Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > αντιγραφή και συμπλήρωση πεδίων σε δεύτερη φόρμα

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-02-24, 21:30
Το avatar του χρήστη dimnot
Όνομα: Δημήτρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
Προεπιλογή αντιγραφή και συμπλήρωση πεδίων σε δεύτερη φόρμα

Καλησπέρα σε όλους μετά από πολύ καιρό απουσίας μου
Θέλοντας να βοηθήσω τον γιό μου σε μια βάση που ήθελε να δημιουργήσει για την δουλειά του, χρησιμοποίησα μια βάση την οποία είχα στήσει για το γραφείο μου , η οποία όμως δεν χρησιμοποιείται πλέον λόγω συνταξιοδότησης μου (καταλαβαίνετε τώρα ελεύθερος χρόνος απεριόριστος και είπα να ξαναθυμηθώ τη τρέλα μου).
Αφού λοιπόν έκανα τις βασικές μετατροπές που ήθελε (ελάχιστες ήταν η αλήθεια) θέλησα να του προσθέσω κάποια επιπλέον στοιχεία. Συγκεκριμένα επειδή θέλει να δημιουργεί έγγραφα που πολλές φορές αφορούν πάνω από δύο άτομα (πχ μια βεβαίωση κάποιου για δύο διαφορετικά άτομα ή μια βεβαίωση εργασίας κλπ) πρόσθεσα σε μια υπάρχουσα κεντρική φόρμα (frmData) , μια εντολή με την οποία ανοίγει μια δευτερεύουσα φόρμα (Φόρμα2a), για την συμπλήρωση των άλλων επαφών οι οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιούνται σε έγγραφα τα οποία είναι συνδεδεμένα .
Για να το κάνω πιο απλό σκέφτηκα να δημιουργήσω στη (Φόρμα2a) δύο ξεχωριστά σύνθετα πλαίσια τα οποία αφού θα ψάχνουν τον πίνακα (Επαφές) / (Qry4Contacts) θα συμπληρώνουν αυτόματα όλα τα πεδία που τα ακολουθούν . Όλα τα στοιχεία της αρχικής επαφής που ήδη είναι καταχωρημένα, θα μεταφέρονται και θα περνάνε στο ανάλογο πεδίο που έχω μετονομάσει σε (2) ή (3) πχ. Επώνυμο σε -> Επώνυμο2 ή Επώνυμο3 κλπ . Αν δεν υπάρχει καταχωρημένη επαφή τότε θα συμπληρώνονται από τον χειριστή χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται η αποθήκευσή τους ή η δημιουργία νέας επαφής .
Δυστυχώς όμως ενώ αρχικά το σύνθετο πλαίσιο βλέπει την επαφή που θέλω , μου μεταφέρει μόνο το επώνυμο και όχι όλα τα πεδία της επαφής.
Επειδή δεν ξέρω αν τελικά μπορεί να γίνει αυτό που σκέφτηκα θα ήθελα την βοήθειά σας ή κάποια ιδέα πως αλλιώς μπορεί να γίνει .
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !!
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip για ερώτηση how to.zip (338,2 KB, 14 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-24, 16:15
Όνομα: ΝΑΣΟΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2016

Προεπιλογή

Καλησπέρα σε όλους.
Δημήτρη δες μια πρόταση στο επισυναπτόμενο.
Στη φόρμα πρόσθεσα δύο κουμπιά με την ονομασία "Ενημέρωση"
τα οποία δημιουργούν μέσω (VBA) έναν βοηθητικό πίνακα "temp" και
και ένα ερώτημα ενημέρωσης.

