| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους, Έχω το εξής θέμα στο οποίο προσπαθώ να βρω λύση: Λαμβάνω συνεχώς συνημμένα αρχεία μέσω mail τα οποία αφορούν πελάτες και έχω ζητήσει να μου αποστέλνονται με την ακόλουθη κωδικοποίηση: 0001 – George Stylianou.pdf, 0002 – George Costandinou.doc Εφόσον πάρω τα αρχεία στο mail μου τότε χειροκίνητα τα αποθηκεύω σε ένα κεντρικό φάκελο που έχω στην διαδρομή (Path): C:\Users\G.Stylianou\Desktop\Mails Κάθε πελάτης έχει τον δικό του φάκελο εντός της εφαρμογής με Path για παράδειγμα ως εξής: C:\Program Files\MyApplication\Customers\0001 Το ζητούμενο είναι: Θα ήθελα μέσω κάποιας εντολής να μεταφέρω τα αρχεία που αποθηκεύω από τον φάκελο C:\Users\G.Stylianou\Desktop\Mails και να μπορούν αυτόματα να ταξινομούνται αυτόματα στον φάκελο κάθε πελάτη, με βάση το όνομα αρχείου (0001 – George Stylianou.pdf) ανεξαρτήτως είδους (.txt, .pdf, .xls etc) Ευχαριστώ εκ προτέρων και εκτιμώ κάθε βοήθεια |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Γιώργο, Δες μια πρόταση. Θα πρέπει να κάνεις και κάποιους ελέγχους για το αν υπάρχουν οι διαδρομές των φακέλων, αν υπάρχει ήδη αρχείο με το ίδιο όνομα κτλ. Αυτό μπορεί να γίνει και κατευθείαν από το outlook χωρίς να χρειάζεται να αποθηκεύσεις πρώτα τα συνημμένα από ένα email σε κάποιο φάκελο. Ευχαριστώ. |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο σε ευχαριστώ, Ωστόσο, αναφέρεις ότι είναι πιθανόν να μην χρειάζεται να αποθηκευω χειροκίνητα τα συνξμμενα αρχεία, εννοείς ότι με Κώδικα στο outlook μπορεί να γίνεται απευθείας αποθήκευση στον φάκελο προορισμού κάθε πελάτη, η εννοείς στον φάκελο που είναι στο desktop (mails) Σε ευχαριστώ πολύ, θα δω το παράδειγμα και αν χρειαστεί θα επανέλθω. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα σε όλους! Γιώργο δες αυτό το θέμα: https://www.ms-office.gr/forum/outlo...se-fakelo.html Καλή συνέχεια!
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Λοιπόν, έχω δει το θέμα και εχω μάλιστα κανει τις απαιτούμενες διαδικασίες που επεξηγείς στο Outlook (Vba). Το δικό μου θέμα εινα κάπως διαφορετικό (λίγο).Και εξηγώ: Μου αποστέλονται αρχεία απο διάφορους συνεργάτες μου τα οποία αφορούν δικούς μου πελάτες. Για παράδειγμα ενας συνεργάτης μου μεσα στην ιδια μέρα μπορεί να μου στείλει εως και 5-10 mails τα οποία είτε περιέχουν συνημμένα αρχεία (συνήθως PDF) για έναν ή και περισσότερους πελάτες με την κωδικοποίηση που έχω εξηγήσει (0002 - George.pdf).Στην περίπτωση που έχω ενα mail το οποίο περιλαμβάνει 3 σηνημμένα και τα 2 απο αυτά αφορούν τον ίδιο πελάτη, έχω ζητήσει απο τους αποστολείς τους να τα κωδικοποιούν οπως: 0002 - George.1.pdf αν και δεν βολεύει, ή 0002 - 1 ή 2 ανάλογα. Εγώ ζητώ όταν πάρω τα συνημμένα αυτά να αποθηκεύονται στον φάκελο του κάθε πελάτη, με βάση τον κωδικό του (πχ: 0002, 0003, 0004 κλπ). Το θέμα είναι ότι τελικά ο κώδικας στον Outlook θα πρέπει να ελέγχει : 1. Κατά πόσο υπάρχει ή όχι ο φάκελος πελάτη (0001, 0002 κλπ) και αν δεν υπάρχει να μπορεί να τον δημιουργήσει 2. Κάθε συνημμένο για κάθε πελάτη (εστω και αν στο mail ο ίδιος έχει πέραν του ενός attachments) να αποθηκεύται απευθείας στον φάκελο του. Δεν θα με ενοχλούσε για σκοπούς επίτευξης του ζητούμενου να μου πρότεινες κάποια άλλη κωδικοποίηση φιλε μου, την οποία ευχαρϊστως θα υοθετήσω. Σε ευχαριστω και πάλι και θα χαρώ να τα πούμε |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Πρότυπα] Χρήση εξωτερικών αρχείων σε πρότυπο του excel. | panda72 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 14-04-14 18:39 |
| [Excel07] Εισαγωγή εξωτερικών δεδομένων σε 2007 | jockey17 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 01-04-14 20:37 |
| Λήψη εξωτερικών δεδομένων | Xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 16-05-11 21:21 |
| Εισαγωγή εξωτερικών στοιχείων σε access | PanosPan | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 13-01-11 00:24 |
| [Γενικά] Σύνδεση εξωτερικών δεδομένων | misirlis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 03-11-10 17:30 |
Η ώρα είναι 08:35.

Υβριδικός τρόπος