Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Συνδεδεμένοι πίνακες – Γιατί όχι και συνδεδεμένα ερωτήματα;

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 04-04-23, 22:54
Όνομα: Κώστας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: κοζανη
Προεπιλογή Συνδεδεμένοι πίνακες – Γιατί όχι και συνδεδεμένα ερωτήματα;

Έχω κάνει διαίρεση στο αρχείο Access που είχα αρχικά, σε δύο αρχεία (Frond και End), όχι για να τα δουλεύουν διαφορετικοί χρήστες, αλλά μόνο για λόγους μνήμης (το αρχικό ήταν περίπου 2000Μb και δυσλειτουργούσε), αναγκαστικά. Τώρα, στο καθένα από τα δύο αρχεία (1000Mb έκαστο), έχω πίνακες συνδεδεμένους, οι μισοί από αυτούς είναι αρχικοί στο ένα αρχείο (και τους βλέπω στο άλλο σαν συνδεδεμένους) και οι μισοί στο άλλο αρχείο (και τους βλέπω στο πρώτο αρχείο σαν συνδεδεμένους). Επίσης έχω στο κάθε αρχείο φόρμες, ερωτήματα και εκθέσεις. Με αυτόν τον τρόπο έχω μοιράσει τη μνήμη στα δύο αρχεία. Οι φόρμες και οι εκθέσεις είναι διαφορετικές σε κάθε αρχείο. Όλα καλά. Τα ερωτήματα όμως είναι κοινά (δηλαδή τα έχω κάνει εξαγωγή από το ένα αρχείο στο άλλο και δουλεύουν στο κάθε αρχείο αυτόνομα). Όμως, όταν βελτιώνω (αλλάζω το σχεδιασμό ενός ερωτήματος, κάτι που το κάνω συχνά) πρέπει να ξανακάνω εξαγωγή και στο άλλο αρχείο κάθε φορά. Δημιουργούνται λάθη τραγελαφικά, αν ξεχάσω να το κάνω, από αφηρημάδα. Και ρωτώ, είναι δυνατόν, να υπάρχει συνδεδεμένο ερώτημα (όπως γίνεται με τους πίνακες, οι οποίοι στην πραγματικότητα υπάρχουν μόνο στο ένα από τα δύο αρχεία, στο άλλο απλώς τους βλέπεις και τους λειτουργείς σαν συνδεδεμένους με το πρώτο). Υπάρχει δηλαδή τρόπος, με κάποιο κόλπο, όταν τροποποιώ ένα ερώτημα στο ένα αρχείο, αυτόματα (ή με μια γρήγορη μακροεντολή) να «ενημερώνεται» το αντίστοιχο ερώτημα (με το ίδιο όνομα ) και στο άλλο αρχείο;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-04-23, 21:54
Όνομα: Πάκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή συνεχεια

την καλησπερα μου στα μελη

Ερωτηματα συνδεδεμενα οπως οι πινακες γιοκ

Απλα μπορεις να κανεις το εξης

Α) μεταφορα ερωτηματος απο αλλο αρχειο
DoCmd.DeleteObject acQuery, "Allo" ονομα ερωτηματος π.χ. Allo
DoCmd.TransferDatabase acImport, "Microsoft Access", "C:\ααα\αα\εε\multi.accdb", acQuery, "Allo", "Allo", False

================================================== ==========================================

Β)μεταφορα ερωτηματος προς το αλλο αρχειο
Dim Dbase As Database
Set Dbase = OpenDatabase("C:\ααα\αα\εε\multΑΒ.accdb")
Dbase.QueryDefs.Delete ("klose") ονομα ερωτηματος π.χ. klose
DoCmd.TransferDatabase acExport, "Microsoft Access", "C:\ααα\αα\εε\multΑΒ.accdb", acQuery, "klose", "klose", False

Σε εμενα δουλεψε Access 2019
Δοκιμασε το πριν το ενταξεις στο προγραμμα σου
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-04-23, 23:33
Όνομα: ΕΞΑΡΧΟΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016

Προεπιλογή

καλημέρα σε όλα τα μελη. για ποιο λογο? τι θα κερδισεισ αν συνδεσεισ τα ερωτηματα ?
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Γενικά] Άνοιγμα πολλών αρχείων συνδεδεμένα μεταξύ τους vangelis1964 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 04-03-23 12:07
[ Φόρμες ] Συμπλήρωση πεδίων φόρμας από συνδεδεμένα combo box ΤΙΜΟΣ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 01-03-19 07:29
[Γράφημα] Γιατί δημιουργείται λανθασμένο γράφημα; Skakinen Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 10 07-01-14 13:39
Συνδεδεμένοι Πίνακες sarafis Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 10 13-01-10 17:05
Γιατι κολάει η βάση μου sakis Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 07-12-09 07:22

Η ώρα είναι 21:41.