| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπερα σε όλους, Θα ήθελα την βοήθεια σας ώς προς το εξής: Εχω τον πίνακα tblMessages ο οποίος περιλαμβάνει τα πεδία: [Msg_id]: Autonumber (Primary Key) [GR_Title] : Καταχωρώ τον τίτλο του μηνύματος στα ελληνικά [EN_Title]: O τίτλος του ιδίου μηνήματος στα αγγλικα [GR_Body] Καταχωρώ το κείμενο του μηνύματος που θέλω να εμφανίζεται στα ελληνικά [EN_Body] Το κείμενο στα αγγλικά Βρήκα τρόπο να καλω το μήνυμα που επιθυμώ και θέτω ενα παράδειγμα πιο κάτω, αλλά θα ήθελα να εμφανίζεται κατα επιλογή δικιά μου με βάση ένα πεδίο που υπάρχει στην φόρμα Forms!MainForm.Language. Αν δηλαδή στο πεδίο στην φόρμα έχω Forms!MainForm.Language=1 τότε θέλω να εμφανίζονται πιο πάνω πεδία που περιλαμβάνουν το ελληνικό κείμενο, τϊτλο κλπ. Αν έχω Forms!MainForm.Language=2 τοτε να εμφανίζονται τα αντίστοιχα ελληνικά. Ο κωδικας ο οποίος σημειωτέο αποτελεί βοήθεια των παιδιών του forum απο παλαιότερες αναρτήσεις Option Compare Database Option Explicit Dim msgtext, qsql As String Dim rsMsg As Recordset Dim i As Integer Dim style Dim Response As Integer __________________________________________________ __________________________________________ Public Function imessage(MsgID As Integer) As Long Dim Buttons As Long Dim Title As String Dim Prompt As String Dim qsql As String Dim rsMsg As DAO.Recordset qsql = "SELECT MsgID, Msg_Title, Msg_Body, Msg_sub, Msg_Buttons FROM Messages WHERE Messages.MsgID = " & MsgID Debug.Print qsql Set rsMsg = CurrentDb.OpenRecordset(qsql) Buttons = rsMsg!Msg_Buttons Title = rsMsg!Msg_Title & "" Prompt = rsMsg!Msg_Body & "" imessage = MsgBox(Prompt, Buttons, Title) End Function __________________________________________________ ________________________________________________ Private Sub cmdmsg1_Click() imessage (1) End Sub |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
Η ώρα είναι 00:43.

Θεματικός Τρόπος