| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα σε όλους μετά από πολύ καιρό απουσίας μου Θέλοντας να βοηθήσω τον γιό μου σε μια βάση που ήθελε να δημιουργήσει για την δουλειά του, χρησιμοποίησα μια βάση την οποία είχα στήσει για το γραφείο μου , η οποία όμως δεν χρησιμοποιείται πλέον λόγω συνταξιοδότησης μου (καταλαβαίνετε τώρα ελεύθερος χρόνος απεριόριστος και είπα να ξαναθυμηθώ τη τρέλα μου). Αφού λοιπόν έκανα τις βασικές μετατροπές που ήθελε (ελάχιστες ήταν η αλήθεια) θέλησα να του προσθέσω κάποια επιπλέον στοιχεία. Συγκεκριμένα επειδή θέλει να δημιουργεί έγγραφα που πολλές φορές αφορούν πάνω από δύο άτομα (πχ μια βεβαίωση κάποιου για δύο διαφορετικά άτομα ή μια βεβαίωση εργασίας κλπ) πρόσθεσα σε μια υπάρχουσα κεντρική φόρμα (frmData) , μια εντολή με την οποία ανοίγει μια δευτερεύουσα φόρμα (Φόρμα2a), για την συμπλήρωση των άλλων επαφών οι οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιούνται σε έγγραφα τα οποία είναι συνδεδεμένα . Για να το κάνω πιο απλό σκέφτηκα να δημιουργήσω στη (Φόρμα2a) δύο ξεχωριστά σύνθετα πλαίσια τα οποία αφού θα ψάχνουν τον πίνακα (Επαφές) / (Qry4Contacts) θα συμπληρώνουν αυτόματα όλα τα πεδία που τα ακολουθούν . Όλα τα στοιχεία της αρχικής επαφής που ήδη είναι καταχωρημένα, θα μεταφέρονται και θα περνάνε στο ανάλογο πεδίο που έχω μετονομάσει σε (2) ή (3) πχ. Επώνυμο σε -> Επώνυμο2 ή Επώνυμο3 κλπ . Αν δεν υπάρχει καταχωρημένη επαφή τότε θα συμπληρώνονται από τον χειριστή χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται η αποθήκευσή τους ή η δημιουργία νέας επαφής . Δυστυχώς όμως ενώ αρχικά το σύνθετο πλαίσιο βλέπει την επαφή που θέλω , μου μεταφέρει μόνο το επώνυμο και όχι όλα τα πεδία της επαφής. Επειδή δεν ξέρω αν τελικά μπορεί να γίνει αυτό που σκέφτηκα θα ήθελα την βοήθειά σας ή κάποια ιδέα πως αλλιώς μπορεί να γίνει . Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !! |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] Αυτόματη συμπλήρωση πεδίων σε φόρμα | blxnikos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 20-05-19 03:48 |
| [ Φόρμες ] Συμπλήρωση πεδίων φόρμας από συνδεδεμένα combo box | ΤΙΜΟΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 01-03-19 07:29 |
| Πρόβλημα με αυτόματη συμπλήρωση πεδίων με Barcode | sikadpap | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 04-02-13 08:17 |
| Αυτόματη Παράλληλη Συμπλήρωση Πεδίων 3 Πινάκων | Leader | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 27-12-11 13:39 |
| Αυτόματη συμπλήρωση πεδίων | tolis1975 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 27-07-10 20:00 |
Η ώρα είναι 15:56.

Θεματικός Τρόπος