Για το πρώτο κουμπί
Κώδικας:
Private Sub Εντολή100_Click()
DoCmd.SetWarnings False
Me.Refresh
DoCmd.RunSQL " SELECT Επαφές.ifolder AS ifolder2, Επαφές.Επώνυμο AS Επώνυμο2, Επαφές.Όνομα AS Όνομα2, Επαφές.Πατρώνυμο AS Πατρώνυμο2, Επαφές.ΕπώνυμοΠατέρα2, " & _
" Επαφές.Μητρώνυμο AS Μητρώνυμο2, Επαφές.ΕπώνυμοΜητέρας AS ΕπώνυμοΜητέρας2, Επαφές.[Ημ Γέννησης] AS [Ημ Γέννησης2], " & _
" Επαφές.[Χώρα Γέννησης] AS [Χώρα Γέννησης2], Επαφές.Υπηκοότητα AS Υπηκοότητα2, Επαφές.[ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ] AS [ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ2], " & _
" Επαφές.[ΗΜ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ] AS [ΗΜ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ2], Επαφές.[ΗΜ ΛΗΞΗΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ] AS [ΗΜ ΛΗΞΗΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ2], Επαφές.ΑΦΜ AS ΑΦΜ2, " & _
" Επαφές.ΑΜΚΑ AS ΑΜΚΑ2, Επαφές.Περιοχήκατοικίας AS Περιοχήκατοικίας2, Επαφές.αριθμόςκατοικίας AS αριθμόςκατοικίας2, " & _
" Επαφές.ΤΚκατοικίας AS ΤΚκατοικίας2, Επαφές.Οδός AS Οδός2, Επαφές.ΤΗΛΕΦΩΝΟ AS ΤΗΛΕΦΩΝΟ2, Επαφές.ΣταθερόΤηλέφωνο AS ΣταθερόΤηλέφωνο2, " & _
" Επαφές.email AS email2 INTO temp " & _
" FROM Επαφές " & _
" WHERE (((Επαφές.Επώνυμο)=[Φόρμες]![Φόρμα2a]![Σύνθετο93]));"
DoCmd.RunSQL "UPDATE Επαφές, temp SET Επαφές.ifolder2 = [temp].[ifolder2], Επαφές.Όνομα2 = [temp].[Όνομα2], " & _
" Επαφές.Πατρώνυμο2 = [temp].[Πατρώνυμο2], Επαφές.ΕπώνυμοΠατέρα2 = [temp].[ΕπώνυμοΠατέρα2], Επαφές.Μητρώνυμο2 = [temp].[Μητρώνυμο2], " & _
" Επαφές.ΕπώνυμοΜητέρας2 = [temp].[ΕπώνυμοΠατέρα2], Επαφές.ΗμΓέννησης2 = [temp].[Ημ Γέννησης2], Επαφές.Υπηκοότητα2 = [temp].[Υπηκοότητα2], " & _
" Επαφές.ΑΦΜ2 = [temp].[ΑΦΜ2], Επαφές.Περιοχήκατοικίας2 = [temp].[Περιοχήκατοικίας2], Επαφές.αριθμόςκατοικίας2 = [temp].[αριθμόςκατοικίας2], " & _
" Επαφές.ΤΚκατοικίας2 = [temp].[ΤΚκατοικίας2], Επαφές.Οδός2 = [temp].[Οδός2], Επαφές.ΤΗΛΕΦΩΝΟ2 = [temp].[ΤΗΛΕΦΩΝΟ2], " & _
" Επαφές.ΣταθερόΤηλέφωνο2 = [temp].[ΣταθερόΤηλέφωνο2], Επαφές.email2 = [temp].[email2] " & _
" WHERE (((Επαφές.ifolder)=[Φόρμες]![Φόρμα2a]![ifolder]));"
Me.Refresh
DoCmd.SetWarnings True
End Sub
Για το δεύτερο κουμπί
Κώδικας:
Private Sub Εντολή101_Click()
DoCmd.SetWarnings False
Me.Refresh
DoCmd.RunSQL " SELECT Επαφές.ifolder AS ifolder3, Επαφές.Επώνυμο AS Επώνυμο3, Επαφές.Όνομα AS Όνομα3, Επαφές.Πατρώνυμο AS Πατρώνυμο3, Επαφές.ΕπώνυμοΠατέρα3, " & _
" Επαφές.Μητρώνυμο AS Μητρώνυμο3, Επαφές.ΕπώνυμοΜητέρας AS ΕπώνυμοΜητέρας3, Επαφές.[Ημ Γέννησης] AS [Ημ Γέννησης3]," & _
" Επαφές.[Χώρα Γέννησης] AS [Χώρα Γέννησης3], Επαφές.Υπηκοότητα AS Υπηκοότητα3, Επαφές.[ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ] AS [ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ3], " & _
