Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλους Το θέμα που χρειαζομαι την βοήθεια σας ειναι το παρακάτω: Θέλω να ενημερώσω στο πίνακα που επισυνάπτω το πεδιo St με βάση την συνάρτηση της εκθετικής εξομάλυνσης St=c*(Yt-Lt)+(1-c)*S(t-m) όπου c μεταβλητη και m 12 ( ετησια εποχικότητα) και t η τρέχουσα περιοδος. ( αριθμός μήνα) Αρα για τρεχουσα περιοδο 3/2023 και για 12 μηνη εποχικότητα το S (t-m) ισούται με την τιμή του 3/2022, το οποίο δεν καταφέρει να το ολκληρώσω με κώδικα που επισυνάπτω Ελπίζω να καταφερα να εξηγήσω τι ειναι αυτό που ζηταω ευχαριστώ θερμα |
| |||
| |||
![]()
καλησπέρα μηπως δεν εχω δώσει αρκετες πληροφορίες ωστε να μπορέσετε να με βοηθήσετε? |
| |||
| |||
![]()
καλησπερα στα μελη δοκιμασε ενα ερωτημα ανανεωσης DoCmd.RunSQL "UPDATE salesmrp3 SET salesmrp3.St = 0.3*([Yt]-[Lt])+(1-0.3)*(Month([perioddate])-12);" |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε ευχαριστώ για την απάντηση το ζητούμενο δεν ειναι το (Month([perioddate])- αλλα η τιμή S την χρονική περίοδο (Month([perioddate])- δηλαδη αν αναφερόμαστε στον Ιουνιο τοτε ο τύπος γίνεται S(ιουνίου 2023) = c*(Y(Ιουνίου 2023)-L(Ιουνίου 2023)+(1-c)*S(Ιουνίου 2022) |
| |||
| |||
![]()
κατι δεν οριζεις σωστα δηλαδη με τι ισουτε το S (απο τα λεγομενα σου το οριζεις ως σταθερα S(t-m) και το t-m=Month([perioddate])-12 ) χωρις να το δινεις με τι ισουτε |
| |||
| |||
![]()
Το S του μήνα ιουνίου ισούτε με το γινόμενο του c (ειναι μια μεταβλητη που την ορίζει ο χρήστης) επί το υπόλοιπο του Y ιουνίου - L ιουνίου +(1-c) επί την τιμή S poy ειχα τον ιουνιου του 2022 δηλαδή ενα χρόνο πίσω. Αρα για αν λειτουργήσει σωστα η συνάρτηση τους πρώτους 11 μήνες στην Θέση του S(t-m) θα πρέπει να ειναι 0. Μετα τους 11 μήνες ο κώδικας θα επιλέγει την τιμή που εβγαζε η συναρτηση 12 μήνες πίσω
|
| |||
| |||
![]()
προσπαθησα με ερωτηματα να βγαλω τα αποτελεσματα που θελεις δεν γνωριζω εαν προσεγγισα το θεμα και τι αλλαγες θα χρειαζονται να κανεις παντως μπορεις να το δοκιμασεις εχω κανει την αρχη να βαζει την τιμη του προηγουμενου ετους και μηνα |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
| |
Η ώρα είναι 06:53.