| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα! Το κατέβασα και ανοίγει κανονικά. Δεν δοκιμάζεις ξανά; |
|
| |||
| |||
|
καλησπέρα πως μπορω να έχω σε μια φορμα όλες τις εγγραφές σε μια σελίδα και πατώντας πάνω σε μια εγγραφή να ανοιγει η φόρμα σ' αυτη; πχ σε προβολή φυλλου δεδομένων βλέπω όλες τις επαφες μου, πως μπορώ κλικαροντας σε μια απο αυτες να μπαινω στη φορμα οπου συμπληρώνω τα στοιχεία της |
|
| |||
| |||
|
Απαντώντας γενικά αν στην ιδιότητα <onclick> ή <double-click> του id (του πεδίου κλειδιού) των εγγραφών αντιστοιχήσεις μία μακροεντολή ή κώδικα που να ανοίγει την φόρμα με το id της εγγραφής που κάνεις κλικ τότε έχεις αυτό που θες. Αν δουλεύεις με Access 2007 ή νεώτερη υπάρχει υλοποιημένο στα templates που μπορείς να βρες στο office online.
|
|
| |||
| |||
|
EΧΩ ΑCESS 2003 Στην προβολη φύλλου δεδομένων δεν μπορώ να έχω προσβαση στις ιδιότητες του πεδίου Any help |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους Αν πατήσεις το συνδυασμό πλήκτρων: alt+enter θα εμφανιστεί το φύλλο ιδιοτήτων. Ίσως σε βοηθήσει. Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Mπορει καποιος να μου συντάξει κωδικα για να ανοιγει η φόρμα στο συγκεκεριμένο id. Ευχαριστω
|
|
| |||
| |||
|
σασ στελνω ενα δειγμα και το τι θελω να κανω θελω σε μια φορμα να φαόνονται όλα τα επιθετα και πατώντας πανω στο επιθετο να μου ανοιγει η φόρμα στο αντιστοιχω id |
|
| |||
| |||
|
Σε μία πρόχειρη αλλά λειτουργική υλοποίηση αυτού που θέλεις να κάνεις έφτιαξα μία φόρμα βασισμένη στον Πίνακα 1 με τα πρόσωπα που προβάλλει τις εγγραφές σε μορφή φύλλου δεδομένων (datasheet) με ονομασία frm_ProsopaSeProvoliListas. Μετά έφτιαξα μία μακροεντολή που να ανοίγει την φόρμα Πίνακας 2 με τα στοιχεία του προσώπου με συγκεκριμένο id. Τη μακροεντολή αυτή την αντιστοίχησα στο event double-click του id της φόρμας σε προβολή datasheet και όχι στο επώνυμο γιατί μπορεί πολλά πρόσωπα να έχουν το ίδιο επώνυμο. Έτσι κάνοντας διπλό-κλικ στο id ανοίγει η φόρμα Πίνακας 2. |
|
| ||||
| ||||
|
Ενας απλος κωδικας στο Onclick ενος κουμπιου σου ειναι ο εξης: (Η Access θα σου εμφανισει ενα κουμπι σε καθε εγγραφη σου στην συνεχομενη σου φορμα) Οπου frm1 η φορμα σου που θα ανοιγει. ================================================== ===================== Dim stDocName As String Dim stLinkCriteria As String stDocName = "frm1" stLinkCriteria = "[id]=" & Me![id] DoCmd.OpenForm stDocName, , , stLinkCriteria ================================================== ===================== Μεσα απο αυτη την διαδικασια μπορεις να κανεις το double click στο ονομα, μπορεις να κανεις "κρυφο" το κουμπι κλπ. Καλη συνεχεια....
__________________ http://www.facebook.com/home.php?ref...00000309992857 |
|
| ||||
| ||||
|
Χαιρετώ την παρέα Να και μια άλλη εκδοχή διαχείρισης με combobox! Έχετε την καλημέρα μου/ Νικος Δ. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] πως βρίσκουμε από συγκεκριμένο πίνακα αριθμό ή γράμμα που απουσιάζει | geronik | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 01-12-14 20:36 |
| [ Ασφάλεια] Κλείδωμα μετά από συγκεκριμένο αριθμό χρήσεων | parara | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 31-12-12 13:06 |
| [Γενικά] Εμφάνιση δεδομένων των στηλών που περιέχουν συγκεκριμένο αριθμό στην τελευταία γραμμή | Lefteris | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 20 | 23-10-12 18:44 |
| [ Πίνακες ] Διόρθωση εγγραφών σε συγκεκριμένο πεδίο | marpapa | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 15-05-12 20:58 |
Η ώρα είναι 14:32.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο