκεια της χρήσης. Πολλοί χρήστες επιθυμούν να έχουν τον έλεγχο για το πότε θα γίνει η συμπύκνωση, ώστε να προγραμματίζουν τη συντήρηση σε περιόδους που η βάση δεδομένων δεν είναι σε χρήση. Να σημειώσουμε ότι παρόλο που είναι σπάνιο, υπάρχει κίνδυνος απώλειας δεδομένων κατά τη διαδικασία της συμπύκνωσης, ειδικά αν υπάρξει διακοπή της διαδικασίας λόγω προβλημάτων στον υπολογιστή ή στο δίκτυο. Ειδικότερα στην Microsoft Access: Ο όγκος του αρχείου - σε αντίθεση με τον τελικό χρήστη που συνήθως καταχωρεί κείμενα, αριθμούς, ημερομηνίες κλπ. - αυξάνεται υπερβολικά μόνο κατά τη σχεδίαση (φόρμες, VBA κλπ.). Με εκτίμηση Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
Ευχαριστώ πόλύ Τάσο, γηράσκω αεί διδασμόμενος,
|
| ||||
| ||||
![]()
Να είσαι καλά Γιώργο. Κι εγώ όπως και εσύ χαίρομαι κάθε φορά που μαθαίνω κάτι καινούργιο. Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
| |
Η ώρα είναι 08:05.