Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Εκθέσεις ] Εμφάνιση εικόνας υπό όρους

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 20-09-22, 21:42
Όνομα: Κώστας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: κοζανη
Προεπιλογή Εμφάνιση εικόνας υπό όρους

Καλησπέρα στο forum και θέλω να εκφράσω μια απορία μου: Σε έκθεση, σε προβολή σχεδίασης έχω ένα αντικείμενο Document, ή μια εικόνα (στο υποσέλιδο). Γίνεται, όταν τρέχει η έκθεση, αναλόγως με την τιμή ενός πεδίου (αν είναι ή δεν είναι Null), να είναι ορατή ή όχι η εικόνα; Σας ευχαριστώ αν ασχοληθείτε!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-09-22, 09:55

Προεπιλογή Διευκρίνηση

Ο λόγος που χρειάζομαι να εμφανίζεται (ή όχι) ένα λογότυπο, είναι η έκδοση αποτελεσμάτων αναλύσεων. Ανάλογα με το είδος των αναλύσεων (μικροβιολογικών ή χημικών) υπογράφει διαφορετικός αναλυτής. Οπότε, σε κάποια αποτελέσματα συνυπογράφουν και οι δύο, αλλιώς, συνήθως, ο ένας από τους δύο.
Στην "έκθεση" αποτελεσμάτων εμφανίζονται τα ονόματα και των δύο αναλυτών και από κάτω εικονίδια με την υπογραφή τους. Όσον αφορά την εμφάνιση (ή μη) των ονομάτων, το έχω καταφέρει βάζοντας σαν προέλευση των δεδομένων της ετικέτας το εξής: =IIf([ΗΜΕΡΜΙΚΡΑΝΑΛ] Is Not Null;"Ονομα Αναλυτή";Null)
Αλλά με την εμφάνιση (ή μη ) των εικονιδίων (που έχουν σκαναρισμένες τις υπογραφές τους) δεν έχω βρει κάτι ανάλογο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-09-22, 09:32

Προεπιλογή Επισύναψη

Επισυνάπτω ένα αρχείο, όπου τρέχοντας την έκθεση, φαίνονται οι υπογραφές των αναλυτών. Αν, ανοίγοντας τον πίνακα και μηδενίζοντας τις εγγραφές στα δύο πρώτα πεδία (ΗΜΕΡΦΧΑΝ και ΗΜΕΡΜΙΚΡΑΝΑΛ) εξαφανίζονται τα ονόματα των αναλυτών που υπογράφουν, αλλά δυστυχώς δεν εξαφανίζονται και οι υπογραφές τους.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip ΓΕ5.zip (181,5 KB, 5 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-09-22, 13:41
Όνομα: ΝΑΣΟΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2016

Προεπιλογή

Καλησπέρα Κώστα.
Δες μια προσομοίωση του ζητουμένου σου.
Μπορείς να το προσαρμόσεις ανάλογα στη βάση σου.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: accdb εμφάνιση εικονιδίων υπο όρους.accdb (904,0 KB, 20 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nasos23 : 23-09-22 στις 17:11.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-09-22, 22:40

Προεπιλογή Απορία

Καλησπέρα Νάσο! Κάτι δεν καταλαβαίνω στη βάση σου, που κατέβασα: Καταρχήν τα εικονίδια δεν εμφανίζονται καθόλου (παρά μόνο σε προβολή σχεδίασης). Δε ξέρω ακριβώς τί φταίει . Τρέχοντας δηλαδή, τη φόρμα που έκανες και, μπαίνοντας από κάθε εγγραφή της φόρμας στην έκθεση, ενώ, επιλεκτικά, φαίνονται ή όχι, τα ονόματα των αναλυτών, ανάλογα με τη συμπλήρωση ή όχι των πεδίων στον πίνακα, δεν φαίνονται καθόλου τα εικονίδια με τις υπογραφές τους.
Αν, πάλι, σε προβολή σχεδίασης, στην έκθεσή σου, αντικαταστήσω τα εικονίδια αυτά με τα παλιά που είχα εγώ στο αρχείο που είχα ανεβάσει, τότε, τρέχοντας τη φόρμα-έκθεση, τα εικονίδια θα φαίνονται σε κάθε εγγραφή, ανεξαρτήτως αν φαίνονται τα ονόματα των αναλυτών ή όχι.

Πες μου αν υπάρχει κάτι που δεν το πιάνω, ή το κάνω λάθος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-09-22, 07:34

Προεπιλογή

Καλημέρα Κώστα.
Σε μένα δουλεύει κανονικά.

Την έκθεση την ανοίγουμε από το κουμπί πάνω δεξιά στη φόρμα.
Το κουμπί φιλτράρει την κάθε εγγραφή.

Σημ. Υπάρχει πιθανότητα αποκλεισμού μακροεντολών όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Ακολουθούμε τις οδηγίες:

Κατάργηση αποκλεισμού ενός μεμονωμένου αρχείου

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να ξεμπλοκάρετε τις μακροεντολές τροποποιώντας τις ιδιότητες του αρχείου ως εξής:

Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων των Windows και μεταβείτε στο φάκελο όπου αποθηκεύσατε το αρχείο.

Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος.

Στο κάτω μέρος της καρτέλας Γενικά , επιλέξτε Κατάργηση αποκλεισμού του πλαισίου ελέγχου και επιλέξτε OK.
Συνημμένα Thumbnails
Εμφάνιση εικόνας υπό όρους-2022-09-24_094321.jpg   Εμφάνιση εικόνας υπό όρους-2022-09-24_100114.jpg  

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nasos23 : 24-09-22 στις 09:02.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-09-22, 11:00

Προεπιλογή

Καλημέρα Κώστα
Δες το συνημμένο προσαρμοσμένο στη
δική σου βάση.

Στο άνοιγμα της έκθεσης γίνεται φιλτράρισμα
βάσει του πεδίου "Αν".
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip ΓΕ5(1).zip (208,6 KB, 18 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-09-22, 21:13

Προεπιλογή Δοκιμή επιτυχημένη!

Νάσο, σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Με συγχωρείς που άργησα να απαντήσω. Έχω Windows 7 και το συνημμένο που ανέβασες όταν προσπαθούσα να το ανοίξω έβγαζε "μη αναγνωρίσιμη μορφή αρχείου". Το δοκίμασα σε labtop που είχε Windows 10, τα ίδια. Σήμερα βρήκα υπολογιστή με Windows 14 και έτρεξε. Το αποθήκευσα σε mdb και το ανοίγω πάλι τώρα από το δικό μου κομπιούτερ, με Windows 7 . Διαπίστωσα ότι δουλεύει ρολόι! Θα προσπαθήσω τώρα να φτιάξω παρόμοια μακροεντολή στο πρόγραμμά μου. Σε ευχαριστώ και πάλι Νάσο, να είσαι καλά!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Συναρτήσεις] Εμφάνιση και εικόνας από αναζήτηση περιγραφής. Mitsos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 23-05-24 10:07
Με την ενημέρωση πεδίου εμφάνιση εικόνας Fandom Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 10-02-17 16:10
[Μορφοποίηση] Εκτύπωση εικόνας Γιάννης Αγγέλης Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 04-02-15 16:14
[VBA] Εισαγωγή εικόνας και προσαρμογή της jockey17 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 30-01-15 16:39

Η ώρα είναι 11:36.