Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα και πάλι και καλό μήνα. Θέλω να δημιουργήσω έναν πίνακα μέσω ερωτήματος και να περιέχει μια νέα στήλη ως Αύξων Αριθμός. Γιατί; Γιατί αν ζητήσω μέσω έκθεσης να μου γίνει αρίθμηση(πεδίο ελεγχου =1) των εγγραφών και αφού ταξινομήσω τα δεδομένα μου ανά ημερομηνία θα ξεκινάει απο το 1. Δλδ έστω ότι θέλω να ταξινομήσω και να λάβω αυξητική αρίθμηση για το έτος 2020, εξάγω τα δεδομένα σε έκθεση και θέλω ένα αντίγραφο για τον Μάιο π.χ. θα ξεκινάει απο το 1 και όχι π.χ. απο το 200 όπου θα ήταν για το τρέχων έτος. Οπότε θέλω να εξάγω τα δεδομένα απο τον πίνακα με ένα ερώτημα και να δημιουργήσω αρίθμηση για το έτος 2020 π.χ. δημιουργώντας νέο πίνακα συν το πεδίο Αύξων Αριθμός, ώστε μετά να μπορώ να κάνω στην έκθεση οποιαδήποτε ταξινόμηση μέσα στο έτος π.χ. Μαΐου χωρίς να αρχίζει απο το 1. Σας ευχαριστώ. |
| |||
| |||
![]() |
| |||
| |||
![]()
Ναι όντως περιέχει μέσα όλες τις περιπτώσεις αρίθμησης. Αλλά... Εμένα με ενδιαφέρει η τρίτη περίπτωση, προσπαθώ να μεταφράσω την εντολή αλλά μπερδεύομαι. Ξεκινάει η εντολή, θέσε P όπου το P.job<customer. Job ή p.job=customer.job και p.id<=customer.id. Ο πρώτος τελεστέος "<" ΄με τη έχει να κάνει; με τη φορά ταξινόμησης ή μαθηματικός ως μικρότερος από; αφού έχουμε θέσει την ταξινόμηση απο τις επιλογές του πεδίου customer.job ερώτημα. Εγώ για παράδειγμα θέλω στην δικιά μου βάση τρία κριτήρια ταξινόμησης, ημερομηνία, ώρα, όνομα σε αύξουσα σειρά. θα το προγραμματίσω κάπως έτσι; fcounter:(select count(*) from [Πινακας1] as P Where [P].[hmerominia]<[Πινακας1].[hmerominia] OR [P].[hmerominia]=[Πινακας1].[hmerominia] AND [p].[ora]<[Πινακας1].[ora] OR [p].[ora]=[Πινακας1].[ora] AND [p].[onoma]<=[Πινακας1].[onoma]) ;; και εάν θέλω να βάλω όρια στις ημερομηνίες με το between..and.. δεν αρκεί να το βάλω στα κριτήρια πεδίου στο ερώτημα;; πρέπει να το εντάξω στην εντολή;; |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Αύξων Αριθμός (α/α) VS Σειρά Εγγραφής ή ID | Spirosgr | Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 11-07-18 11:54 |
Αύξων αριθμός σε κάθε έτος | Xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 20 | 10-01-17 18:08 |
[Συναρτήσεις] Αύξων αριθμός σε φίλτρο | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 01-11-15 23:00 |
[Συναρτήσεις] Αύξων αριθμός σε κάθε Δικάσιμο | Xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 26-08-11 22:09 |
[Συναρτήσεις] Αύξων αριθμός σε κάθε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ | Xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 19-07-11 18:47 |
Η ώρα είναι 16:23.