" Επαφές.[ΗΜ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ] AS [ΗΜ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ3], Επαφές.[ΗΜ ΛΗΞΗΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ] AS [ΗΜ ΛΗΞΗΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ3], Επαφές.ΑΦΜ AS ΑΦΜ3, Επαφές.ΑΜΚΑ AS ΑΜΚΑ3, " & _
" Επαφές.Περιοχήκατοικίας AS Περιοχήκατοικίας3, Επαφές.αριθμόςκατοικίας AS αριθμόςκατοικίας3, Επαφές.ΤΚκατοικίας AS ΤΚκατοικίας3, Επαφές.Οδός AS Οδός3, " & _
" Επαφές.ΤΗΛΕΦΩΝΟ AS ΤΗΛΕΦΩΝΟ3, Επαφές.ΣταθερόΤηλέφωνο AS ΣταθερόΤηλέφωνο3, Επαφές.email AS email3 INTO temp " & _
" FROM Επαφές " & _
" WHERE (((Επαφές.Επώνυμο)=[Φόρμες]![Φόρμα2a]![Σύνθετο97]));"
DoCmd.RunSQL "UPDATE Επαφές, temp SET Επαφές.ifolder3 = [temp].[ifolder3], Επαφές.Όνομα3 = [temp].[Όνομα3], Επαφές.Πατρώνυμο3 = [temp].[Πατρώνυμο3], " & _
" Επαφές.ΕπώνυμοΠατέρα3 = [temp].[ΕπώνυμοΠατέρα3], Επαφές.Μητρώνυμο3 = [temp].[Μητρώνυμο3], Επαφές.ΕπώνυμοΜητέρας3 = [temp].[ΕπώνυμοΠατέρα3], " & _
" Επαφές.ΗμΓέννησης3 = [temp].[Ημ Γέννησης3], Επαφές.Υπηκοότητα3 = [temp].[Υπηκοότητα3], Επαφές.ΑΦΜ3 = [temp].[ΑΦΜ3], Επαφές.Περιοχήκατοικίας3 = [temp].[Περιοχήκατοικίας3]," & _
" Επαφές.αριθμόςκατοικίας3 = [temp].[αριθμόςκατοικίας3], Επαφές.ΤΚκατοικίας3 = [temp].[ΤΚκατοικίας3], Επαφές.Οδός3 = [temp].[Οδός3], " & _
" Επαφές.ΤΗΛΕΦΩΝΟ3 = [temp].[ΤΗΛΕΦΩΝΟ3], Επαφές.ΣταθερόΤηλέφωνο3 = [temp].[ΣταθερόΤηλέφωνο3], Επαφές.email3 = [temp].[email3] " & _
" WHERE (((Επαφές.ifolder)=[Φόρμες]![Φόρμα2a]![ifolder]));"
Me.Refresh
DoCmd.SetWarnings True
End Sub
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb για ερώτηση how to(1).mdb (512,0 KB, 7 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-24, 22:03
Το avatar του χρήστη dimnot
Όνομα: Δημήτρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013

Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
Προεπιλογή

Φίλε μου Νάσο με έχεις σκλαβώσει με την απάντηση σου ... σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιέρωσες είναι αυτό που ήθελα να κάνω αν και εγώ νόμιζα ότι θα ήταν κάτι πολύ απλό. Το προσάρμοσα στην αρχική βάση και δουλεύει άψογα !!
Σε ευχαριστώ και πάλι
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-24, 22:05
Όνομα: ΝΑΣΟΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2016

Προεπιλογή

Να είσαι καλά.
Καλή συνέχεια.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Φόρμες ] Αυτόματη συμπλήρωση πεδίων σε φόρμα blxnikos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 20-05-19 04:48
[ Φόρμες ] Συμπλήρωση πεδίων φόρμας από συνδεδεμένα combo box ΤΙΜΟΣ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 01-03-19 08:29
Πρόβλημα με αυτόματη συμπλήρωση πεδίων με Barcode sikadpap Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 04-02-13 09:17
Αυτόματη Παράλληλη Συμπλήρωση Πεδίων 3 Πινάκων Leader Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 27-12-11 14:39
Αυτόματη συμπλήρωση πεδίων tolis1975 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 27-07-10 21:00

Η ώρα είναι 18:23.