| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα. Ανεβάζω ένα παράδειγμα μιας βάσης ,έχω φτιάξει μια λειτουργική μονάδα όπου προσπαθώ να σώζω το αποτέλεσμα ενός ερωτήματος (έχει ένα πεδίο μόνο) σε αρχείο τχτ με αλλο ονομα καθε φορά που θα του ορίζω χωρίς να σώζει στην πρώτη γραμμή το όνομα του ερωτήματος και χωρίς να έχει κενή γραμμή στο τέλος. Δεν θέλω όμως να μου εμφανίζεται με αυτή την μορφή όταν το ανοίγω στο σημειωματάριο΄ ----------------------------------------- | Names | ------------------------------------------ | 15.02.2024,elena,nikosia,19,24 | ------------------------------------------ | 15.02.2024,crhis,leykosia,78,32 | ------------------------------------------ | 16.02.2024,Vag,Klim,109,01 | ------------------------------------------ (θέλω δηλαδή να έχω τις στήλες χωρίς την επικεφαλίδα και μόνο το κείμενο χωρίς τις γραμμές αλλά να μου εμφανίζεται έτσι 15.02.2024,elena,nikosia,19,24 15.02.2024,crhis,leykosia,78,32 16.02.2024,Vag,Klim,109,01 Ευχαριστώ πολύ |
|
| |||
| |||
|
Δες αν σου κανει αυτο
|
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Η λύση που μου προτείνατε ενώ κάνει Export το αρχείο και σε txt και σε csv έχει πρόβλημα στο μεν csv όταν θελήσεις να ανοίξεις το αρχείο με τον notepad εμφανίζει στην αρχή και στο τέλος κάθε γραμής την εντολή PRINT "15.02.2024,elena,nikosia,19,24" "15.02.2024,crhis,leykosia,78,32" "16.02.2024,Vag,Klim,109,01" Επίσης στο αρχείο που αποθηκεύεται σε μορφή txt στην πρώτη γραμμή είναι εντάξει στην δεύτερη εμφανίζει και την πρώτη και ην δεύτερη στην τριτη τι; προηγούμενες και αυτή μαζι. 15.02.2024,elena,nikosia,19,24 15.02.2024,elena,nikosia,19,24,15.02.2024,crhis,le ykosia,78,32 15.02.2024,elena,nikosia,19,24,15.02.2024,crhis,le ykosia,78,32,16.02.2024,Vag,Klim,109,01 Εάν έχεις χρόνο θα μπορούσε να διορθωθεί?. |
|
| |||
| |||
|
Public Function ExportQueryToExcelAndText(queryName As String, fileNamePrefix As String, outputPath As String) As Boolean On Error GoTo ErrorHandler ' Export to Excel with field names DoCmd.OutputTo acOutputQuery, queryName, acFormatXLSX, outputPath & fileNamePrefix & "_with_fields.xlsx", False ' Open the exported Excel file Dim excelApp As Object Set excelApp = CreateObject("Excel.Application") excelApp.Visible = False ' Hide Excel application Dim wb As Object Set wb = excelApp.Workbooks.Open(outputPath & fileNamePrefix & "_with_fields.xlsx") ' Delete column headers wb.Sheets(1).Rows(1).Delete ' Save Excel file as CSV without double quotes wb.SaveAs FileName:=outputPath & fileNamePrefix & ".csv", FileFormat:=6, Local:=True ' xlCSV format code ' Close Excel wb.Close False excelApp.Quit ' Release objects Set wb = Nothing Set excelApp = Nothing ' Convert CSV to text file Dim fso As Object Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject") Dim csvFile As Object Dim txtFile As Object ' Open CSV file Set csvFile = fso.OpenTextFile(outputPath & fileNamePrefix & ".csv", 1) ' 1 for reading ' Create text file Set txtFile = fso.CreateTextFile(outputPath & fileNamePrefix & ".txt", True) ' Write data to the text file Do Until csvFile.AtEndOfStream txtFile.WriteLine csvFile.ReadLine Loop ' Close files txtFile.Close csvFile.Close ' Delete CSV file fso.DeleteFile outputPath & fileNamePrefix & ".csv" ' Delete XLSX file fso.DeleteFile outputPath & fileNamePrefix & "_with_fields.xlsx" ExportQueryToExcelAndText = True Exit Function ErrorHandler: ExportQueryToExcelAndText = False MsgBox "Error exporting query: " & Err.Description, vbExclamation End Function Αντικατέστησε αυτό |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα. Ευχαριστώ πάρα πολύ είναι άψογο.
|
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα. Να είσαι καλά.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| σχετικά με την access 2019 | Αγαλόπουλος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 31-08-22 10:41 |
| [ Φόρμες ] προεπιλεγμένη τιμή access 2019 | manolisdd | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 18-02-22 07:48 |
| [VBA] qr code και ανακατεύθυνση στην αποθήκευση | sotisanis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 12-12-13 15:08 |
| [ Εκθέσεις ] Κώδικας για QR CODE GENERATOR | ΤΑΣΟΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 23-11-13 05:58 |
| μακροεντολές ή vba code | lammis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 30-06-10 20:48 |
Η ώρα είναι 20:30.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο